Pagini

marți, 14 februarie 2012

Februarie, februarie,... ce ger!


Maşini înzăpezite, motoare turate la maximum, înjurături fără perdea, şi priviri disperate îndreptate instinctiv spre cer. Cam acesta a fost "peisajul" în Bucureşti de vreo câteva zile încoace. Aseară  am făcut o faptă bună. Văzându-l eu pe un vecin că se chinuia de o oră să-şi scoată maşina din nămeţi, cu ghetele pe post de lopată, fără niciun rezultat, deşi era aproape ora 23, am coborât şi i-am dat o lopată, cu care şi-a scos zăpada de sub maşină, (era suspendată), din faţă şi din spate unul, doi metri, apoi, ajutat şi de doi flăcăi care-şi aşteptau rândul, l-am scos în nici 10 minute.  Personal, chiar dacă am nişte drumuri lungi şi complicate de făcut zilele acestea, nici nu mă gândesc să încerc să scot maşina. Ca să nu mă tenteze, nici măcar nu am curăţat-o de zăpadă. 

Ca să nu vă speriaţi de decor v-am ales o muzică deconectantă.                                                                        

Maşină împinsă, băgată în viteză, cu şoferul "la vedere"


Pentru că v-aţi ostenit să ajungeţi pâna aici, vă ofer o poezie scrisă în mileniul trecut.
Exact acum 34 de ani!
Renunţare

Ce trist e drumul spre Olimp
Zeiţă, să te-ajung, n-am timp!
Dacă tu asta ţi-ai dorit,
M-am conformat, n-am mai venit.
Chiar dacă inima îmi plânge,
Durerea-n lacrimi mi se frânge.
La frumuseţea ta măreaţă,
Eu nu însemn decât o zdreanţă.
N-am să te uit, să fii pe pace!
Şi ştiu că acest lucru-ţi place.
Am blestemat acel refren,
Refenul roţilor de tren
Ce mi-a părut atunci miracol.
N-aveam să ştiu, nu sunt oracol
Să le ştiu toate câte sunt,
Cum că refrenu-i dintr-un cânt
Ce-a răscolit doar efemer
Din inima ta un ungher!
Februarie, februarie...ce ger!


PS. Asta în locul  problemei de perspicacitate.

39 de comentarii:

  1. Eheheeeeeeeeeeei, victoras Victoras, u son le nej dantărţ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Marine! Ce, nu-ţi ajunseră ăstea?
      Doamne fereşte de mai rău!

      Ștergere
    2. Nu mai, dar alea erau mai omenoase. Si nu ne facea nimeni nesimtiti pentru ca nu avea utilaje sa curete drumurile, nixci betivi pentru ca muream in casa de frig sau din lipsa de asistenta medicala. Alte vremuri taica. Alte zapezi... parca mai umane.

      Ștergere
    3. Aşa este Marine. Cum noi nu eram născuţi în '54, n-am mai văzut aşa ceva.

      Ștergere
  2. TOP GUN
    Bonsoir Vic,
    Antrenanta melodia,greceasca,imi place muzica greceasca e ritmata, felicitari ptr.fapta ta buna facuta in creierii noptii....,!!!!felicitari si ptr.poezie,sa-nteleg ca e scrisa de tine,la 22 de ani,cand erai tu foarte indragostit????????Mi-a placut ,........ce face dragostea???
    Actiune,suspans,inimioara facuta ghem de frica,mica cat un purice,privirea aia usor tampa,eternul zambet...,a ,si fluturasii de la stomac si din capsor.Bine c-am trecut de perioada aia si am depasit stadiul!!!!!!Imi place sa controlez totul, asa ca si mintea trebuie sa fie brici ,sa fie calibrata pe situatiile concrete,nu ipotetice sau siropoase !!!!!De-ar trece iarna asta repede ca ma oboseste,ma destabilizeaza si -mi doresc SOARE,SOARE,SOARE!!!!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI!!!!
    Spor la treaba Vic,sa-ti rezolvi toate treburile in timp util si cu nota 10,stii tu la ce ma refer!!!!!Bafta!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, TOP GUN! Chiar aşa de îndrăgostit nu prea eram eu, dar mă străduiam să par. Oricum, ploieşteanca merita nişte versuri la despărţire. De nota... Mă rog...

      Ștergere
  3. TOP GUN
    VIC,
    Acu' vazui ca pusei P.s.,deci bonus ptr.cei care nu le au cu perspicacitatea sau matematica!!!!!Ingenios,din ceva trebuie sa ne bucuram si noi si sa fim fericiti,ca altfel intram in depresie pe termen mediu si lung!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La următoarea postare nu scapi de problemă. Şi dacă iar ţi-o ia Cârco' înainte, jar mănânci!

      Ștergere
  4. Se zice ca Farimita Lambru , intr-o iarna din zona lui '54 , ar fi spus : "Daca ies din iarna asta ... sa fiu al dracului daca mai intru in alta !"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Anonim" @ Săracu' Fărâmiţă! Oricum s-a grăbit spre moarte chiar dacă a mai apucat destule ierni. A murit după 20 de ani, în 1974, la vârsta de 47 de ani.

      Ștergere
  5. După ce am curăţat parcarea şi pentru maşina fiicei mele, dau o raită pe bloguri, apoi mă culc, să fiu odihnit pentru mâine. Sigur, după ce o voi duce pe soţie la muncă, la înapoiere voi găsi locul de parcare ocupat. Şi doar nu o să las maşina în drum, să încurc circulaţia, aşa că o să pregătesc un alt loc de parcare. Lopata o am în portbagaj...
    O seară minunată tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să trăieşti, Iliuţă! Dacă eram mai aproape veneam să-ţi dau o mâna de ajutor. Văd însă că eşti plin de energie, ceea ce este foarte bine. Sper ca dimineaţă să poţi cicrcula mai bine decât s-a circulat azi. Să nu-i spui că ai ieşit şi azi!
      Seară plăcută!

      Ștergere
  6. TOP GUN
    VIC,
    Cum eu sunt 'smecher natural',problema mi-o va rezolva 'Imparatul' meu,adica consoarta,bonus o promovare in functie de consilier pe ce probleme vreau eu ,si mai ales cand vreau eu!!!!!!!
    E fain sa ai idei traznite si uite asa, ne mai amuzam si noi si mai uitam de griji,nevoi,necaz,durere!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. salut, TOP GUN! Cu "ajutoare" de la soţie nu ţine. O fi ea "împărat" dar "broasca ţestoasă" e cea mai înţeleaptă. Avantaj Cârco'?

      Ștergere
  7. TOP GUN
    VIC,
    Ii las avantajul lui Carco','broscuta' e deja pe-o frunza de nuferas,adevarul e ,ca ma inclin in fata celor care se pricep la matematica!!!!Si eu nu am invidii de nici un fel ,nu sunt in competitie cu nimeni,mie mi-e simpatic Carco',imi place si avatarul lui cu fox terrierul,cred c-am nimerit-o,.....adica rasa ,asa ca nu reusesti sa ma exasperezi,ca am un calm si-un self control,de nici ,mie nu-mi vine a crede!!!!Cateodata sunt turbo,alteori sunt 'piano' ,in functie de interese(ale mele ,sau ale celorlalti)!!!!Cat despre matematica,in afara de cele 4 operatii ,personal nu-i vad utilitatea,si te asigur am o dexteritate in a manui cardul ,de obicei nu al meu ,ci al consoartei,asa ca important este bla-blaul de convingere si argumentele de obtinere!!!!!!
    Ingenioasa strategie,nu-i asa, Vic???????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare, TOP GUN! Imi cer scuze pentru răspunsul întârziat. Am avut nişte escalade prin munţii de zăpadă ai Bucureştiului. Problemele pe care o să le postez eu, ţin mai mult de de logică. Dacă soţia are cardul mai "umflat" decât al tău, e o chestie.

      Ștergere
  8. TOP GUN
    VIC,
    Nu-i vorba de 'umflat',cat despre logica,nu -mi dau seama daca ai dreptate sau nu,nu te contrazic,important e sa convingi pe cineva,ca sa obtii ceea ce-ti doresti!!!!!Nu-i asa ,scopul scuza mijloacele si eu zic ca importanta este COMUNICAREA intre oameni,degeaba ai logica,daca tu esti un mut si nu reusesti sa transmiti celui de langa tine,intentiile tale!!!!!Foarte multi dintre noi pierdem la capitolul COMUNICARE,uneori e nevoie si de cuvinte iscusit mestesugite ptr.a motiva pe cineva sa gaseasca drumul cel bun!!!!!!Cam asta-i filozofia mea,aspiratii modeste ,dar decente!!!!!!N-o sa ma visez Obama,daca limita mea tinde spre plaiurile mioritico-dambovitene,trebuie sa avem simtul realitatii si-al masurii,ca decretau psihologii ca anul 2012,este anul depresivilor ,al paranoicilor,asa ca.......de ce oare,?????.....de atata bine,romanii nu preau stiu sa gestioneze situatiile de criza,esuam in lamentabil si-n prozaic!!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI-UN WEEKEND MIRIFIC ,CU MULT SOARE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să trăieşti, TOP GUN! Sunt cam cătrănit după meciul de aseară.
      Ai dreptate, când spui că nu prea ştim să comunicăm.
      Un weekend plăcut,fără prera mult soare, că ne trezim cu inundaţii!

      Ștergere
  9. TOP GUN
    VIC,
    Si eu tot cu Steaua tin,dar acu'daca nea Jiji,fuse la deszapezit in Buzau,ramase echipa fara suportul moral,sa le faca el pe toate?????Nu stiu ,sa fie soare ,dar FARA INUNDATII!!!!!
    WEEKEND EXCEPTIONAL SI,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt slabi steliştii noştri! Cu ăştia defilăm.Cu, sau fără Gigi.

      Ștergere
  10. TOP GUN
    VIC,
    Prietenul nostru comun,stii tu cine,pe surse,am aflat ca-i plecat la o conferinta in China!!!!!!Ce zici?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că eşti bine informat. Sună ca naiba "prieten comun", când noi doi nici măcar nu ne cunoaştem. Ce să zic? S-o fi dus într-un schimb de experienţă, prin conferinţe. O să-l întreb când s-o întoarce.

      Ștergere
  11. Iote dom-le ce subiect de discuţie am ajuns! Păi problema aia nu era nici de matematică şi nici de logică, era doar de atenţie la citirea enunţului. În rest se rezolva pe deş'te.
    Nu mă mai băgam acu'n vorbă, da' văz că Max al meu e categorisit greşit şi nu poci pentru ca să nu mă pronunţ. Deci Max (avataru' meu) e un Airedale Terrier (nu Fox), cine nu crede să vie să-l vază!
    PS - nu ş'ce s-a-ntâmplat cu mesaju', văz că mi-a apărut iară, să mai apăs odată pe Publicaţi? Hai s-apăs, dac-o fi de două ori ăi face binele să ştergi unu' Vic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să trăieşti, Cârco'! Sper că l-ai lămurit pe TOP GUN în privinţa lui Max. Lasă că o să-ţi dau eu nişte deşte, de n-o să vezi!La următoarea postare.

      Ștergere
    2. Lasă bey, că TOP GUN se lămuri, că fuse pe blogu' meu, da cestia era că rămânea scris ceva aiurea, acilea la tine. D-aia mă băgai! Capito?

      Ștergere
    3. Capito, capito, dar nu înţelesei. Ce este aiurea aici? Te-a deranjat că am zis că eşti băiat deştept?

      Ștergere
    4. Aidi bre, că nu-i greu, ni' măcar ca chestia cu 9 clopoţeli. Păi a rămas scris acilea că Max e fox terrier şi asta-i de tot aiurea. Şi nu de alta, da mai vede unu', altu'...

      Ștergere
    5. Spun să ştie toată lumea. AIREDALE TERRIER e Max-ul lui Cârco'! L-am văzut, l-am mângâiat! Parol!

      Ștergere
  12. TOP GUN
    Carco',
    Parerea mea, ca nu este nici o diferenta intre un Fox Terrier si un Airedale Terrier!Seamana atat de bine,ca eu nu vad nici o diferenta!!!! Eu am doi canari ,asa ca va dati voi seama, cum ma pricep la catelusi,pisici!!!!Daca ,as avea o mare casa gen vila,cred ca as avea nu stiu cate rase de caini, de la bichon maltez ,la Huski,lup, sau Saint Bernard si fox terrier,sau Airdale Terrier!!!!!Daca castig la loto imi iau viluta si dupa aia animalutele!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu spun să te duci la Cârco' să-ţi explice. În primul rînd, Airedale-ul are talia mai înaltă decît fox-ul şi, zice lumea cunoscătoare, este mai inteligent, mai ascultător şi mai devotat.

      Ștergere
    2. @ Top Gun,
      Dom'le, te banez să ştii (la mine), dacă mai compari piticania aia agitată cu Maxone, care-i numa cam cât trei Foxi la un loc, e altă culoare şi într-adevăr are un cu totul alt temperament. În rest ai dreptate, şi unu' şi altu latră. Da' ştii, şi Chihuahua latră!

      Ștergere
  13. Victoras, Intra te rog pe blogul lui Hari, pe "ucenicul jurnalist " si citeste comentariile. Daca esti interesat, spune .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să trăieşti Marine! Eu nu am nimic împotrivă. Cum tu eşti cu ideile şi eşti veteran pe bloguri, preia comanda.
      În orice caz, cred că şi prin ce facem acum cu postările noastre, fiecare în parte, ne înscriem cumva în "linia" sugerată de tine.

      Ștergere
    2. Da, dar pe langa astea am putea face ceva mai serios, mai elaborat, mai de viitor. Cu atatea capete luminate, are drum lung .

      Ștergere
  14. TOP GUN
    Vic,
    Daca noi doi nu ne cunoastem,asta nu inseamna ca n-avem un prieten comun!!!!!Hai sa-l denumim... Mister Blue Eyes!!!!!
    Poate ca nu ne vom intalni niciodata face- to -face ,dar cred ca n-are legatura cu prietenia noastra virtuala si cu cunostinta noastra comuna, Mister Blue Eyes!!!!!
    Asa ca .....O ZI EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, TOP GUN!
      "Poate" ăsta, mai lasă un loc de întors.
      S-auzim numai de bine!

      Ștergere
  15. TOP GUN
    VIC,
    Ai dreptate,speranta face parte din filozofia de viata a romanilor,tocmai de-aia am folosit acel 'poate'!!!!!!Sa nu fortam mana destinului,poate suntem in alte planuri, poate paralele,poate nu!!!!!!,poate ursitoarele au mers bete prin sat si-or fi ursit acolo te miri ce!!!!
    SA AVETI O SEARA EXCEPTIONALA SI IMPORTANT ,SA FITI IUBITI,CA MAINE NU SE STIE.......!!!!!!!
    P.S. Ma lamurii si cum e cu Airdale Terrier!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut TOP GUN! De la o vreme nu prea mai am timp să ţin pasul cu blogul, deşi am terminat sesiunea. Sper să mă "dreg" săptămâna viitoare. Bine că te lămurişi, că l-ai enervat pe Cârco', mamă, mamă!Fă bine şi ieşi în parcul acela de-l lauzi tu şi de-i vedea o mândreţe de băiat, Airedale MAX,să ştii că la capătul lesei se va afla Cîrco'.

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: