Pagini

marți, 9 octombrie 2012

Test drive, sau cerere si oferta


 Le rog pe distinsele doamne, care-mi frecventeaza blogul sa nu ma acuze de misoginism. Considerati mai degraba aceasta postare, ca pe un banc "sofisticat", despre economia de piata!  

Pretendenta, leita Liz
O domnisoara din  New York a cerut pe un site finaciar,  sfaturi despre cum sa gaseasca un sot bogat.   Continutul mesajului sau era acesta:
„Sunt o fata frumoasa, ba mai mult, foarte  frumoasa si tanara  (28 ani). Sunt inteligenta si am cu adevarat clasa. As vrea sa ma  casatoresc cu cineva care castiga minim jumate de milion de dolari pe  an.
Exista pe site-ul acesta  vreun barbat care sa castige atat? Sau sotii ale unor milionari cere pot sa-mi dea sfaturi pe aceasta  tema? Am avut deja relatii cu barbati care castigau 200 sau 250 mii $, dar acest lucru nu-mi permite sa locuiesc in Central Park West.
Cunosc o doamna care face yoga cu mine, care s-a casatorit cu un bancher bogat si traieste la Tribeca, nu e atat de frumoasa ca mine si nici macar atat de inteligenta. Asa ca ma intreb, ce a facut ca sa merite  acest lucru si de ce eu nu reusesc? Cum pot sa ajung la nivelul ei?”
Printre sutele de raspunsuri s-a distins cel al unui domn, care chiar castiga suma pretinsa de duduie, dar avea anumite dubii in legatura cu „investitia” Iata ce-i scrie acesta:
      „ Am citit e-mailul dvs cu mult interes,  m-am gandit profund la cazul dvs si am elaborat un prospect al situatiei dvs. Va  asigur ca nu va fac sa pierdeti timpul, deoarece castig 500 mii $ pe an.  Odata clarificat acest lucru, apreciez faptele astfel: 

Tribeca, New York
         Ceea ce dvs oferiti, vazuta din perspectiva unui barbat ca acela pe care-l cautati e pur si simplu o afacere  foarte proasta. Si acest lucru din urmatoarele motive:
        „Marfa”pe care vreti s-o  scoateti  la vanzare presupune o negociere foarte simpla pentru un cumparator potent. Dvs oferiti frumusetea dvs fizica, iar eu ofer banii mei. Din acest punct de vedere propunerea aceasta este foarte clara; dar exista o mica problema. In mod sigur frumusetea dvs se va diminua putin cate putin si intr-o zi va disparea, in timp ce e foarte probabil sa creasca progresiv contul meu in banca.
         Asadar, in termeni economici dvs sunteti  un activ care sufera de depreciere, in timp ce eu sunt un activ care produce  dividende. Dvs nu numai ca suferiti o depreciere, aceasta e progresiva si creste  in fiecare an!
        Va explic mai bine: azi dvs aveti 28 de ani, sunteti frumoasa si  veti continua sa fiti pt urmatorii 5/10 ani, dar din ce in ce mai putin. Si  intr-o zi, cand veti observa o poza a dvs de azi va veti da seama ca frumusetea e trecatoare.  Acest lucru inseamna, in termenii economiei de piata, ca azi sunteti bine  cotata,  si va aflati in perioada ideala sa fiti vanduta, nu cumparata.
        Utilizand un limbaj wall  street cine va poseda azi trebuie sa va puna in "trading position" pozitie de  comert si nu "buy and hold" (cumpara si tine), cum se pare ca sugerati. Asadar, in termeni comerciali, casatoria ("buy and hold") cu dvs nu e o afacere buna pe termen mediu/lung. In schimb, inchirierea pe o anumita perioada poate fi chiar si din punct de vedere social o afacere inteleapta si am putea s-o luam in calcul.. Am putea sa avem o relatie pt. o  anumita perioada. ..............
         Hmm ........... Daca ma gandesc bine si ca sa ma asigur de cat sunteti de inteligenta, cu clasa si frumoasa, eu, potential "client care inchiriaza" o asa  "masina", cer ceea ce este corect: sa facem un „test drive”.
         Va rog sa stabiliti data si ora. Va asigur de bunele mele intentii...
 Autorul nu precizeaza daca domnisoara pretentioasa era blonda, poza de mai sus nefiind concludenta.

PS Am ratat ocazia de a-i face o oferta. Nu castig decat 450.000... de dolari, pe viata!

13 comentarii:

  1. N-ai aflat?
    "Domnii preferă proastele!" :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, Florine! Recunosc ca n-am vazut filmul asta. Sa fiu eu printre cei care confirma regula? Ma rog, afirmatia apartinand unei femei bogate, dar disperata ca iubitul ei o insela, nu poate fi cosiderata o axioma.De unde sa stii, daca nu cumva si doamnele prefera prostii?

      Ștergere
    2. Bre, ăsta nu-i film, ie serial, îl găseşti pe AXN. P-ormă vezi că aia vrea minim 500.000 pe an, iar prostu' ăla de-i răspunde n-are decît 50.000, e-n mizerie!

      Ștergere
    3. Salut, Florine! Am efectuat corectiile necesare. "Prostului" ii "subtilizasem" eu 450 de mii de dolari. Credeam ca fac o afacere, dar m-ai prins exigentule!
      Cat despre film, depinde pe ce site-uri ne uitam
      Io-te colea!
      Gen: Filme Comedie
      Titlu film original: Los caballeros las prefieren brutas

      Traducere film: Domnii prefera proastele

      Productie: Colombia

      Info IMDB

      Actori Domnii prefera proastele – Los caballeros las prefieren brutas (2010):
      Valerie Domínguez, Juan Pablo Raba, Michelle Manterola, Mijail Mulkay, Patricia Castañeda, Gustavo Ángel, Ángela Vergara, Juan Pablo Espinosa, Rodrigo Candamill, Ana María Trujillo.

      Ștergere
    4. "Prostului" ii "subtilizasem" eu 450 de mii de dolari.
      'Aide bre, p-asta io am şters-o din e-mail!! :mrgreen:

      Ștergere
    5. Atunci tu esti hotul? Fa un autodenunt!

      Ștergere
  2. TOP GUN
    Dragii mei,
    Sunteti dragalasi amandoi,dar am eu si eu o 'teorie':Fetele bune ajung in rai,iar cele 'rele' ajung unde vor ele!De fapt, teoria este parafrazarea unui roman celebru !!! Iar, daca ar fi sa schimb rolul,zau ca l-as dori pe stimabilul domn ,doar ptr.faptul c-a stiut cum sa puna problema ....misto si inteligent!Dragul meu Vic,te asigur ca doamnele prefera desteptii,(nu frumosii) chiar si fara bani,dupa mine este o 'mezalianta' combinatia dintre bani , prostie si marlanie...asa ca, ......Depinde la cine si la ce ne raportam,este foarte important!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI SA FITI IUBITI ,MULTTTTTTTTTTTTTTTTT,MUUUUUUUUUUUUUT DE TOT!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa traiesti, TG! Daca ma asiguri tu ca doamnele prefera desteptii, eu ce sa mai zic? Mizez pe experienta ta, probabil mai bogata decat a mea, chiar daca esti cu vreo 10 ani mai tanar. Cand eram eu burlac si liber, ca acum sunt putin insurat, nu aveam criterii de selectie. Atunci se mergea pe principiul "vazut, placut". Sa fii iubit si tu!

      Ștergere
  3. TOP GUN
    Vic,
    Nu 'miza' pe experienta mea,nu este mai bogata decat a ta,pur si simplu am niste amice ,la o cafea ,la o cozerie,imi impartasesc ca ptr.ele, barbatul ideal,trebuie sa fie neaparat destept si sa aiba in dotare creier !Dragul meu ,daca esti destept,daca ai studii,banii se fac si cu ajutorul mintii!Am avut prilejul sa lucrez cu domni cu handicap fizic(in scaun cu rotile,ceva de genu')absolut brilianti,manierati,educati,cu simtul umorului si sensibili sufleteste,chiar daca erau 'schiloditi' fizic,sufleteste erau frumosi!
    'Ciudat' criteriul de selectie,vazut ,placut,a existat o chimie intre voi,banuiesc ca la exigenta balantelor,n-a fost chiar asa de simplu ptr.'berbeaca' ta!Esti tu modest,dar au si balantele un intreg arsenal si o gramada de valori dupa care se ghideaza!!Asa ca,aviz amatorilor,nu-i chiar simplu,dar nici foarte complicat!!S-apoi intervine si factoru' soarta ,destin,asa ca..................!!!!!!!!!!!
    O SEARA EXCEPTIONALA SI TOATE CELE BUNE, ALATURI DE DRAGUTA TA FAMILIE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, TG! Eu vorbeam de burlacie, cand hormoni-mi fierbeau in...ma rog, pe undeva. La decizia privind abandonarea statutului de burlac, evident ca am luat in calcul si alti factori. Si apoi, vorba ta, DESTINUL in care eu cred cu tarie, si pe care-l asimilez vointei divine. O seara frumoasa si tie alaturi de cei iubiti!

      Ștergere
  4. TOP GUN
    Vic,
    Sunt in 'inspiratiune' maxima!Asadar si prin urmare ,cand sanii trag in jos si mintea-n sus,e cazul sa mizam pe factorul care are toti muschii intregi!Ha,ha ,dupa parerea mea ,barbatii care se pretind de rasa ,vor sustine lipicios ca e mai importanta personalitatea ,decat o fesa bucalata pitoresc!Suna bine,cu mica precizare ca,din punctul barbatilor de vedere,personalitatea e ceva ce se naste si traieste in defileul inghinal feminin!Dar cum domnitele se prefac a nu intelege moliciunea virtutii masculine,vesnic Evele,trebuie sa faca din defect bici,sa-si puna orice cusur la treaba,sa scoata efecte speciale grandioase dintr-un fizic cu defecte speciale paguboase!!!!
    Asa ca,alta teorie de-a mea ......CAM TRAZNITA, MARCA IO !
    WEEKEND EXCEPTIONAL SI CALDUROS!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TG,dacă n-ai scris cu diacritice în loc de sănii s-ar putea citi sânii. Dar săniile sunt trase de cai, şi ăştia, nu numai că pot fi şi de rasă dar sunt muuult mai puternici decât toţi muşchii masculini adunaţi la un loc. Am zis eu că te pricepi la femei? Am zis!

      Ștergere
  5. TOP GUN
    VIC,
    N-am scris cu diacritice,mie chiar nu-mi place sa scriu cu diacritice,dar m-am referit la sanii femeilor,acele zone erogene,cat despre saniile trase de cai nu-si aveau rolul in context!Caii ,DOAR CAII , sunt de rasa,e o diferenta intre un pur sange arab si un lipitan!Nu crezi?Cat despre barbati.....?????!!!!!!
    O SAPTAMANA EXCELENTA TUTUROR,PLINA ,PLINA DE IUBIRE!!!!1

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: