Pagini

miercuri, 25 iulie 2012

Cum e turcu’, şi pistolul




Am avut parte în ultimele zile, de câteva show-uri  TV aiuritoare prilejuite de participarea unor PDL-işti disperaţi, la unele emisiuni consacrate ale postului mogulului Felix, Antena 3.
Primul recital l-a oferit „colonelul” Boureanu. Aici trebuie să mă opresc puţin pentru a-mi exprima indignarea faţă de terfelirea gradelor militare, în special a celor superioare, prin acordarea acestora unor civili care nu au avut niciodată în viaţa lor, vreo tangenţă cu ARMATA. Se ştiu cei care au primit astfel de grade, au fost „popularizaţi” prin toate canalele media. Dar eu nu mă pot impăca cu gândul că unor asemenea persoane li s-a acordat gradul de colonel,  grad pe care eu l-am obţinut după 26 de ani de cariera militară dintre care 7 i-am petrecut învăţând, iar 10 în elita Armatei Române, trupele de paraşutişti. Militarii de carieră ştiu că nu poţi ajunge colonel fără astfel de studii: Şcoala militară, Academie militară, sau o Facultate „civilă”,  cursuri de perfecţionare sau specializare, şi postuniversitare, convocări etc. Toate absolvite în urma unor sute de examene, adevărate.
Cum să-i compar pe aceşti „colonei” cu mine, sau cu oricare alt colonel  ori militar de orice grad, adevăraţi? M-am gândit, la un moment dat, să-i provoc public la un „duel”  în care să-i las să-şi aleagă „armele”. Ca între noi, coloneii. Să aleagă, spre exemplu, între un test pentru determinarea coeficientului de inteligenţă, de cultură generală, sau orice doresc ei, din domeniul lor de activitate, până la un meci de box (nu glumesc!) cu trei dintre ei, simultan. Nimic din ceea ce înseamnă domeniul militar, pentru că, în mod categoric, nu au habar. Nu cred să am concurenţă! Nici măcar în domeniul juridic al doamnei „colonel” Codruţa. Oricum, îi solicit d-lui ministru (general) Dobriţoiu să dispună  toate demersurile posibile, pentru retragerea gradelor militare acordate acestor impostori şi pedepsirea celor vinovaţi pentru umilirea fără precedent a militarilor de carieră, activi sau în rezervă.
Scuze pentru paranteza cam lungă, dar simţeam nevoia să mă răcoresc un pic. Revin la Boureanu. După ce a debitat tot felul de elucubraţii despre boicotarea alegerilor şi fraudarea acestora de către USL (de ce oare le-o fi aşa de frică?) s-a ridicat de la pupitru şi a părăsit dezbaterile, pe motiv că nu se mai aude în căşti. De fapt, hahalera anunţase încă de la începutul emisiunii că trebuie să-şi ducă fetiţa la un film şi a înscenat jenant circul ăsta, pentru a-şi justifica măgăria. Cât a stat acolo, în studio, şi-a întrerupt în permanenţă interlocutorii astfel că, Nistorescu mai avea puţin şi-şi ieşea din minţi. N-a ratat-o pe aia „băiatul  cu mucii-n freză”, aluzie la caracterizarea pe care i-o  făcuse cu câţiva ani în urmă, CP Tăriceanu. Problema e că repeta ideile  lui băşilă, şi multe, şi fixe:  lovitură de stat, acapararea justiţiei, raportul leu-euro, mogulul, televiziunile şi bla, şi bla şi bla, încât m-am plictisit. Faţa lui trăda însă o disperare teribilă. Când vorbea avea niste grimase, care sugerau mai degrabă că ar vrea să muşte decăt să vorbească. N-am văzut în viaţa mea un câine turbat, dar îmi imaginam că aşa ar trebui să arate. Ca Boureanu când încearcă să justifice ticăloşiile ultimei sale speranţe de a nu fi dat pe mâna justiţiei, marele Zeus suspendat acum între Olimp şi Terra, şi care, de luni, 30 iulie 2012, va fi coborât printre muritori.


La o altă emisiune, „La ordinea zilei” se numeşte, moderatoarea Dana Grecu a avut-o ca invitată pe Cristina Trăilă, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Într-o dispută cu moderatoarea, „fosta” susţinea că referendumul nu este despre Traian Băsescu şi că, in opinia ei, Parlamentul este cel care nu are legitimitate.
"Nu vorbim despre Traian Băsescu, ci despre un act al Parlamentului. Eu ştiu, ca cetăţean, în 2009 mi-am votat preşedintele pe un mandat de 5 ani. Mă trezesc în vara anului 2012 că Parlamentul, printr-un act, nu-l calific în acest moment, ia o astfel de decizie şi suspendă preşedintele. Este acest Parlament legitim până la urma? Câte voturi de la oameni, de la cetăţeni, au strâns parlamentarii în 2008? Mai puţine decât preşedintele Traian Băsescu"
 De ce i-o fi frică şi ei de suspendarea marinelului? Oare pentru acelaşi motiv ca şi cel  al lui Boureanu?  Se prea poate, dacă ne gândim că este acuzată de actualul şef al ANRMAP, Lucian Vlădescu, de faptul că a anulat ilegal procese verbale de contravenţie, a făcut angajări pe relaţii de rudenie şi prietenie şi a avizat achiziţii la suprapreţ prin firme înfiinţate special pentru a căpuşa ANRMAP . "Doamna Trăilă anula procese-verbale de contravenţie pe care le aplicau organele de control. Sunt cel puţin două cazuri, unul în care a existat un cuantum de amenzi de 200.000 lei, iar suma a fost redusă la 30.000 lei printr-o semnătură, iar un altul, un proces-verbal de contravenţie de 70.000 lei, a fost anulat integral"
Vlădescu a mai spus că neregulile constatate vor fi sesizate DNA sau Parchetului de pe lângă  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vom vedea consecinţele după ce pleacă suspectatu’. Pardon, suspendatu’.
Nu vă mai plictisesc cu ce a urmat, că vă imaginaţi. Perseverenţă de neam prost.


Ieri, spre uluirea mea, la emisiunea Sandrei Stoicescu „ 100 de minute”  un PDL-ist cu „ştaif” , credeam eu, a făcut dovada că cei pe care i-a strâns „atârnatul” în jurul lui sunt toţi „o apă şi-un pământ”, după chipul şi asemănarea ocrotitorului în ale hoţiei. Teodor (Theodor!?) Paleologu, bonomul cu figură simpatică de dovlecel animat, care, până mai ieri, se detaşa clar de turmă, a trecut în linie şi a sechestrat microfonul „fredonând”, la fel ca şi ceilalţi, cunoscutele "slagăre" plăcute băsecului: boicot, lovitura de stat (ăştia o ţin ca gaia maţu!) cvorum, viteză  mare!!!, şi  bla, bla, bla!  L-a scos din sărite aşa de tare pe Victor Ciutacu, încât acesta nu s-a putut abţine şi l-a „altoit” cu un „mitocan” de toată frumuseţea.
Cu oameni de această teapă  ” defilează „  Băsescu acum.  Să-l oprim, şi să-i oprim pe toţi băsiştii care vor  să desăvârşească ruinarea ţării! Oameni buni,  VENIŢI LA REFERENDUM!

JOS BĂSESCU, ŞI CLICA LUI DE HOŢI!


4 comentarii:

  1. Fripturisti, oameni fara moralitate, nu sunt patrioti ! Si slugarnicia asta fara limite trebuie pedepsita ca, ne afecteaza pe toti aceste gunoaie ! Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mana, Teodorica! Poate invatam cu ocazia acestui referendum, cat de mare este puterea votului nostru. Si poate, politicienii la randul lor, vor intelege ca trebuie sa faca politica pentru interesele cetatenilor, nu pentru gasti, partide, grupuri sau persoane.
      S-auzim numai de bine!

      Ștergere
  2. Bine că mai ai răbdarea să te uiți la televizor, Victor!

    Mi-ar fi plăcut și un comentariu la domnul Boureanu, referitor la faptul că domnia sa a zis, l-am auzit eu, că a meritat gradul militar primit degeaba, în sensul că "Sunt locotenent-colonel, este o chestiune firească, nu e nimic anormal, cei care sunt demnitari primesc la un moment dat astfel de grade pentru servicii aduse țării".

    Dacă părea înspăimântat, așa cum l-ai văzut, că pierde propteaua, poate că la fel ar trebui să fie și dacă ne vom întâlni personal, eu și el, vreodată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Hari! Acum imi permit ca sunt in vacanta! Stai ca incep masterele, imediat. Să vezi ocupatii!
      Da ar merita ceva, asa, un fel de "flegmă intelectuală", scuzată fie-mi expresia. N-am găsit alta mai nimerită. Îţi imaginezi cât de mult rău au produs onoarei şi demnităţii militare, cei care au traficat aceste grade? Acum, gradul de colonel e perceput ca o masura a puterii politice, care se acorda civililor cu merite deosebite în activităţi de "pupat poala sultanului". Mare păcat!

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: