Pagini

miercuri, 3 iulie 2013

VACANŢĂ LA MAREA NOASTRĂ (2)


Dormitorul
După experienţa de la Balcic, de anul trecut, îmi propusesem să aleg să  merg în vacanţă în această vară într-una din locaţiile turistice de litoral,  aparţinând fie  Greciei, fie  Turciei. Cum evenimentele de pe acolo nu erau favorabile unei decizii pro, m-am gândit că n-ar strica să încerc, la acelaşi preţ şi categorie de confort, să testez şi partea de Nord a litoralului, alegând între Mamaia, pe care o ştiam foarte bine, şi Eforie Nord, staţiune unde nu mai fusesem de când eram burlac, atunci când le luam pe toate la rând. (Staţiunile de pe litoral, de la Mamaia la Vama Veche!!!). Să nu se înţeleagă altceva!


Gradina restaurant

 Am ales hotelul Mirage din Eforie Nord, pentru că mi s-a părut a fi cel mai elegant din această staţiune. Mai elegant chiar decât Europa,  al Anei  lui Copos. Şi n-am greşit! A fost mai întâi de toate o alegere cum nu se putea mai bună pentru că, deşi ziua hotelieră începe la ora 18.00, mie mi s-a permis accesul  la ora 8, favorizându-mi-se astfel o zi plină de plajă. Problema cu oferirea unui apartament în locul dublei, tot n-am reuşit s-o descâlcesc. Merg pe varianta unui sponsor discret, care mi-a achitat diferenţa de 540 de lei. Altfel, nu-mi pot explica!

În orice caz, când am primit acest apartament m-am gândit la suprafeţele camerelor în care ne înghesuiam pe timpul vacanţelor de pe   vremea împuşcatului, patru persoane, chiar dacă doi erau copii, într-o cameră de 14 mp! Iar acum, numai sufrageria şi dormitorul aveau împreună 60 de mp. Dacă adaug baia, holul şi terasa, ajung cu certitudine la o suprafaţă care depăşeşte 80 de mp, ceea ce înseamnă aproape suprafaţa apartamentului meu din Bucureşti!!!
Apa de mare fitrata si incalzita
Autoportret!!!??


În ceea ce priveşte atitudinea personalului hotelului, apreciez că a fost una exemplară, demnă de un hotel cu pretenţii. Şi când vorbesc de personal, includ aici atât personalul hotelului, cât şi pe cel al Centrului medical SPA, în piscina căruia ne-am bălăcit ca nişte copii în ziua în care a plouat, profitând şi de cele patru variante de masaj subacvatic, dar şi de cele trei de masaj cu jeturi de apă, situate  la un metru  deasupra apei (de mare, filtrată şi încălzită la cca 32 de grade) din piscină. Nefiind un gurmand, nu vă pot spune mare lucru despre felurile oferite  la micul dejun dar vă asigur că oferta era proaspătă şi diversificată iar mâncarea oferită la comandă la prânz sau la cină, era de o calitate ireproşabilă.
Până rezolv problema unui codec video, când am să ataşez şi un film, vă prezint şi alte imagini care sper că vă vor fi lămuritoare despre această vacanţă, pe care o aşteptam ca pe o binecuvântare ,după aproape  nouă luni de muncă „pe rupte”.
S-auzim numai de bine!


3 comentarii:

  1. Daca mi puteti spune ceva despre variantele de tratament de la acest nou hotel....sunt cu varaianta bilet trimitere, cu bani pur si simplu.... Si daca mi puteti spun ceva si despre plaja de vis a vis de hotel. Ms anticipat....buna ziua....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!
      Nu stiu ce fel de trimitere aveti. Eu am fost la odihna, nu la tratament.V-am selectat din ofertele Centrului Medspa
      PROGRAME MEDSPA
      Tratamente balneare la standarde internationale si tarife accesibile!
      Cel mai nou centru de sanatate de pe litoral, Mirage MedSPA va asteapta in Eforie Nord. Va promitem o experienta senzoriala care va va convinge sa reveniti. Daca doriti sa tratati anumite afectiuni, sa va bucurati de o infuzie de tinerete, sa pierdeti in greutate si sa va remodelati silueta, sa va refaceti tonusul sau doar sa va oferiti un rasfat binemeritat, sejurul la Mirage MedSPA Hotel va va revigora, revitaliza si regenera mintea si trupul.
      Pachetele includ programul SPA, 1 loc in camera dubla, mic dejun, demi-pensiune sau pensiune completa, TVA si taxa locala.
      Oaspetii cu pachete beneficiaza de acces gratuit in zona AQUA MIRAGE zilnic, intre orele 16:00 – 18:00 (exceptie fac pachetele care includ deja aceasta facilitate).
      Daca aveti Pachet 1.MIRAGE VITAL SPA- program de 6, 12 si18 zile
       Continut: consulatatie medicala, 4 terapii/zi, program personalizat in functie de diagnostic (terapii cu namol, masaje, hidrotermoterapie, kinetoterapie, electroterapie, etc), recomandari, raport medical
      Indicatii: Afectiuni reumatismale degenerative si inflamatorii, lumbago cronic, hernia de disc, afectiuni neurologice periferice si centrale, recuperare postraumatica si post chirurgicala, osteoporoza, hipertensiune arteriala forme usoare sau medii, tulburari circulatorii periferice, arteriale si venolimfatice, afectiuni ginecologice inflamatorii cronice, sterilitate secundara, afectiuni dermatologice (psoriazis, neurodermite, acnee) afectiuni ORL, afectiuni respiratorii.

      Plaja nu este vis a vis de hotel. Este mai jos cu cca 100 de metri, asa ca, va trebui sa coborati cateva zeci de trepte pana la ea. Mie mi-a placut, desi e cam ingusta, in apa nu sunt pietre. Va urez un sejur cat mai placut!

      Ștergere
  2. Apa nu are 32 de grade cel mult 28 grade, azi 12.01.2016, mancarea excelenta, nu este deschis niciun magazin in jur, n-ai de unde sa iei o aspirina, trebuie sa mergi pe jos ca nu circula nimic, seara caini si iluminat din loc in loc. Tratamentul bun, la piscina 12 sezlonguri cu 10 cm intre rle, nu este spatiu, doua saune una umeda alta uscata. Medicul profesionist

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: