Pagini

joi, 26 iulie 2012

Update MOARTEA POLITICĂ A LUI BĂSESCU




Băsescu, participant la "lovitura de stat"

TRAGEDIE  ieri, la Prima Tv!  Cântecul de sirenă al Cristinei Ţopescu l-a ademenit pe marinar pe ţărmul morţii politice, iar  cantecul de lebădă al  Băsescului s-a auzit în toată ţara, spre disperarea şi durerea puţinilor fanatici care mai cred în el. Cristina, cu experienţa unui profesionist adevărat în ale gazetăriei, şi-a structurat întrebările şi a condus discuţiile în aşa manieră, încât l-a făcut pe corsar să-şi arunce masca. Şi ce constatăm noi, cum arată el fără mască? Cum să arate, că doar majoritatea îl ştiam. Arată ca un om terminat din toate punctele de vedere, cum bine îl descrisese Crin Antonescu, debusolat, de parcă acorda  primul interviu din viaţa lui, şovăitor, dar şi suspicios, încrâncenat şi vizibil enervat când nu-i convenea vreo întrebare, Băsescu părea mai degrabă un Mos  Goriot, (nicio aluzie la cele două fiice ale sale, sau la averea încă neştiută) decât un Amiral Nelson. Muribundul politic Băsescu, pervertit cu certitudine  de puterea discreţionară de care a beneficiat  timp de 8 ani, prostit probabil şi de obedienţii care i s-au urcat în cârcă spre a se salva de la un înec politic inevitabil, şi care-i spun că e cel mai bun, (cunoaştem expresia cu Petrică!) încă mai speră că românii îl vor resuscita duminica, prin boicotul masiv al referendumului. Băsescule, până aici ti-a fost! Românii, nu numai că nu vor boicota referendumul, ci vor participa masiv la vot, perindându-se cu dovada, ştampila pe buletin, prin faţa catafalcului pe care te afli deja. Vei vedea duminică o prezenţă la vot cum n-ai mai văzut de prin anii ’90, semnul clar al lepădării de satana. Dacă după o participare zdrobitoare la referendum, şi cu 10 milioane de voturi împotrivă, mai ai tupeul să mai scoţi capul în lume acuzând că eşti victima unei lovituri de stat, înseamnă că locul tău nu e nici la Vila Lac 3, nici la Dante, nici într-un alt loc cu destinaţie de locuinţă,  ci la stabilimentul numit Bagdasar –Arseni, pentru terapie intensivă.
Întrebat de implicarea sa în renovarea vilei Dante,  Băsescu a luat-o pe arătură, fentând răspunsul şi atacându-l pe Ponta  despre care spune ca “si el  pare a fi om” şi ajungând apoi  invariabil la lovitura de stat şi moneda naţională, a carei cădere “ se va stopa din momentul în care vor înceta efectele loviturii de stat” !!!
 Vă las acum să “savuraţi”  şi altele din” emanaţiile “ “alesului”:
   “Coabitarea este obligatorie. În modul cel mai sincer cred că USL nu-l va mai menţine pe Victor Ponta prim-ministru pentru că nu mai are credibilitate externă şi nu face servicii României. În mod categoric, dată fiind majoritatea din Parlament, USL rămâne în continuare la guvernare. Eu fac o presupunere ca om politic. USL poate decide să-şi menţină formula, dar nu cred că serveşte României. Coabitarea trebuie să existe, iar eu voi rămâne în aceiaşi parametri pe care i-am utilizat de la instalarea Guvernului Ponta: cooperare instituţională, fiecare să ne facem treaba, şi, în măsura în care este necesar, să comunicăm. Esenţial e să restabilim şi încrederea în economie. Ce facem cu producătorii mici şi mijlocii pentru că e secetă, cum garantam că nu intrăm într-un proces de sistare a plăţilor pentru agricultori... (...) Marea mea problemă e că, până acum, Executivul nu a luat aceste măsuri şi am ajuns aici. Eu sunt şeful statului, trebuie să-i rog să mişte lucrurile astea înainte.... Să nu vi se pară cumva că rolul meu e să dorm la Cotroceni"

“Cea mai mare urgenţă este restabilirea încrederii în faptul că politicienii români sunt capabili să menţină stabilitate pentru stoparea deprecierii monedei naţionale şi restimulării revenirii investitorilor"
"Coabitarea este obligatorie. Acum daca îmi permiteti, în modul cel mai sincer cred ca USL nu-l va mai mentine pe Ponta pentru ca nu are credibilitate externa si nu face servicii Romaniei."
"Trebuia să discut cu USL: băi fraţilor vă pun un prim ministru, dar dati-mi unul mai matur. Nu vreau să exprim şirul de gafe în guvernare sau neguvernare".
 Şi ,pentru că e democraţie, vă dau şi părerile din” altera pars”.
Victor Ponta: Băsescu este un laş, un mincinos şi un iresponsabil

„Decizia PDL de a boicota referendumul validează faptul că legenda lui Băsescu cel curajos, care merge în faţa poporului a ajuns la final. Astăzi, Băsescu este un laş, un mincinos şi un iresponsabil care a distrus România în aceşti ultimi opt ani. Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi“
Crin Antonescu: Verdictul cetăţenilor României este cunoscut şi de ei, şi de noi. Şi este necruţător

„Acum două zile, proclama cât se poate de răspicat că, citez, intră în coliziune cu domnia sa oricine recomandă neparticiparea la referendum, că nu se poate întoarce la masa verde, că este un moment în care democraţia se manifestă prin participare, pentru ca la nici 48 de ore să susţina perfect contrariul. (...) PDL este hotărât de multă vreme şi, în înţelegere cu Traian Basescu, să încerce singura şansa de a-l salva la masa foarte verde pe Traian Băsescu, pentru ca verdictul cetăţenilor României este cunoscut şi de ei, şi de noi. Şi este necruţător".
 JOS BĂSESCU!

8 comentarii:

  1. Un las lamentabil si cersetor de voturi.
    Jof Basescu si Mafia care a distrus Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E timpul ca cetatenii care l-au votat si au fost dezamagiti de prestatia matrozului să-i mulţumească la vot, duminica, acordandu-i votul lor, DA!

      Ștergere
  2. Am urmărit emisiunea despre care vorbești.
    Mi-a plăcut nespus arta doamnei Țopescu de a structura gradat, din întrebări foarte bine puse , un edificiu, în interiorul căruia Comedia umană , cum bine o intuiești a fi balzaciană, a surprins spulberarea mitului unei politici construite pe orgoliu, sete, pasiune, dorință de putere.
    Nu știu dacă jurnalista a dorit să construiască din întrebări și eventuale răspunsuri ale unui un personaj atât de controversat , precum omul politic în jurul căruia se țese, de ceva timp, o dramă existențială, imaginea complexă, ca medie între personalitatea publică și cea particulară.
    Dacă da, jos pălăria!
    Da, ai intuit perfect!
    Am văzut un alt fel de Moș Goriot dâmbovițean, aparținând unui fost mic Paris, al începutului celui de-al treilea mileniu, aflat la punctul de convergență dintre amețitoarea înălțime, de până mai ieri și scufundarea treptată în propriile -i iluzii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, ano'! Excelent comentariu! Mă bucur atunci când şi alţii "văd" ca mine.
      Salutări de la Băsescu! Sa trăiţi! Bine?

      Ștergere
  3. Buna seara, Victor!
    Am vazut si eu o emisiune buna in aceasta luna de haos,minciuni si mizerii.Comentariul tau este la obiect,chiar imi place!Poporul roman trebuie sa-l ajute pe matroz, sa-si realizeze visul.Poate asa vom invata ce inseamna cu adevarat DEMOCRATIA!Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mana, Maria! Sper ca pe 29 iulie, seara, sa auzim numai de bine! 61% DA, sa crape matrozul de ciuda!

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: