Pagini

miercuri, 7 decembrie 2011

DIETA, IN FUNCTIE DE GRUPELE DE SANGE





In cazul in care, dupa ce veti citi pe aici,  s-ar putea sa constatati ca toata viata ati mancat « contra naturii », nu trebuie sa disperati. Daca n-ati resimtit vreo problema de sanatate puteti continua, pana la adanci batraneti. In caz contrar, incercati si variantele de diete propuse, ca nu aveti ce pierde ! Ssunteti  supraponderali ? Aatunci e musai sa verificati daca,  mancand asa cum se recomanda , puteti ajunge la o greutate normala. 
MULT SUCCES !
Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica. Grupele sanguine sunt fundamentale in logica suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" . Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.

Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mentalFiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri.
 Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri.

Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior. 
Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0                           
      CONSUMATOR DE CARNE
 Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta; Sistem imunitar hiperactiv;
Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator;  Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Recomandari pentru controlul greutatii

Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau.
Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0
     Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura.
Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0.
Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia.
Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac.
Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.
          Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.
Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.



ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei

4-6 ori pe saptamina
Vita, vitel, miel, inima, ficat
Porc, slanina, costita
 
 
Carne pasare
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
2-3 ori pe saptamina
 
Pui, gaina, curcan, rata
Gisca
Alimente marine
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
 
 
Cod, pastrav, macrou, stiuca, somon, peste cu carne alba
Somn, caviar, scoici de mare, caracatita
Lapte, Iaurt
 
 
120-180 ml.
0-3 ori pe saptamina
Nu exista lactate foarte benefice
Alternative(brinza de soia, lapte de soia)
Brinza sarata, afumata, fermentata, cascaval, schweitzer, lapte dulce
Brinzeturi
 
60 gr.
0-3 ori pe saptamina
Oua
1 ou
3-4 ori pe saptamina
 
 
Uleiuri si grasimi
4 - 8 linguri
pe saptamina
Ulei de masline, in
Ulei de porumb, ulei de arahide
Nuci si seminte
6-8 nuci
3-4 ori pe saptamina
 
Nuci, seminte de dovleac
Arahide, fistic, unt de arahide, seminte de mac
Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
o data pe saptamina
Fasole alba marunta
Fasole mare, fasole aramie, linte
Legume
O ceasca de legume preparate salata sau inabusite
3-5 ori pe zi
Legume verzi(spanac, urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina.
Vinete, varza alba, varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado
Cereale
1 ceasca sub forma uscata
0-3 ori pe saptamina
Nu exista cereale deosebit de benefice pentru grupa 0
Neutre : secara, orez, orz, piine de secara 100%
Toate produsele din faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate
Piine
1 felie
0-2 ori pe zi
Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
0-2 ori pe saptamina
Fructe
90-150 gr.
3-5 ori pe zi
Foarte benefice : Prune, smochine, ananas, cirese negre
Neutre : mere, grapefruit, struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura.
Mure, pepene galben, nuci de cocos. capsuni, banane, portocale

CARACTERISTICILE GRUPEI A
           PRIMUL VEGETARIAN
Culege ceea ce sadeste
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Predispozitie pentru boli cardiace, diabet
Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta
Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ
          Recomandari pentru controlul greutatii

Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si  reducind carnea.
           Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
              Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari
              Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.
          Recomandari generale pentru dieta grupei A
          Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba
-
Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice
Carne de vita, vitel, porc, oaie, vinat, organe, costita,
Carne pasare
120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei
3 ori pe saptamina
Neutre : Pui, gaina, curcan
Rata, Gisca
Alimente marine
120-180 gr.
1- 4 ori pe saptamina
Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba
Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate
Lapte, Iaurt    
200 ml.
0- 4 ori pe saptamina
De preferat produse lactate fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza de soia, lapte de soia
Unt, inghetata, brinzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce
Brinzeturi  
60 gr.
2- 4 ori pe saptamina
Oua
1 ou
1- 3 ori pe saptamina


Uleiuri si grasimi
2 - 6 linguri pe saptamina
Ulei de masline
Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite)
Nuci si seminte
Aprox. o mina
2-5 ori pe saptamina
Arahide, seminte de dovleac(neprajite), nuci, migdale
Fistic
Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
3-6 ori pe saptamina
Fasole alba marunta, mazare, soia
Fasole mare, fasole aramie
Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
2-5 ori pe zi
Majoritatea legumelor sunt benefice(cit mai ecologice si mai proaspete)
Foarte benefice : morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi,
Rosii, vinete, varza, masline, cartofi, ardei
Produse de soia
180-240 gr.
4-6 ori pe saptamina
Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des
Cereale
1 ceasca sub forma uscata
5-7 ori pe saptamina
Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez
Tarite de griu, faina alba, griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate
Piine
3-5 felii pe zi  
Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune
Banane, nuci de cocos, mango, portocale, mandarine
Sucuri naturale  
250 ml.
4-5 ori pe zi
Lamiie cu apa(dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre
Suc de rosii, portocale, papaya
Apa
1-2 litri pe zi
Ceaiuri de plante
1-3 cani pe zi
Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana
Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba
Mirodenii si condimente
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
Mirodenii pe baza de soia(sos de soia), usturoi, ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar
Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi
Bauturi
Cantitati mici din bauturile permise
Cafea, ceai verde, vin rosu,
Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate

CARACTERISTICILE GRUPEI B            
        NOMADUL
   Echilibrat
Sistem imunitar puternic
Tract digestiv tolerant
Consumator de produse lactate
Optiunile cele mai flexibile privind dieta
Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate
Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si activ
Recomandari pentru controlul greutatii
     Exista asemanari intre Grupa B si Grupa O in privinta reactiei la glutenul din griu care determina incetinirea metabolismului. Daca mincarea nu este eficient digerata si nu este folosita drept “combustibil” pentru nevoile energetice ea se depoziteaza sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta greutatea aplicind dieta specifica acestei grupe deoarece nu intimpina nici o bariera fiziologica cum ar fi problemele homonale sau digestive(asa cum se intimpla cu grupa O)
    Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B : porumb, griu, linte, arahide, semintele de susan. Aceste alimente afecteaza buna functionare a metabolismului ducind la oboseala, retentie hidrica si hipoglicemie. Deci persoanele care au grupa B si doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si produsele derivate.
    Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa B : legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce.
          Alimentele marine sunt foarte benefice , in special pestii oceanici de apa adinca(codul si somonul) precum si pestii cu carne alba. Alimentele marine reprezinta surse excelente de proteine de calitate si uleiuri nutritive. Evitati toate crustaceele; crabi, homari, creveti.
Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Uleiul de masline
se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism.
Cerealele care trebuie evitate sunt griul si porumbul si secara deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.
Legumele (in special cele cu frunze verzi) sunt foarte nutritive si benefice din acest motiv se recomanda cit mai des(3-5 portii pe zi). Eliminati complet rosiile din dieta dvs.
Grupa B tolereaza aproape toate fructele in special ananasul, strugurii, bananele si prunele.
Este bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe sau legume) benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.
Plantele benefice pentru grupa B sunt : ginseng , ginkgo biloba, menta, ghimber si macese.
Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale.
Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde care contine cofeina si creste imunitatea. 
Bauturile alcoolice distilate sunt interzise. Personalitatea oamenilor cu grupa B se caracterizeaza prin echilibru si armonie. Ei nu se simt inclinati spre povocari si confruntari. Sunt capabili sa inteleaga punctul de vedere al altora. Pentru grupa B accentul se pune pe echilibrarea starilor fiziologice si emotionale.
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
2-3 ori pe saptamina
Miel, oaie, iepure, vanat
Neutre: vita, vitel, ficat, curcan
Costita, inima, porc
Carne pasare
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
0-3 ori pe saptamina
Nu se recomanda carnea de pui
Pui, rata, gasca
Alimente marine
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
Cod, platica, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion, icre(caviar)
Ansoa, scoici, crab, homar, midii, caracatita, stridii, creveti, baracuda, somon afumat
Lapte, Iaurt    
100-200 ml.
2- 5 ori pe saptamina
Lapte degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela
inghetata
Brinzeturi  
60 gr.
3-5 ori pe saptamina
Oua
1 ou
3- 4 ori pe saptamina


ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Uleiuri si grasimi
4 - 6 linguri
pe saptamina
Ulei de masline
Ulei de porumb, ulei de arahide, ulei de floarea soarelui
Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Fasole mare
Neutre: fasole verde, mazare, fasole aramie, fasole alba
Linte, mazare neagra
Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
3-5 ori pe zi
Sfecla, varza, morcovi, conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, ardei, cartofi
Avocado, porumb, dovleac, rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare
Cereale
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
Mei, faina de ovaz, faina de orez, orez expandat, prajituri de orez
Neutre: piine fara gluten, piine din faina de soia
Fulgi de porumb, faina de porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale combinate, orz

ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT

Piine
1 felie pe zi
Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina

Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Banane, ananas, struguri, prune, papaya
Nuca de cocos, curmale, rodii

Sucuri naturale  
250 ml.
2-3 ori pe zi
Varza, struguri, ananas, papaya
rosii

Apa
2 litri pe zi

Ceaiuri de plante
1-2 cani pe zi
Ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta, frunze de zmeura
   Aloe aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanulu

Mirodenii si condimente
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
Ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel
Piper, ketchup, amidon de porumb, scortisoara, gelatina, tapioca

Bauturi
Cantitati mici  din bauturile permise
Ceai verde
Neutre: bere, vin, cafea
Bauturi alcoolice distilate, sifon, bauturi racoritoare sintetice


CARACTERISTICILE GRUPEI AB 
         ENIGMATICUL
   Fuziunea moderna intre grupele A si B
Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar excesiv de tolerant
Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
Un mister evolutionist
         Recomandari pentru controlul greutatii
    In privinta cresterii in greutate cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub forma de grasime. De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.
    Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu.
    Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei AB
     Grupa sanguina AB are mai putin de 1000 de ani vechime, este foarte rara (2-5% din populatie) si complexa din punct de vedere biologic, reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A si B.
Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor.
Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.
Alimentele marine se pot consuma cit mai des
reprezentind o sursa excelenta de proteine.
Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.
Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.
Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.
Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.
Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea.
          Legumele trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar. Evita totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.
Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de benefice : struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele.
Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii.
Este foarte bun si sucul de grapefruit.
Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul.
Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese.
Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.
Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.
Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
1-3 ori pe saptamina
Miel, oaie, iepure, curcan
Neutre: ficat
Costita, vita, vitel, inima, porc, vinat

Carne pasare
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
0-2 ori pe saptamina
Nu se recomanda carnea de pui
Pui, gaina, rata, gisca
Alimente marine
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
Cod, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci
Ansoa, scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan
Lapte, Iaurt    
120-180 ml.
3-6 ori pe saptamina
iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra
Unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata
Brinzeturi  
60 gr.
3-4 ori pe saptamina
Oua
1 ou
3- 4 ori pe saptamina


Uleiuri si grasimi
4 - 8 linguri
pe saptamina
Ulei de masline
Ulei de porumb, ulei de floarea soarelui
Nuci si seminte
6-8 nuci
2-5 ori pe saptamina
Castane, arahide, nuci
Alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan
Legume uscate
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Soia, linte
Fasole, mazare neagra
Legume
O ceasca de legume crude sau inabusite
3-5 ori pe zi
Sfecla, castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi
Avocado, porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare
ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Cereale
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
Orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de soia
Fulgi de porumb, faina de porumb, orz
Piine
1 felie pe zi


Paste fainoase
1 ceasca sub forma uscata
3-4 ori pe saptamina


Fructe
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
Cirese, lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi
Banane, nuci de cocos, mango, potocale, rodii
Sucuri naturale  
250 ml.
2-3 ori pe zi
struguri, lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov,
portocale
Apa
2 litri pe zi
Ceaiuri de plante
1-2 cani pe zi
Ginseng, ceai verde, echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura

Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal
Mirodenii si condimente
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
Hrean, usturoi, curry, patrunjel, sos de soia
Piper, amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason
Bauturi
Cantitati mici din bauturile permise
Cafea, ceai verde, vin rosu(1 pahar pe zi)
Neutre: bere, vin alb, apa minerala
Bauturi alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice
Sursa: internet


49 de comentarii:

  1. TOP GUN
    VIC,
    Eu mi-am cumparat chiar si cartea,o sa razi dar vreo 2-3 luni,eu cu mama ,am reusit sa tinem dieta grupei noastre,adica A,ne simteam foarte bine,interesant a fost, nu faptul c-am reusit sa slabim ,ci cum ni s-a modelat trupul,ziceai ca am facut si exercitii fizice !!!!!Dar ,au venit sarbatorile si ispitele ne-au invins!!!!!Deci,noi chiar am mancat tot felul de fructe si legume, chiar daca nu erau indicate grupei noastre sanguine!!!!!Intr-adevar, ai alt tonus si alta pofta de viata!!!!!Daca ,va tin buzunarele si sunteti suficient de motivati,start.....!!!!
    Vic,iti multumesc ca ai grija de noi!!!!!
    S-auzim de bine!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Cum se numeste cartea pe care ati luat-o?

      Ștergere
    2. Pentru ca TOP GUN nu mai trece pe aici, am sa va raspund eu: sunt mai multe carti din care am extras unele date privind dietele dupa grupele de sange. Cele mai importante doua sunt " DIETA SI GRUPELE DE SANGE" scrisa de Bruno Brigo, si "RETETE ADECVATE CELOR 4 GRUPE SANGUINE" scrisa de dr. Peter J. D'Adamo.

      Ștergere
  2. Salut, TOP GUN! Esti primul care-mi confirma ca cele scrise se potrivesc. Eu nu stiam ca exista si cartea. Am vazut ieri cand m-am dus pe Google sa iau poza cu grupele sanguine. Primisem un e-mail cu acest continut, si l-am convertit din powerpoint in word, pentru a-l putea posta.O sa ma duc sa-i precizez sursa.
    Eu nu mi-am propus sa incerc dieta grupei mele, tot A II, evident (cca 70% din populatia lumii are grupa de sange A II), pentru ca ma simt bine cu ce mananc acum. In carte se recomanda sa evit carnea, dar eu sunt mort fara carne, mai ales cea de porc. Asa ca, raman la meniul cunoscut.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. TOP GUN
    VIC,
    Pai tocmai tu ne sfatuiesti ce sa facem sa fim sanatosi si tu te lasi mai prejos??????Mie imi place pestele,cel fara oase,cum ar fi crapul, dar mai mare si somonul,pastravul,chefalul,halibutul somnul !!!!!Evita carnea de porc si noua ne place,dar sanatatea e mai presus de toate!!!!Vic,Vic ,tu esti de vis.......!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. TOP GUN@ Daca nu am nicio problema cu ceea ce mananc acum, de ce sa experimentez? Cand va fi cazul, (doamne fereste!),voi incerca dieta de la AII.
    Cum ti-am zis: nimic fara carne! Insa, nu toti care citesc ce scriu eu sunt sanatosi "tun". Pentru unii,care au probleme de sanatate, s-ar putea ca, aplicand o dieta scrisa aici, sa le prinda foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN
    Draguta doamna profesoara,
    Pana sa facem vizite la medicul specialist,raspunsul se afla in noi!!!!!Noi si numai noi ,putem gasi forta necesara ptr.a depasi obstacolele din viata noastra!!!!!Evident si cu ajutorul bunului Dumnezeu si sa mai vrem si noi!!!!!Sa gandim pozitiv,sa socializam,sa citim ce ne face placere,cartile copilariei,sa mergem si la biserica,sa facem rugaciuni,sa mai tinem post,si multa plimbare in aer liber!!!!!Eu, de felul meu sunt un optimist incurabil si am si suportul familiei!!!!!Daca mai profesati ,in mijlocul copiilor, veti gasi acea infuzie de tinerete,de care mai avem nevoie din cand in cand!!!!!Sper ,sa va fie de ajutor!!!!!
    TOATE CELE BUNE TUTUROR SI S-AUZIM DE BINE!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gina, sarut mana! Nu stiu ce vremuri ne mai asteapta, ca acestea de acum par cele mai grele.
    Inteleg ca respectai dietea pentru grupa AII, chiar daca nu ai citit recomandarile din carte.
    Din pacate, pentru starea psihica nu pot recomanda decat o vizita la medicul specialist. Dar, pana atunci, ar fi indicate fructe si legume cu un continut bogat in vitamina A. Aceasta vitamina ajuta la cresterea imunitatii, si a rezistentei la stres (rosii, morcovi, dovleac, papaya, etc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gina, trimiterea era cu sens general,si nu se referea la tine. Recomand in plus, multa miscare, indiferent de modul in care o practici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ică,
    Recunosc, n-am avut răbdare să citesc până la capăt. Ca să-mi formez, totuşi, o părere şi, eventual, să iau măsurile ce se impun, am fost foarte atent la rubrica "De evitat" din tabelul corespunzător grupei mele de sânge - 0. Ei bine, în afară de caracatiţă, ulei şi unt de arahide, de la celelalte alimente nu m-am dat în lături, aşa că îţi poţi da seama cam cum stau cu greutatea. Cred că, până la urmă, o să le încerc şi pe astea. Ce mai contează...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru revigorarea starii psihice, va recomand cu caldura vizionarea online a filmelor cu Stan si Bran, Charlot, Louis de Funes, Birlic si multi, multi altii! Merita! Va veti simti din nou copii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut, Iliuta! Si mie-mi place sa mananc, exact ceea ce nu se recomanda. Dar ma simt bine asa. Vegetarian n-ai sa ma vezi vreodata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa traiesti, Big! Am niste DVD-uri cu filme in care joaca actorii pomeniti. Problema e insa cu timpul. Sper sa-mi fac rost. Despre dieta si grupa de sange nimic, nimic?

    RăspundețiȘtergere
  12. Recomand dieta cu "sînge de taur"-în unele zone "de iepure". La prînz un pahar aşa cam la 300 cmc şi scăpaţi şi de tensiune şi de pericolul infarctului. Uitaţi-vă la franţujii di Bordeax! Ei n-au probleme medicale de-astea...

    RăspundețiȘtergere
  13. Big@ Decat sa beau 300 cmc de vin, mai bine 1500 de bere. Sincer, francezi am vazut, dar nu stiu daca erau din Bordeaux. Oricum, speranta lor de viata, bate media europeana. Sa incercam si vinul rosu, asa, cam de-un tap pe zi!?

    RăspundețiȘtergere
  14. Te rog, esti invitatul meu. Berea bauta in cantitati mari este cancerigena! Cura de struguri de masa rosii toamna, precum si consumul de vin rosu sunt adevarate minuni pt. organismul uman. Uite, ti-am dat deja un subiect...asta privind cura cu struguri rosii si respectiv vinul...

    RăspundețiȘtergere
  15. Salutare, Big! M-ai cam pus pe ganduri. Dar, pe la tine pe acolo, vinul pare ca izvoraste. O sa incerc niste combinatii.
    O postare pe tema strugurilor si vinului nu mai tine pentru ca a abordat-o fratele tau, cel mic.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca cea mai comoda abordare a "curei" cu vin rosu, o reprezinta consumul acelui pahar seara, cind majoritatea problemelor cotidiene si-au gasit cit de cit rezolvarea si nu mai esti stresat de faptul ca "mai trebuie sa faci un drum cu masina" undeva...In rest, multa sanatate tuturor!
    PS. Cel mai bun medic este propriul nostru organism. Acesta are calitatea deosebita "de a ne atrage atentia" atunci cind consumam in exces anumite alimente sau bauturi. De cite ori dupa mese cu fripturi, sarmale, maioneze si shpritzuri grele, nu am simtit nevoia de "ceva mai usor", gen brinzeturi, salate etc.?

    RăspundețiȘtergere
  17. PS. Ica, eu am resedinta undeva sus, sus-de tot pe harta. Nu izvoraste vinul, insa, batrinul-fie-i tarina usoara si-a facut de-a lungul anilor o frumoasa bolta de vita de vie, bolta din care scot anual intre 150 si 200 litri de vin (numai mina intii si fara zahar). Unul dintre soiuri, negru, cred ca este "capshunica", un soi foarte aromat si dulce...Mai am un soi de struguri alb a carui denumire n-o cunosc. Ei bine, desi atunci cind ii culeg, strugurii sunt f.dulci, dupa fermentatie si limpezire, vinul iese acru ca borshul (amestec mustul celor 2 soiuri); are insa o calitate: o culoare extraordinara, un rubiniu intens de zici ca-i vin de colectie. Ca sa-l consum fara mari probleme de „umblatoare”-sa ma scuze doamnele, pun intr-o cana de vin, un virf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar, bicarbonat care-i taie acreala si-l face efervescent ca sampania (aceasta reteta cu bicarbonatul o folosesc doamnele noastre la prajituri)...
    Din cauza acrelii, personal nu cred ca beau intr-un an mai mult de 50-60 litri de vin, restul il dau muncitorilor ocazionali cu care imi mai rezolv din problemele curente si care nu sunt deloc pretentiosi la „acreala”.
    Mai iau din cind in cind de la socri (de linga Rm. Sarac) vin de-al lor care este negru ca smoala, dar care nu este limpede, are tanin la greu si de care te doare capul 2 zile daca bei in exces.

    RăspundețiȘtergere
  18. Big@ Consum "in exces" n-am mai avut, incat mi-e si dor de-o betie. Dar, vorba ta, organismul, de la o varsta, iti comanda inaintea creierului. Esti o adevarata enciclopedie in materie de vinificatie. Eu habar nu am! Dar nici nu ma omor cu bautul. Berea e de baza, de parca-as fi neamt.
    Am fost prin Germania si i-am vazut in actiune. Eu nu ma pot imbata de bere. Ei, oho-ho! Dar sunt simpatici si atunci, nemtii astia.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ica te rog sa ma crezi ca nu sunt deloc specialist. In 2009 cind a murit batrinul a venit la mine un vecin care mi-a propus ca se ocupa el de via mea daca-i dau jumatate din productie. Am acceptat, mai ales ca eram prins si cu alte treburi; rezultatul: dupa ce a cules via (a mea), aproape de Craciun a venit cu o sticla de 2 litri de vin si cu una de o jumatate de tescovina. Asta-i omul nostru "romanesc". De atunci am hotarit sa-mi culeg singur via si sa-mi fac eu singur vinul.
    Nu am experienta in oleologie, dar am invatat si eu din auzite de la altii. Hai ca deja am acaparat blogul tau cu subiectul asta...Te-am pupat...si nu uita: un pahar de vin rosu seara, dupa masa!
    PS. (stii cum se zice-iar sa ma scuze doamnele) "Vinul rosu este bun pentru doamne, daca-l beau babatii"!

    RăspundețiȘtergere
  20. Big@ Vinul acela, primit de pe proprietatea ta, nu erau mai dulce decat cel pe care-l produci tu acum? Daca a scos 200 l si ti-a dat 2, profitul e maxim! Ma mir ca nu ti-a cerut si bani pentru culesul viei. E amuzanta povestea asta. Scriu, si nu ma pot abtine din ras. Poate ca, daca as fi mai tanar, mi-ar placea sa incerc meseria de somelier.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dom' Victor, aia cu aciditatea scăzută la grupa AB las-o jos, că io am un pic de gastrit acidă. În rest văz că mă sfătuieşti să mănânc cu predilecţie mărar şi pătrunjel, peşte, caracatiţi, alea-alea. Grâu şi porumb nema, da cereale da!! :shock: Băi, să fie!
    Io văz că-s unii, dracu' ştie ce grupă sanguină au, care mănâncă orice, da' mai ales căcat şi uite, o duc excelent.
    De ăştia ce mai zici?
    Bagă!

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut, Carco'! Eu iti sugerez sa te lasi de fumat, ca sa-ti treaca gastrita. Daca nu fumezi, apuca-te acum! Raman la parerea ca, cea mai sanatoasa mancare este aceea care-ti place. Cat despre mancatorii de cacao, ce sa zic, au mancat din scaldatoare, le-a placut, si nu-i mai poti dezvata. Durerea e, ca vor sa ne dea si noua sa mancam, in loc de paine, ca circ avem destul. Si cum recolta e bogata, pe gura de trambitator, nu scapa nimeni fara o portie consistenta indesata cu de-a sila prin toate orificiile ganditorului.
    Sa chemam serviciul de vidanjare, pana nu e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cum mai ziceam şi cu altă ocazie, citez imnul căcănarilor!
    Trageţi la pompe
    Să pută împrejur,
    Cui nu i-o place
    Ne pupe drept în cur!

    RăspundețiȘtergere
  24. Carco@
    Iti raspund cu o strofa din imnul vidanjorilor (niste cacanari mai de soi):

    La pompe tovarasi
    veniti de-ajutati
    Sa scapam iarasi
    tara de cacati!

    RăspundețiȘtergere
  25. TOP GUN
    Dragii mei,
    Aveti grija de sarbatori cu mancarea si sa nu faceti excese,mai ales cei care au tinut post!!!!!
    Cat despre,imnurile de mai sus,eu am o vorba:
    SA PUTA,DAR SA FIE CALD!!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,
    SA FITI IUBITI!!!!!
    P.S. BUSUIOACA DE BOHOTIN,CE BUNA E!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. TOP GUN@ Da, busuioaca de Bohotin e tare buna. Mi-o aducea un coleg de academie, (dumnezeu sa-l ierte, ca a murit cand nu implinise 40 de ani) de la mama ei.
    Faceam furori cu ea printre parasutisti.
    Profit de ocazie, pentru a-mi cere scuze fata de cei care s-au simtit deranjati de cuvintele licentioase folosite in ultimele doua comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Top Gun, primii mei ani de cariera militara au fost la Rm.Sarac, acolo unde de altfel "m-am nenorocit" si nu-mi pare rau pt. asta! Treceam permanet cu trenul prin gara aceea, dar n-am crezut in ruptul capului ca-mi voi lua repartitia acolo! De fapt, pina si prezentarea mea la marea unitate s-a facut ca intr-un film cu scenariu scris de Marin Preda; era intr-o dumineca, iar din gara spre unitate am plecat cu valiza aia gigant de promotie, naimind un carutzash, desi exista un taxi hipo numit Carabelea, care insa nu era disponibil in momentul ala. Dar revenind la subiectul vinului, tin sa-ti spun ca pe vremea lui Ceausescu aceasta bautura era 100% naturala! Ce o deosebea calitativ, era tocmai calitatea-iertati-mi pleonasmul, strugurilor. Deci acel "vin din surcele" se facea din struguri si nu din apa, zahar si alcool. Linga Rm.Sarac erau 2 mari ferme viticole: Grebanu si Podgoria. Acolo am vazut si eu rezervoarele "cit casa di inox”-cred ca in diametru de vreo 15 m si lungi cam de 50 m), cu vin la fermentat....De fapt, in acele ferme am baut si vin cu adevarat, vin care mergea la export.
    Vinurile Busuioaca sau Zghihare care sunt pe piata in acest moment, sunt vinuri de mina a 2-a, vinuri care nu exceleaza prin nimic!

    RăspundețiȘtergere
  28. Big@ Cand am spus "de la mama ei", m-am referit la busuioaca. Adica de acolo, din Moldova, de la Bohotin. Facuta de catre socrul lui.
    Imi place ca-i spui Ramnicu Sarac orasului in care te-ai "nenorocit". Dar daca zici ca nu-ti pare rau, inseamna ca a meritat! Sa-ti traiasca!
    Inteleg ca ai parasit Rm. Sarac, de ceva timp.
    Ia sa socotim putin, cam cati litri de vin incapeau intr-un rezervor.
    V = 3,14x56,25x50=8831,25 mc.x 1000= 8.831.250 l. Aproape 9 milioane de litri! Enorm!

    RăspundețiȘtergere
  29. Da Ica erau imense! Se urcau pe ele cu o scara ca aceea a pompierilor! Cei care au mai vazut astfel de crame, pot sa confirme.

    RăspundețiȘtergere
  30. Big@ Nu te contaziceam. Era doar o constatare.
    Chiar nu pot sa extrapolez la cate rezervoare din acestea erau in toata tara. Cam cati bani se faceau din vanzarea unei cantitati uriase de vin?
    E retorica. Dumnezeu stie!

    RăspundețiȘtergere
  31. Ica pe vremea aia se exporta mult. Gindeste-te numai la fostul URSS, Germania si aia democrata si aia federala si multe, foarte multe tari atit din CAER cit si de-aiurea. Doar stim cu totii ca datoriile Romaniei in perioada lui Ceausescu au fost platite in proportie de peste 80% cu produse alimentare. Atunci romanii rabdau de foame ca n-aveau ce sa cumpere de mincare, acum rabda ca nu au cu ce sa cumpere!

    RăspundețiȘtergere
  32. Ia uite in link-ul asta! Cam asa ceva...
    http://photoblog.zdeto.com/2011/locuri-din-redescopera-romania-4-dobrogea-si-delta-dunarii-in-46-de-imagini/

    PS. oricum toate fotografiile sunt "super"!

    RăspundețiȘtergere
  33. Salut, big! Multumesc pentru link. Pe la Murfatlar am fost si eu, cu ocazia unei aplicatii in zona . Cred ca era prin toamna lui 1988. Intr-o saptamana, am baut vin, cat pentru o viata.
    Atunci, prin magazine nu gaseai asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  34. TOP GUN
    MR.D....,
    Si ce ne facem cu fanii inraiti ai Busuioacei de Bohotin???? Unde o gasim nefalsificata??????? Eu mi-o cumpar de pe la Cora,Metro,,,,,si Muscat Otonel ne place,le cumparam ,chiar daca stim ca-s falsificate,banii raman in tara si incurajam si consumul!!!!!!
    Cat despre 'nenorocire',sa va traiasca!!!!!Ce ma bucur ca sunteti bine,imi lipseste 'dulsele grai moldovinesc'!!!!!!!S-auzim de bine!weekend exceptionalsi,sa fiti iubiti!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Dragii mei prieteni, luati-va de la tara vin de asta rosu (dar numai de la cunoscuti) si-l aghesmuiti cu un pic de busoioc si gata-i "busuioaca"!
    Hai vorba lui TOP GUN, sa aveti un sfirsit de saptamina cit mai frumos! Nu mincati gras si beti rece, ca sa nu vi se aplece!
    Cezar"s big brother.
    Scuze ca ma grabesc si nu mai am timp sa ma loghez!

    RăspundețiȘtergere
  36. informatii interesante. eu niciodata nu am tinut vreo dieta

    RăspundețiȘtergere
  37. Salutare, Big! Cu scuze pentru raspunsurile intarziate. De vina e sotia, care si-a luat vacanta in aceasta perioada, si m-a "sechestrat" la cumparaturi, tot week-endul.Intr-o oarecare masura ti-am ascultat sfaturile.

    RăspundețiȘtergere
  38. Salut, Marius! Nici eu n-am putut sa tin vreo dieta, chiar si atunci cand medicul mi-a recomandat asa ceva. Raman la principiul " mananci ce-ti place".
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  39. Ică vezi cu ce "măsură" duci paharul cu vin la gură!

    RăspundețiȘtergere
  40. Big@ In masura 3/4
    sa pot merge si la teatru.

    RăspundețiȘtergere
  41. TOP GUN
    VIC,
    Iti multumimptr tot ceea ce postezi pe site-ul tau,sfaturile ptr.sanatatea noastra mi-au fost de un real folos,mi-am facut un folder special ca uite asa sic,vreau sa apuc suta fara reparatii capitale spre disperarea stim noi cui....Visulica,eu personal iti multumesc ptr.faptul ca pot bate campii original fara ca tu sa te superi ,si chiar daca nu sunt la subiect ,tu nu-mi deletezi commentul!!!!!SARBATORI FERICITE,CU MULTE SARMALE ,CARNATI,CALTABOSI,TOBA,COZONACI SI VIN!!!!DOAMNE AJUTA, SA FIM SANATOSI SI SA TRECEM CU BINE SI IN ANUL CARE VINE!!!!!!! LA MULTI ANI !!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  42. La Multi Ani Victore, tie si intregii familii! Un An Nou Fericit, sanatate, bucurii si numai satisfactii!

    RăspundețiȘtergere
  43. Salut, TOP GUN! Iti multumesc pentru urari si aprecieri. Iti intorc urarile, cu tot dragul. SARBATORI FERICITE! LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  44. Sa traiesti Big!Pentru tine, si pentru toti cei care-mi vor vizita blogul am sa postez trei colinde crestin ortodoxe in interpretarea coralei "Trinitas".
    Multumesc pentru urari. La fel iti doresc si tie, dar si celor care-ti sunt dragi tie. LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  45. articol excelent, pe propria piele pot spune ca da rezultate 100%, spre exemplu intr-o luna si jumatate am slabit 15 kg, doar in prima saptamana fara sport si efort sustinut ci doar plimbari zilnice de cca. 2-3 ore,am dat jos cca. 5 kg., dar spre dezamagirea mea imprejurarile mi-au impus sa revin la vechile obiceiuri alimentare si excesul de grasime s-a acumulat in scurt timp, cu alte cuvinte daca iti permiti si faci din ea un mod de viata poti ajunge la greutatea ideala, stiu persoane care care in 6 luni au slabit 30 kg.recomand cu incredere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri, ano'! Oricum, este cea mai citita postare din cele peste 100 ale mele. M-as bucura sa stiu ca a fost de folos acelora care au experimentat dietele prescrise aici.

      Ștergere
  46. Grupa zero daca apartine primilor oameni normal ca vinau tot ce gaseau ce credeti cind vedeau un porc il ocoleau !

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: