Pagini

vineri, 8 noiembrie 2013

LA MULTI ANI! SA TRAITI CU NUMELE, MIHAI, MIHAELA, GAVRIL, GABRIEL, GABRIELA SI TOTI CEI CARE PURTATI NUME DERIVATE DIN ACESTEA!



SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL. Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.
Gavril a fost trimisul lui Dumnezeu la Fecioara Maria, pentru a-i vesti taina cea mare a intruparii Domnului anuntandu-i totodata  pe parintii Sfintei, Ioachim si Ana,  vestea
 ca din ei va sa se nasca “ Doamna, Stapana nostra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu”.Arhanghelul Mihail poarta, uneori, cheile raiului, este un infocat luptator impotriva diavolului si vegheaza la capul bolnavilor, daca acestora le este sortit sa moara, sau la picioarele lor, daca le este harazit sa mai traiasca.Acesta  pazeste, ca o sluga credincioasa, "credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri". Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: "Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Ca numele de Mihail asta inseamna: " Cine este ca Dumnezeu".         
Mihail Arhanghelul a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: