Pagini

vineri, 3 august 2012

GREAUA POVARA A DECORATIILOR


Intuind parca  pericolul ce-l pastea - acela de a fi suspendat dupa formarea noii majoritati parlamentare - Basescu i-a decorat, in data de 19 iunie a.c., pe judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei,  chipurile pentru a sarbatori cei 20 de ani de existenta a instutitiei.
Dupa festivitate, Basescu a tinut un discurs prin care ii felicita " cu cele mai inalte decoratii ale statului roman".  Pentru ca Zegrean inaintase propunerile, si evident nu se putea include singur in lista, (asa cum facuse marinarul cand si-a repartizat casa din Mihaileanu), Basescu ii rasplateste acestuia obedienta acordandu-i cea mai inalta decoratie,  Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler  "în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și afirmarea gândirii juridice românești, pentru rolul deținut în asigurarea și respectarea Constituției". Iata ce declara suspendatu' in fata magistratilor Curtii : "Este optiunea mea ca si presedintele CCR sa fie decorat odata cu ceilalti magistrati ai CCR. Este o onoare pentru orice presedinte sa aiba ocazia sa marcheze 20 de ani de functionare ireprosabila a unei institutii precum este CCR. Imi masor foarte bine cuvintele cand spun 'functionare ireprosabila'. Adesea, ori Guvernul, ori Parlamentul, ori presedintele, au avut comentarii privind acticvitatea CCR. Insa, pe langa aceste comentarii, ramane adevarul CCR (..) Pentru munca dumneavoastra eu va multumesc, va sunt dator, pentru ca sunt dator fiecarei institutii a statului roman care participa la progresul Romaniei".
Conform propunerilor lui Zegrean, Basescu a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter judecatorului Acsinte Gaspar si Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler judecatorilor Curtii Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puskas, Tudorel Toader.
Magistratilor :  Valentina Barbateanu, Senia Mihaela Constantinescu, Benke Karoly, Marieta Safta,   le-a fost conferit  Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler " in semn de apreciere deosebita a activitatii eficiente si meritorii prin care au contribuit la indeplinirea cu succes si profesionalism a atributiilor de serviciu". De asemenea, Eugenia Miron, consilier la CCR, a fost decorata cu Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Cavaler.
Cu toate ca la festivitatile desfasurate la Cotroceni cu ocazia investirii guvernului Ponta, sampania era prohibita, Basescu a gasit, dupa acordarea decoratiilor membrilor CCR,  o cantitate suficienta pentru a se intretine cordial cu "premiantii premiati".  Cat de greu pot atarna de gatul constiintei celor "medaliati" aceste decoratii, astfel incat sa nu le afecteze judecata prin care vor hotari soarta "binefacatorului" lor?  Greu de raspuns. Presiunile par uriase, ca dovada schimbarea datei intrunirii Curtii din 12 septembrie , in 31 august. La primul asalt, spre cinstea lor, unii membri au dovedit ca pot fi impartiali, si ca Basescu nu i-a putut "cumpara "  acordandu-le decoratii.
PS L-am vazut si auzit azi, in jurul orei 14.30 pe  Basescu. Nu stiu ce, si cui a vrut sa transmita ceva, dar omul  are probleme serioase de judecata. Amenintari generalizate, inclusiv  la adresa unui  chestor, celule, lovitura de stat, fraude, minuni. Omul trebuie tratat, clar! Ramanerea lui la Cotroceni ar fi o catastrofa pentru romani. Chiar si pentru cei care-l sustin. Am zis!

4 comentarii:

  1. Buna ziua,Victor!Ai perfecta dreptate,dar ma gindesc ca domnii din CCR..., au mintea la purtator si vor fi acum mai mult ca niciodata aplecati asupra legii,dar si a realitatii din Romania.Eu as propune infiintarea unei Curti Medicale(sau cum o vrea sa se numeasca acest for medical) care sa consulte pe SUSPENDATU si pe cei din clica sa fiindca au luat-o rau," rau de tot pe aratura"! Nici SUSPENDATUL, nici nimeni din clica sa, nu au autotitatea morala sa ameninte pe cineva, sau sa-i apuce grija pentru asa zisa"fraudare a referendumului" atit timp cit ei au jefuit tara,ne-au ciuruit...., prin frauda! sau HOTILOR de hotii, le este frica ?!Astazi SUSPENDATUL a dat dovada clara, ca nu mai are nici un neuron intreg.Poate se gaseste cineva sa-l consilieze si sa-l linisteasca.Asa vom scapa de acesta furibunda perioada.Cu ce doamne a gresit acest popor sa-i dai dupa "impuscat" un altul "alienat"?! Weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mana, Maria! Suntem o majoritate certa care gandim ca matrozul nu numai are ce cauta cu mana pe "sceptru", adica la Cotroceni. Daca ar exista o Curte Medicala cum ii spui tu, ar fi in stare sa le dea si membrilor acesteia, toate medaliile existente la Palat numai sa-l scoata "curat". Clar e ca omul pare ca nu mai are discernamant. Orice actiune a sa, orice vorba emanata in prea desele iesiri pe canalele media, sunt jigniri grosolane adresate celor 8,4 milioane de votanti, dar si poporului roman in general.
      Weekend frumos sa ai, cu sanatate !

      Ștergere
  2. Apropo de „cei care îl susțin”, Victore! Curtea tocmai a „reținut” că cei care nu au participat la referendum și-au manifestat preferința politică în favoarea menținerii domnului Băsescu la Cotroceni, așa catastrofic cum este domnia sa. Sunt pierduți, curtenii ăștia! Dar și noi îi lăsăm să rătăcească...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Hari! N-am citit chestia asta cu "retinerea" Curtii.
      Ieri insa, intr-o emisiune la A-3, presedintele interimar, Crin Antonescu a spus ca "in alegerile prezidentiale din aceasta toamna, romanii isi vor alrege presedintele'. Eu am speculat aceasta "scapare" , asa ca m-am gandit ca s-o baza el pe ceva. Doamne ajuta!

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: