Pagini

vineri, 20 ianuarie 2012

VREAU ZĂPADĂ, PESTE MIZERIA PUTERII!




Piaţa Universităţii-15.01.2012

"În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluţionar..." 
George Orwell
Ideea unei postări cu un asemenea subiect, mi-a venit în aceste zile „demonstrative” când, contrar aşteptărilor,  ROMÂNII  au dovedit că nu pot suportata la nesfârşit mitocănia şi mârlănia găştii nebune a matelotului. Da, chiar aşa, o gaşcă a mai rămas, dar ce gaşcă! Ăştia sunt în stare de orice, pentru a se menţine la ciolanul puterii. După încercările eşuate, de a compromite fenomenul „ Piaţa Universităţii”, ei clocesc punerea în aplicare a unui al doilea plan, infiltrând în Piaţă nişte aşa zişi protestatari, cu misiunea de a sugera vizual, bazându-se pe posibilele efecte devastatoare ale percepţiei subliminale asupra grupurilor „ţintă”, faptul că de situaţia actuală din ţară, se fac vinovaţi absolut toţi politicienii, dar mai ales, cei din opoziţie. Cum? Aţi văzut deja acele placarde pe care era scris USL=PDL = MIZERIE / MAFIE, sau TOŢI POLITICIENII SUNT CORUPŢI. Inducerea acestei „teorii” în percepţia subliminală colectivă, poate avea ca rezultat dispersia „canalizată” a o parte dintre proteste, către opozitie. Astfel, cei din acel spaţiu al manifestărilor antiprezidenţiale, antiguvernamentale şi antiportocalii, s-ar putea,  „ajutaţi” desigur de manifestanţii „apolitici” dar bine dotaţi şi comandaţi, să nu mai permită partidelor sau sindicatelor sa li se alăture, ceea ce, în opinia mea, ar însemna o gravă eroare. Băsescu, asta şi-a propus: „încăierarea”  între manifestanţi ; „provocarea” jandarmilor, pentru a le justifica intervenţiile în forţă asupra manifestanţilor dar, mai ales, asupra unor persoane nevinovate; „construirea” unor lideri ai Pieţei care să-i ceară, în schimbul promisiunii încetarii demonstraţiilor, o întâlnire cu ei, în lipsa opoziţiei; eventual, pentru a se menţine cu orice preţ la putere, să-l demită pe primul ministru. Numai că, ce nu înţelege Băsescu, aşa cum nici Ceauşescu nu înţelegea, este că nici jandarmii, nici poliţiştii şi nici oamenii din serviciile speciale, nu-l mai suportă. Dacă nu-şi dă demisia, şi în Piaţă vor veni, cum se preconizează pe 24 ianuarie, peste o sută de mii de demonstranţi, atunci s-ar putea să asistăm la o debarcare forţată a matelotului, cu guvern cu tot. Din anumite surse ştiu că eşalonul 2 din PDL, pentru a-şi asigura supravieţuirea politică, se pregăteşte să predea paşnic puterea şi să se „lepede de satana”. Nu ştiu dacă nu cumva, acum este prea târziu. Dar vorba românului, mai bine mai târziu, decât niciodată!
Aştept ninsoarea  în Bucureşti, ca pe un semn al purificării noastre, ca pe un semn al iertării divine pentru toleranţa exagerată, manifestată faţă de politicienii fără Dumnezeu, ca pe un semn dătător de speranţe, cel al VICTORIEI, atât de des folosit după fuga dictatorului. Cum, care dictator? Celălalt, Ceauşescu. Demonstranţi fiţi vigilenţi! Duşmanul e unul singur. Alungaţi şacalii din Agora!
 S-auzim numai de bine!
DOAMNE AJUTĂ!

13 comentarii:

  1. TOP GUN
    VIC,
    '’’’’’’’’’’’’’’’’’Istoria este cea dintâi carte a unei naţiuni,
    căci întrânsa îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul.
    Nicolae Bălcescu

    Fiecare popor are sufletul său, format în sute de mii de ani,
    din firea pământului, din freamătul codrilor,
    din floarea albă a primăverii, din raza soarelui, din ceaţa toamnelor şi gerul iernilor, din toate frământările, suferinţele, silinţa, gloria, din nesfârşit de multe amintiri îngrămădite pe urma morţilor.
    (…) Acest suflet e preţul, mare sau mic, al fiecărui popor. (…)
    Pe aceste două temelii se sprijină mărirea trainică a unui neam: amintirea totdeauna vie a trecutului
    şi conştiinţa datoriei împlinite de toţi, în fiecare clipă.
    Nicolae Iorga

    Trebuie să luăm din trecut focul, nu cenuşa ! ‘’’’’’’’’’
    Jean Jaurès

    Tuturor ne este dat sa fim fericiti. Doar ca nu ne iubim suficient pe noi insine si nu vrem sa facem sacrificii, asteptam doar valetul care aduce tava cu iluzii. El e politicos, le orneaza rafinat si atractiv, apoi pleaca si noi facem un mic jaf in farfuria sanselor noastre. Tare-as vrea sa nu mai fim asa de lenesi cu noi, asa de inerti, de fatalisti, de convinsi ca doar destinul leaga si dezleaga, iar noi asteptam fericirea ca-n statia de autobuz, topaind de pe un picior pe altul.

    Uite ce propun eu… Azi e vineri, nu? Ok. Pai, cam pe miercuri-joi, asa, sa zicem, vreti sa ne apucam de renovare?
    P.S. Vic,eu ii las pe predecesorii mei sa se exprime in locul meu,sunt atat de semnificative si de actuale!!!!!!Vic,ca sa fac haz de necaz,nu astepta ninsoarea,ca nu mai vezi picior de manifestant,......Oare???????
    Vic,sa nu te citeasca Stelica,Corleone si alti capcauni!!!!!!!Dar tie si nici mie,nu ne e frica,nu ne ingheata sangele in vene!!!!!!
    WEEKEND EXCEPTIONAL SI,SA FIM IUBITI FOR EVER !!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, TOP GUN! Mie nu mi-e frică, decât de Dumnezeu. Critic fără reţineri o puterea coruptă şi pe omul care, orbit de ea, a făcut din ţara noastră, în 7 ani, un fel de paria a Europei.Ce un fel_ Chiar paria!

      Ștergere
  2. Ar fi un act iresponsabil,de care doar un nebun ar profita!In cei sapte ani de dictatura,romanii sau mai confruntat cu instigarea unora...., impotriva altora,nu ar fi exclus ..., stim cu totii ce a fost.Daca cei din Piata Universitatii de acum ,nu isi gasesc un MODEL de urmat.... imi este greu sa cred, ca se va intimpla ceva bun.Doamne ajuta-i pe romanii din strada si pe cei ce nu pot participa justificat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărut mana, MEG! Nu cred că cei din Piaţă au nevoie de un model. Sincer, sunt sigur că acolo se regăsesc oameni, care, dacă nu sunt membrii ai partidelor de opoziţie, sunt, măcar o mare parte dintre ei, simpatizanţi ai acestora.Doamne ajută-i!

      Ștergere
  3. Salut, Victor!
    Extrem de exacta analiza ta. Ce imi place mie la situatia asta este ca guvernantilor LE ESTE FRICA!
    Altfel, nu s-ar da peste cap sa faca toate potlogariile astea. Sau sa se arate la fata cine ce este. Sau sa fie obligati slugoii sa se declare impotriva demonstrantilor, cu cuvinte care nu mai pot fi luate inapoi.
    Deci, pe ei! Nu trebuie lasati sa respire! Mama lor de ticalosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Hari! Ai dreptate când afirmi că celor de la putere le este frică. Mulţi dintre ei au crezut că au în matelot, o pavăză de netrecut. De când şi-au dat seama, că "tătucul" lor e "cel mai iubit dintre pământeni",nu mai ştiu pe unde să scoată cămaşa. Ce le-o fi spus sarsailă aseară, ca să-i încurajeze?

      Ștergere
  4. despre mesajele vroiam sa scriu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Theodora, sărut mâna! Am văzut ce ai scris. Analiza ta bazată cred, pe trăirile sufleteşti, este una mai mult decât corectă. Ce să-ţi spun, felicitări!

      Ștergere
  5. Abia atunci cand in strada vor iesii peste 5 milioane de oameni abia atunci celor de la putere le va fi frica . Atata vreme cat ies numai ...cateva mii...ma indoiesc. Pai ce Romania are doar cateva mii de nemultumiti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, după cum cred că ştii şi tu, şi ştiu chiar şi cei de la putere, 85% dintre români sunt profund nemulţumiţi de cei care azi le conduc destinele. Ferească Dumnezeu să iasă toţi în stradă, pentru a-şi striga nemulţumirile! Ca să nu se ajungă până aici ar fi de preferat o demisie în grup. Dar ai văzut câine, care să plece de la măcelărie de bună voie?

      Ștergere
  6. TOP GUN, salut! Scuză-mă, dar sesiunea aceasta m-a dat peste cap! Aşa că ţi-am şters din greşeală comentariul. Reţin că Dumnezeu mi-a ascultat ruga şi că a dat o ninsoare în Bucureşti. Pentru mine, chiar a fost un semn divin, această zăpadă venită "din senin".

    RăspundețiȘtergere
  7. Pacat ca nu am dat de articolul tau acu cateva luni ca iti recomandam eu un tun de zapada pana sa vina zapada de la mama natura.... da ce sa vezi, ca si dupa alegerile parlamentare de duminica trecuta a mai venit o zapada "din senin"...oare asta ce o simboliza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Mihai! Ştiu unde "baţi".Nu aş vrea însă, să ai dreptate!
      Mi-e teamă de ce-am scris când l-au debarcat pe Geoană!Poţi citi aici "Capul lui Geoană vrem".

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: