Pagini

miercuri, 5 septembrie 2012

Un alt fel de revedere, după 35 de ani



Spre cabana Cuca din masivul Papusa

Pe 19 august s-au împlinit 35 de ani de când absolvenţii promoţiei 1977,  a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi Nicolae Bălcescu, din Sibiu, au fost inaintaţi la gradul de locotenent. Dintre  aceştia, şi noi cei 26, o singură clasă deci,  pornind pe un drum plin de speranţe şi visând firesc la bastonul de mareşal, ne-am “împraştiat”  prin garnizoanele României, conform ofertelor, opţiunilor, dar şi mediilor fiecăruia. Fiind atât de puţini, nu ne-a fost greu ca pe parcursul celor 3 ani să formăm o adevărată echipă. De aceea ne şi reintâlnim cu mare drag, de fiecare dată. Acum, când ne-am întâlnit pentru a aniversa împlinirea celor  3 decenii şi jumătate de de la evenimentul menţionat, am trecut pragul cvorumului, depăşind jumătatea cu 2. Da, dar noi ştiam  cu siguranţă câţi trebuia să fim pe listă!   Nu ca la referendumul lu’ peşte!
Las introducerea, (cam lungă!) şi încerc să vă povestesc cum a fost la  această nouă întâlnire.
Dacă pâna acum ne-am întîlnit la “locul faptei” adică la Sibiu, de data aceasta, la sugestia mea, şi cu acordul colegilor organizatori am ales ca loc de “adunare” un "campus" militar situat undeva în sudul munţilor Făgăraş, la circa 20 km nord de municipiul Câmpulung-Muscel. Aveam acolo doi colegi, (cărora ţin să le mulţumesc în numele celorlalţi participanţi, incluzând aici şi soţiile), care s-au ocupat de problemele de organizare  (acces, cazare, trasee turistice, restaurante etc.). Se cuvine de asemenea, să adresez pe această cale mulţumirile noastre d-lui colonel Ilie Bălan şi militarilor din campus,  pentru  solicitudinea pe care ne-au acordat-o pe parcursul celor 3 zile petrecute acolo.
Să vă descriu însă, desfăşurarea evenimentelor. Vineri, 10 august, pe la 6 dimineaţa am plecat împreună cu soţia spre Câmpulung,  dar nu pe ruta prin  Piteşti, ci pe cea prin Târgovişte. Auzisem de la sursă că drumul dintre Piteşti şi Câmpulung este foarte prost. Am ajuns la destinaţie în jurul orei 9.
Trebuie sa fac o precizare aici. Deşi aveam locuri rezervate în nişte garsoniere din campus,  eu, împreună cu alţi doi colegi, am hotărît să ne cazăm la o pensiune din Lereşti, denumită Amada. Decizia noastră nu a fost luată ca urmare a unor  motive de ifose de confortabilitate, pentru că şi condiţiile oferite acolo erau şi ele foarte bune, ci de  numărul estimat al participanţilor, faţă de capacitatea de cazare din campus.
Cabana Voina

Cum întâlnirea era programată pentru  după amiază, am lăsat bagajele în cameră, şi am plecat cu maşina către Cabana Voina situată la aproximativ 15 km în amonte, pe valea râului Târgului. De la cabană am pornit într-o drumeţie mai sus, către muntele Păpuşa inspirând cu nesaţ aerul ozonat de munte îcărcat cu un puternic miros de cetină.Mie, locurile nu-mi erau străine dar soţiei, da. Aşa că m-am bucurat şi mai mult pentru bucuria ei vizibil manifestata. Cred şi eu. Plecasem din Bucureşti dupâ aproape 3 săptămâni de caniculă şi găseam aici o temperatură minunată, numai bună de mişcare. După ce am parcurs vreo 5 km, ne-am întors, am servit masa de prânz la cabană, apoi am plecat la pensiune.
Pe la 17.30, cei trei de la pensiune împreună cu soţiile ne-am deplasat la campus, unde ne-am întâlnit cu ceilalţi participanţi: (un fost profesor, şi 11 dintre foştii colegi, cu, sau fără soţii. Cel de-al 15-lea şi sotia sa, care veneau tocmai de la Iaşi, au avut probleme cu motorul şi au întărziat o zi. De aici, am să las să vă ” vorbească “ programul de desfăşurare al evenimentului. Aşadar, vă redau mai jos modelul de invitaţie transmis fiecăruia dintre noi.


După „35” de ani!
Parcă numa’ ieri au fost 30 !

I N V I T A Ţ I E

Stimate Coleg!
Ca să retrăim bucuria revederii, te invităm să fii împreună cu toţi cei cărora le-a fost şi  le este dor să se întâlnească cu tine !
Când ?:  10-12 august 2012!
Unde ?: Municipiul Câmpulung-Muscel, Judeţul Argeş
Programul întâlnirii:

Vineri 10 august 2012

   14.00 - 19.00 Sosire, acomodare / Cazare
19.00 - 22.00 Cină şi discuţii/poveşti la un foc de tabără

Sâmbătă, 11 august 2012

07.30 - 09.30 Mic dejun
09.30 - 10.00 Pregătire Adunare festivă
10.00 -  12.00 Adunare festivă,  „Apel la  35 de ani” – sală de curs
12.00 - 16.00 Vizită la Mausoleul de la Mateiaş, Mânăstirea de maici de la Nămăieşti, casa memorială George Topârceanu, Cheile Dâmbovicioarei, pâna la cabana Brusturet.
16.00 - 18.30 Masa festivă  la restaurantul Mateiaş
18.30 - 19.00 Deplasarea la Campus  
19.00 - 20.00 Timp la dispoziţie
20.00- 23.00 Cina de poveste (alte poveşti!)         

Duminică, 12 august 2012

08.00 - 10.00 Mic dejun
10.00 - 12.00 Vizită la barajul Râuşor şi Cabana Voina
 12.00 - 14.00 Deplasarea spre casă
La revedere in 2017! Sau mai repede???
Notă: - cazarea se asigură în Baza militară
            - se acceptă si sponsorizări!
            - la cerere, se pot achiziţiona, contra cost, produse specifice zonei: brânză afumată şi în coajă de brad, caş, urdă  etc.
           




 Vedeți câteva imagini filmate pe parcursul evenimentului, aici: https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=wmtPwEQebzE
Barajul şi lacul Râuşor
Vedere campus


Fotografia de grup
Mănăstirea Nămăieşti
Mausoleul de la Mateiaş
Cabana Brusturet
Se testează o pălincă de Bihor (sponsorizare Bill)
Se spun "poveşti"




Ochi şi urechi la proiecţia unor imagini
de acum 35 de ani dar şi de la întâlnirile anterioare
Doamnele, la (re)vedere



Restaurantul Mateias, cu pensiunea "La Meserie"
O parte dintre noi, acum 5 ani, la Sibiu











Si o parte dintre sotii, tot cu 5 ani in urma
La "locul faptei", 2007
Acum...37 de ani in aceasta Bază Militară!











La Sibiu, acum 10 ani













Ce, şi cum a fost,  n-are rost să  mai comentez. Calificativul acordat este "excelent"! Poate că imaginile vorbesc de la sine. Mai spun doar că duminică dimineaţa eu nu m-am mai dus la cabana Voina, că doar fusesem vineri, aşa că am plecat cu soţia către Bran,  unde ne rezervasem o cameră pentru o vacanţă de Sfânta Maria, la o pensiune situată pe Valea Poarta, la aproape 4 km sud faţă de Castelul Bran. Pensiunea se numeşte Narcis, oferă o cazare foarte ieftină raportată la dotările şi spaţiul din camere, şi are o amplasare cu o privelişte excelentă spre versanţii de  nord – vest, ai munţilor Bucegi. Printr- o stranie coincidenţă, fără să ştiu că oraşele Bran şi Balcic sunt înfrăţite, anul acesta am ales ca destinaţie de vacanţă localităţile respective absolut la întâmplare. Despre vacanţa la Bran, dar şi despre cea din Bulgaria, de la Balcic, o să vă povestesc cu o altă ocazie. Până atunci, s-auzim numai de bine că de când s-a-ntors tartorul la Palat  mi-e tare teamă că vom auzi numai de rău.

15 comentarii:

  1. Salve Ica! Bine ai revenit! Ma bucur ca te-ai distrat si te-ai simtit bine. Locurile alea sunt foarte frumoase-de fapt toata tara asta e frumoasa. Pacat ca nu avem grija de ea...Pe unul dintre colegii tai, prezentati in poze il cunosc. Am colaborat pe vremuri cu el la J7. Parca era chimist. Dar, revenind la subiect, locurile alea sunt mirifice. De fiecare data cind aveam trageri in Cincu sau Cirtisoara faceam Transfagarasanul, tocmai pentru peisajul deosebit pe care-l oferea traseul. Asta se intimpla cam de 2-3 ori pe an.
    Hai ca te las. Sanatate!
    PS. Iti place noul meu "look" cu palarie a la Zorro si cirlionti? Hai ca nu mai stau ca mi-s racit-dupa cum vezi am nasul rosu- si mi-e sa nu v-o dau si voua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa traiesti, Gabure!!?? Multumesc, chiar m-am distrat si m-am simtit bine. Ai dreptate cand spui ca avem o tara cu locuri minunate. In vara asta am depasit ratia de concediu, dar a meritat. Ai fost la J7 si nu ne stim? Trei dintre cei de acolo am fost in SMG. Eu sunt "veteran" cu 9 ani, si alti 11 intr-o structura subordonata direct SMG. Apropo de look,ai nasul asa de mare ca se confunda cu capul! Dar iti sta bine! Hi-hi-hi-hi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur pentru tine si implicit pentru colegii tai si familiile voastre.
    Sa dea Dumnezeu cat mai multe intalniri , macar cu aceasta formatie.
    Multa sanatate tuturor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Piciule! Iti multumesc pentru urari si astept astfel de evenimente si de la promotia ta, de ce nu, si de la intalnirile de acest fel ale celorlalti bloggeri militari? In orice caz, de cand ne intalnim, numai 4 colegi nu au putut participa nici macar o data. Sanatate tie precum si tuturor celor dragi, bunicule!

      Ștergere
  4. Frumooooos! tare emotionante sunt aceste evenimente! si eu am participat acum doua luni la intâlnirea de 30 de ani de la terminarea liceului. Ma bucur enorm ca am fost la fata locului - în SIBIU :))
    Sanatate si la cat mai multe intalniri cu fostii colegi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarut mana, Carmen! Multumesc, a fost intr-adevar frumos!
      Dar am vazut ca si tu te-ai simtit bine in Romania. Am dedus asta din postari. Sanatate si tie, si sa ai un week-end minunat!

      Ștergere
  5. Într-adevăr, un altfel de revedere! Dar o revedere frumoasă. De fapt, nu ştiu dacă există revederi care să nu fie frumoase. Mai ales când ştii cât sunt de aşteptate. Mi-au plăcut şi imaginile. Cred că mai ai şi altele...
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Iliuta! Ai dreptate, expresia "revederi frumoase", in astfel de circumstante, pare un pleonasm. Intr-adevar, am peste 1000 de poze,si vreo 10 filmulete. Poate, dupa ce le voi edita, am sa adaug si un videoclip.
      PS Tocmai citisem din scrisoarea "Luceafarului" catre Veronica. Pare a fi scrisa azi! Dupa 130 de ani? Mai lipseste Basescu!
      S-auzim numai de bine!

      Ștergere
  6. Ce frumos!
    Revederile cu foștii colegi de școală?
    Încercarea de a regăsi acel „ acasă„ mereu tânăr, șipot viu de speranțe și zbor, vervă și umor, gândul că sentimentele de camaraderie nu pier.
    Un fel de l„abuntur anni„, cum spunea Radu Gyr
    „Așa trec în fuga lor, Radule, Radule, anii,
    ca ieri culegeam tot văzduhul pe spade fierbinți,
    Ca ieri, mușcam lacomi din lume ca dintr-o gutuie,
    ca ieri, ascundeam curcubeie sub șepci de școlari;
    iar azi măsuram tot egal și ce e și ce nu e,
    că zborul și praful le-am pus pe același cântar.

    Nimic n-am oprit pentru noi din prea dulcea risipă:
    ne-am dat, cum din prag dăm colindelor mere și nuci.
    Plutind străvezii și albaștri ca fumul de pipă
    ne înălțăm potoliți, peste noi cei de atunci.„

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sărut mâna Gina, bine ai revenit! Am văzut că ţi-a priit de minune pe la greci. Am dedus asta văzându-te într-una din pozele de la Rila.
      Cât despre revederi, ce să spun, sunt într-adevăr emoţionante. Sunt nişte "chimii" speciale care transformă relaţiile interumane, mai mult decât pe cele de prietenie. Cred că e firesc, şi tu trebuie sa ştii asta, dacă ai fost la internat, ca sentimentele faţă de colegele de cameră sunt "altfel". Şi cum noi am "impărţit" acelaşi dormitor, toţi 26, timp de 3 ani(nu ca acum 2,3,) trăinicia acestor sentimente este indubitabilă.

      Ștergere
  7. TOP GUN
    Asadar draga Vic,ti-ai facut o vacanta de vis asa cum numai balantele stiu s-o faca!!!!Banuiesc ca tu esti cel in camasa verde de langa Costelus cu nelipsitul lui tricou rosu,se stie doar ca taurii au o "simpatie" ptr.culoarea rosie si sotia ta banuies eu ca este d-na in geaca roz si sta alaturi de sotia lui Costelus ,d-na in tricou verde!!!!Ce revedere frumoasa si ce amintiri de neuitat ati mai depanat voi domnii!!!!Ma bucur ptr.imaginile postate si ptr.frumoasele locuri de la Balcic si Bran pe care le-ati vizitat!!!!Poate ne vedem la lansarea cartii lui Biliuta!!!!Evident,daca nu intervine altceva,sau altcineva!!!!
    Weekend exceptional si sa fiti iubiti!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, tinere! Te dadusem disparut!A fost asa cum ai intuit, adica minunat! Cat despre sotii, n-ai nimerit niciuna dintre ele. Mai incearca!

      Ștergere
  8. TOP GUN
    Vic,asa-i cu "tineret mandria tarii"!Mai gafeaza,mai le zapaceste si lista-i lunga!Asadar, ultima incercare...d-na in bluzita de panza topita alba ,cu ochelari,de data asta nu gresesc,argumentul suprem ,fiind acela ca aceeasi dragalasa domnita,statea la sala de mese langa tine,tinandu-te de brat,.........daca observai eu bine!!!!
    O SAPTAMANA EXCEPTIONALA SI SA FITI IUBITI!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa traiesti, TOP GUN! De data aceasta, logica a functionat ireprosabil! Observasi destul de bine. O saptamana frumoasa si tie!

      Ștergere
  9. https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=wmtPwEQebzE

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: