In cazul in care, dupa ce veti citi pe aici, s-ar putea sa constatati ca toata viata ati
mancat « contra naturii », nu trebuie sa disperati. Daca n-ati
resimtit vreo problema de sanatate puteti continua, pana la adanci batraneti.
In caz contrar, incercati si variantele de diete propuse, ca nu aveti ce
pierde ! Ssunteti supraponderali ?
Aatunci e musai sa verificati daca,
mancand asa cum se recomanda , puteti ajunge la o greutate
normala.
MULT SUCCES !
Exista o
stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor.
Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta
reprezinta o forta genetica puternica. Grupele sanguine sunt fundamentale in logica
suprema a naturii, urmand un traseu neintrerupt de la cel mai timpuriu moment
al creatiei umane pana in prezent. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta
celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate
sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea
unui om este otrava altuia" . Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru
prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate. Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mentalFiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate. Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mentalFiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic
al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri.
Istoria
umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era
scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima
instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea
mediului exterior.
Grupa 0
semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci
carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost
momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu
grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si
rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica
care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si
imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii
cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in
cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta
si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0
CONSUMATOR DE CARNE
Tract digestiv viguros, dar cu aciditate
crescuta; Sistem imunitar hiperactiv;
Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator; Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator; Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Recomandari
pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi. Recomandari generale pentru dieta grupei 0
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi. Recomandari generale pentru dieta grupei 0
Sintagma "suntem ceea ce
mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert
si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura.
Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0.
Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia.
Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac.
Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.
Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne slaba de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0.
Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia.
Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac.
Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.
•
Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai
mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa
excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de
paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge
mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice
sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati
urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.
Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.
Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Carne rosie slaba
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei 4-6 ori pe saptamina |
Vita, vitel, miel, inima, ficat
|
Porc, slanina, costita
|
Carne pasare
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
2-3 ori pe saptamina
|
Pui, gaina, curcan, rata
|
Gisca
|
Alimente marine
|
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
|
Cod, pastrav, macrou,
stiuca, somon, peste cu carne alba
|
Somn, caviar, scoici de mare,
caracatita
|
Lapte, Iaurt
|
120-180 ml.
0-3 ori pe saptamina
|
Nu exista lactate foarte
benefice
Alternative(brinza de soia,
lapte de soia)
|
Brinza sarata, afumata, fermentata, cascaval,
schweitzer, lapte dulce
|
Brinzeturi
|
60 gr.
0-3 ori pe saptamina
|
||
Oua
|
1 ou
3-4 ori pe saptamina
|
||
Uleiuri si grasimi
|
4 - 8 linguri
pe saptamina
|
Ulei de masline, in
|
Ulei de porumb, ulei de arahide
|
Nuci si seminte
|
6-8 nuci
3-4 ori pe saptamina
|
Nuci, seminte de dovleac
|
Arahide, fistic, unt de
arahide, seminte de mac
|
Legume uscate
|
1 ceasca sub forma uscata
o data pe saptamina
|
Fasole alba marunta
|
Fasole mare, fasole aramie,
linte
|
Legume
|
O ceasca de legume preparate
salata sau inabusite
3-5 ori pe zi
|
Legume verzi(spanac, urzici,
patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa, rosii, ridichi,
usturoi, morcovi, telina.
|
Vinete, varza alba, varza
rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado
|
Cereale
|
1 ceasca sub forma uscata
0-3 ori pe saptamina
|
Nu exista cereale deosebit
de benefice pentru grupa 0
Neutre : secara, orez, orz,
piine de secara 100%
|
Toate produsele din faina alba,
faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate
|
Piine
|
1 felie
0-2 ori pe zi
|
||
Paste fainoase
|
1 ceasca sub forma uscata
0-2 ori pe saptamina
|
||
Fructe
|
90-150 gr.
3-5 ori pe zi
|
Foarte benefice : Prune,
smochine, ananas, cirese negre
Neutre : mere, grapefruit,
struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura.
|
Mure, pepene galben, nuci de
cocos. capsuni, banane, portocale
|
CARACTERISTICILE GRUPEI
A
PRIMUL VEGETARIAN
Culege ceea ce sadeste
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Predispozitie pentru boli cardiace, diabet
Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta
Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ
PRIMUL VEGETARIAN
Culege ceea ce sadeste
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Predispozitie pentru boli cardiace, diabet
Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta
Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ
•
Recomandari pentru controlul greutatii
Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.
Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.
•
Din punct de vedere al metabolismului, grupa A
este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa
si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut
al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
•
Alimentele care favorizeaza cresterea in
greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele
fainoase consumate in cantitati mari
•
Alimente benefice care
favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si
fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.
•
Recomandari
generale pentru dieta grupei A
•
Persoanele
cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine
alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume
alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea
colesterolului.
Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.
Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Carne rosie slaba
|
-
|
Nu exista alimente pe baza de
carne foarte benefice
|
Carne de vita, vitel, porc,
oaie, vinat, organe, costita,
|
Carne pasare
|
120 -180 gr. barbati 60-150 gr.
femei
3 ori pe saptamina
|
Neutre : Pui, gaina, curcan
|
Rata, Gisca
|
Alimente marine
|
120-180 gr.
1- 4 ori pe saptamina
|
Crap, cod, pastrav, macrou,
somon, peste cu carne alba
|
Caviar, ansoa, scoici, raci,
creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate
|
Lapte, Iaurt
|
200 ml.
0- 4 ori pe saptamina
|
De preferat produse lactate
fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza de soia, lapte
de soia
|
Unt, inghetata, brinzeturi
grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce
|
Brinzeturi
|
60 gr.
2- 4 ori pe saptamina
|
||
Oua
|
1 ou
1- 3 ori pe saptamina
|
||
Uleiuri si grasimi
|
2 - 6 linguri pe saptamina
|
Ulei de masline
|
Ulei de porumb, ulei de
arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite)
|
Nuci si seminte
|
Aprox. o mina
2-5 ori pe saptamina
|
Arahide, seminte de
dovleac(neprajite), nuci, migdale
|
Fistic
|
Legume uscate
|
1 ceasca sub forma uscata
3-6 ori pe saptamina
|
Fasole alba marunta, mazare,
soia
|
Fasole mare, fasole aramie
|
Legume
|
O ceasca de legume crude sau
inabusite
2-5 ori pe zi
|
Majoritatea legumelor sunt
benefice(cit mai ecologice si mai proaspete)
Foarte benefice : morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi, |
Rosii, vinete, varza, masline,
cartofi, ardei
|
Produse de soia
|
180-240 gr.
4-6 ori pe saptamina
|
Produsele pe baza de soia
sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des
|
|
Cereale
|
1 ceasca sub forma uscata
5-7 ori pe saptamina
|
Ovaz, secara, orez, faina de
soia, faina de porumb, faina de orez
|
Tarite de griu, faina alba,
griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate
|
Piine
|
3-5 felii pe zi
|
||
Paste fainoase
|
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
|
||
Fructe
|
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
|
Caise, mure, afine, cirese,
smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune
|
Banane, nuci de cocos, mango,
portocale, mandarine
|
Sucuri naturale
|
250 ml.
4-5 ori pe zi
|
Lamiie cu apa(dimineata),
morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre
|
Suc de rosii, portocale, papaya
|
Apa
|
1-2 litri pe zi
|
||
Ceaiuri de plante
|
1-3 cani pe zi
|
Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimber, ginseng,
echinacee, paducel, valeriana
|
Matasea porumbului, ardei rosu,
rubarba
|
Mirodenii si condimente
|
Asezonarea salatelor si
mincarurilor.
|
Mirodenii pe baza de soia(sos de soia), usturoi,
ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar
|
Piper, otet, boia, gelatina,
capere, maioneza, ketchup, muraturi
|
Bauturi
|
Cantitati mici din bauturile
permise
|
Cafea, ceai verde, vin rosu,
|
Bere, cola, ceai negru, sifon,
bauturi alcoolice distilate
|
CARACTERISTICILE GRUPEI B
NOMADUL
Echilibrat
Sistem imunitar puternic
Tract digestiv tolerant
Consumator de produse lactate
Optiunile cele mai flexibile privind dieta
Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate
Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si activ
Sistem imunitar puternic
Tract digestiv tolerant
Consumator de produse lactate
Optiunile cele mai flexibile privind dieta
Raspunde cel mai bine la stres prin creativitate
Necesita un echilibru intre activitatea fizica si mentala pentru a se mentine suplu si activ
Recomandari pentru
controlul greutatii
Exista asemanari intre Grupa B
si Grupa O in privinta reactiei la glutenul din griu care determina
incetinirea metabolismului. Daca mincarea nu este eficient digerata si nu
este folosita drept “combustibil” pentru nevoile energetice ea se depoziteaza
sub forma de grasime. Pesoanele cu grupa B isi pot controla cu usurinta
greutatea aplicind dieta specifica acestei grupe deoarece nu intimpina nici o
bariera fiziologica cum ar fi problemele homonale sau digestive(asa cum se
intimpla cu grupa O)
Alimentele care trebuie
evitate deoarece
favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa B : porumb, griu,
linte, arahide, semintele de susan. Aceste alimente afecteaza buna
functionare a metabolismului ducind la oboseala, retentie hidrica si
hipoglicemie. Deci persoanele
care au grupa B si doresc sa slabeasca trebuie sa evite cu siguranta griul si
produsele derivate.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru
grupa B : legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate(cu continut mic
de grasimi), oua, ceai de lemn dulce.
•
Alimentele
marine sunt foarte benefice , in special pestii oceanici de apa adinca(codul si somonul) precum si
pestii cu carne alba. Alimentele marine reprezinta surse excelente de proteine
de calitate si uleiuri nutritive. Evitati toate crustaceele; crabi,
homari, creveti.
Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Uleiul de masline se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism.
Cerealele care trebuie evitate sunt griul si porumbul si secara deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.
Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Uleiul de masline se recomanda pentru digestie si eliminarea deseurilor din organism.
Cerealele care trebuie evitate sunt griul si porumbul si secara deoarece incetinesc metabolismul si favorizeaza retentia apei, depozitarea grasimilor si oboseala. O alternativa benefica o reprezinta orezul.
Legumele (in
special cele cu frunze verzi) sunt foarte nutritive si benefice din
acest motiv se recomanda cit mai des(3-5 portii pe zi). Eliminati complet
rosiile din dieta dvs.
Grupa B tolereaza aproape toate fructele in special ananasul, strugurii, bananele si prunele.
Este bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe sau legume) benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.
Plantele benefice pentru grupa B sunt : ginseng , ginkgo biloba, menta, ghimber si macese.
Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde care contine cofeina si creste imunitatea.
Grupa B tolereaza aproape toate fructele in special ananasul, strugurii, bananele si prunele.
Este bine sa consumi in fiecare dimineata la sculare un suc intaritor(fructe sau legume) benefic pentru sistemul imunitar si digestiv.
Plantele benefice pentru grupa B sunt : ginseng , ginkgo biloba, menta, ghimber si macese.
Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Inlocuieste cafeaua cu ceai verde care contine cofeina si creste imunitatea.
Bauturile
alcoolice distilate sunt interzise. Personalitatea oamenilor cu grupa B se
caracterizeaza prin echilibru si armonie. Ei nu se simt inclinati spre
povocari si confruntari. Sunt capabili sa inteleaga punctul de vedere al
altora. Pentru grupa B accentul se pune pe echilibrarea starilor fiziologice si
emotionale.
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Carne rosie slaba
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
2-3 ori pe saptamina
|
Miel, oaie, iepure, vanat
Neutre: vita,
vitel, ficat, curcan
|
Costita, inima, porc
|
Carne pasare
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
0-3 ori pe saptamina
|
Nu se recomanda carnea de pui
|
Pui, rata, gasca
|
Alimente marine
|
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
|
Cod, platica, macrou,
stiuca, sardine, scrumbie, calcan, pastrav, sturion, icre(caviar)
|
Ansoa, scoici, crab, homar, midii, caracatita,
stridii, creveti, baracuda, somon afumat
|
Lapte, Iaurt
|
100-200 ml.
2- 5 ori pe saptamina
|
Lapte
degresat, iaurt, kefir, brinza, mozzarela
|
inghetata
|
Brinzeturi
|
60 gr.
3-5 ori pe saptamina
|
||
Oua
|
1 ou
3- 4 ori pe saptamina
|
||
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Uleiuri si grasimi
|
4 - 6 linguri
pe saptamina
|
Ulei de masline
|
Ulei de porumb, ulei de
arahide, ulei de floarea soarelui
|
Legume uscate
|
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
|
Fasole mare
Neutre: fasole verde,
mazare, fasole aramie, fasole alba
|
Linte, mazare neagra
|
Legume
|
O ceasca de legume crude sau
inabusite
3-5 ori pe zi
|
Sfecla, varza, morcovi,
conopida, broccoli, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, ardei,
cartofi
|
Avocado, porumb, dovleac,
rosii, masline, ridichi, tofu, anghinare
|
Cereale
|
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
|
Mei, faina de ovaz, faina de
orez, orez expandat, prajituri de orez
Neutre: piine fara gluten, piine din faina de soia
|
Fulgi de porumb, faina de
porumb, griu, tarite de griu, secara, cereale combinate, orz
|
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
||
Piine
|
1 felie pe zi
|
||||
Paste fainoase
|
1 ceasca sub forma uscata
2-4 ori pe saptamina
|
||||
Fructe
|
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
|
Banane, ananas, struguri,
prune, papaya
|
Nuca de cocos, curmale, rodii
|
||
Sucuri naturale
|
250 ml.
2-3 ori pe zi
|
Varza, struguri, ananas,
papaya
|
rosii
|
||
Apa
|
2 litri pe zi
|
||||
Ceaiuri de plante
|
1-2 cani pe zi
|
Ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, menta,
frunze de zmeura
|
Aloe aloe, gentiana, tei,
matasea porumbului, traista ciobanulu
|
||
Mirodenii si condimente
|
Asezonarea salatelor si mincarurilor.
|
Ardei rosu, curry, ghimber, hrean, patrunjel
|
Piper, ketchup, amidon de porumb, scortisoara,
gelatina, tapioca
|
||
Bauturi
|
Cantitati mici din bauturile permise
|
Ceai
verde
Neutre: bere, vin, cafea
|
Bauturi alcoolice distilate, sifon, bauturi
racoritoare sintetice
|
||
CARACTERISTICILE GRUPEI AB
ENIGMATICUL
Fuziunea moderna intre grupele A
si B
Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar excesiv de tolerant
Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
Un mister evolutionist
Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar excesiv de tolerant
Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
Un mister evolutionist
Recomandari pentru controlul greutatii
In privinta cresterii in greutate
cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru
scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si
suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente
de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub
forma de grasime. De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu,
porumb, fasole si susan.
Alimentele care trebuie
evitate deoarece favorizeaza
cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte,
porumb, griu.
Alimente benefice care
favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei AB
Grupa sanguina AB are mai putin de 1000 de ani vechime, este
foarte rara (2-5% din populatie) si complexa din punct de vedere biologic,
reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A si B.
Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor.
Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.
Alimentele marine se pot consuma cit mai des reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.
Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.
Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.
Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.
Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea.
Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor.
Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.
Alimentele marine se pot consuma cit mai des reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.
Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.
Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.
Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.
Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea.
•
Legumele
trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol
esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea
sistemului imunitar. Evita
totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.
Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de benefice : struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele.
Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si sucul de grapefruit.
Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul.
Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese.
Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.
Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.
Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.
Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de benefice : struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele.
Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si sucul de grapefruit.
Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul.
Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese.
Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.
Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.
Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Carne rosie slaba
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
1-3 ori pe saptamina
|
Miel, oaie, iepure, curcan
Neutre: ficat
|
Costita, vita, vitel, inima,
porc, vinat
|
Carne pasare
|
120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii
0-2 ori pe saptamina
|
Nu se recomanda carnea de pui
|
Pui, gaina, rata, gisca
|
Alimente marine
|
120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
|
Cod, macrou, stiuca,
sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci
|
Ansoa, scoici, crab, homar,
caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan
|
Lapte, Iaurt
|
120-180 ml.
3-6 ori pe saptamina
|
iaurt, kefir, smintina,
brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra
|
Unt, lapte batut, camember,
parmezan, lapte integral, inghetata
|
Brinzeturi
|
60 gr.
3-4 ori pe saptamina
|
||
Oua
|
1 ou
3- 4 ori pe saptamina
|
||
Uleiuri si grasimi
|
4 - 8 linguri
pe saptamina
|
Ulei de masline
|
Ulei de porumb, ulei de floarea
soarelui
|
Nuci si seminte
|
6-8 nuci
2-5 ori pe saptamina
|
Castane, arahide, nuci
|
Alune, seminte de floarea
soarelui, seminte de dovleac, mac, susan
|
Legume uscate
|
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
|
Soia, linte
|
Fasole, mazare neagra
|
Legume
|
O ceasca de legume crude sau
inabusite
3-5 ori pe zi
|
Sfecla, castravete, telina,
conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac,
usturoi
|
Avocado, porumb, ardei,
masline, ridichi, anghinare
|
ALIMENTE
|
RATIE FRECVENTA
|
BENEFICE
|
DE EVITAT
|
Cereale
|
1 ceasca sub forma uscata
2-3 ori pe saptamina
|
Orez, faina de ovaz, faina
de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de
soia
|
Fulgi de porumb, faina de
porumb, orz
|
Piine
|
1 felie pe zi
|
||
Paste fainoase
|
1 ceasca sub forma uscata
3-4 ori pe saptamina
|
||
Fructe
|
90-150 gr.
3-4 ori pe zi
|
Cirese, lamii, ananas,
struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi
|
Banane, nuci de cocos,
mango, potocale, rodii
|
Sucuri naturale
|
250 ml.
2-3 ori pe zi
|
struguri, lamii, grapefruit,
papaya, varza, morcov,
|
portocale
|
Apa
|
2 litri pe zi
|
||
Ceaiuri de plante
|
1-2 cani pe zi
|
Ginseng, ceai verde,
echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura
|
Aloe, gentiana, tei, matasea
porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal
|
Mirodenii si condimente
|
Asezonarea salatelor si
mincarurilor.
|
Hrean, usturoi, curry,
patrunjel, sos de soia
|
Piper, amidon de porumb,
gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason
|
Bauturi
|
Cantitati mici din bauturile
permise
|
Cafea, ceai verde, vin
rosu(1 pahar pe zi)
Neutre: bere, vin alb, apa
minerala
|
Bauturi alcoolice distilate,
sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice
|
TOP GUN
RăspundețiȘtergereVIC,
Eu mi-am cumparat chiar si cartea,o sa razi dar vreo 2-3 luni,eu cu mama ,am reusit sa tinem dieta grupei noastre,adica A,ne simteam foarte bine,interesant a fost, nu faptul c-am reusit sa slabim ,ci cum ni s-a modelat trupul,ziceai ca am facut si exercitii fizice !!!!!Dar ,au venit sarbatorile si ispitele ne-au invins!!!!!Deci,noi chiar am mancat tot felul de fructe si legume, chiar daca nu erau indicate grupei noastre sanguine!!!!!Intr-adevar, ai alt tonus si alta pofta de viata!!!!!Daca ,va tin buzunarele si sunteti suficient de motivati,start.....!!!!
Vic,iti multumesc ca ai grija de noi!!!!!
S-auzim de bine!!!!!
Buna ziua! Cum se numeste cartea pe care ati luat-o?
ȘtergerePentru ca TOP GUN nu mai trece pe aici, am sa va raspund eu: sunt mai multe carti din care am extras unele date privind dietele dupa grupele de sange. Cele mai importante doua sunt " DIETA SI GRUPELE DE SANGE" scrisa de Bruno Brigo, si "RETETE ADECVATE CELOR 4 GRUPE SANGUINE" scrisa de dr. Peter J. D'Adamo.
ȘtergereSalut, TOP GUN! Esti primul care-mi confirma ca cele scrise se potrivesc. Eu nu stiam ca exista si cartea. Am vazut ieri cand m-am dus pe Google sa iau poza cu grupele sanguine. Primisem un e-mail cu acest continut, si l-am convertit din powerpoint in word, pentru a-l putea posta.O sa ma duc sa-i precizez sursa.
RăspundețiȘtergereEu nu mi-am propus sa incerc dieta grupei mele, tot A II, evident (cca 70% din populatia lumii are grupa de sange A II), pentru ca ma simt bine cu ce mananc acum. In carte se recomanda sa evit carnea, dar eu sunt mort fara carne, mai ales cea de porc. Asa ca, raman la meniul cunoscut.
S-auzim numai de bine!
TOP GUN
RăspundețiȘtergereVIC,
Pai tocmai tu ne sfatuiesti ce sa facem sa fim sanatosi si tu te lasi mai prejos??????Mie imi place pestele,cel fara oase,cum ar fi crapul, dar mai mare si somonul,pastravul,chefalul,halibutul somnul !!!!!Evita carnea de porc si noua ne place,dar sanatatea e mai presus de toate!!!!Vic,Vic ,tu esti de vis.......!!!!!!
TOP GUN@ Daca nu am nicio problema cu ceea ce mananc acum, de ce sa experimentez? Cand va fi cazul, (doamne fereste!),voi incerca dieta de la AII.
RăspundețiȘtergereCum ti-am zis: nimic fara carne! Insa, nu toti care citesc ce scriu eu sunt sanatosi "tun". Pentru unii,care au probleme de sanatate, s-ar putea ca, aplicand o dieta scrisa aici, sa le prinda foarte bine.
TOP GUN
RăspundețiȘtergereDraguta doamna profesoara,
Pana sa facem vizite la medicul specialist,raspunsul se afla in noi!!!!!Noi si numai noi ,putem gasi forta necesara ptr.a depasi obstacolele din viata noastra!!!!!Evident si cu ajutorul bunului Dumnezeu si sa mai vrem si noi!!!!!Sa gandim pozitiv,sa socializam,sa citim ce ne face placere,cartile copilariei,sa mergem si la biserica,sa facem rugaciuni,sa mai tinem post,si multa plimbare in aer liber!!!!!Eu, de felul meu sunt un optimist incurabil si am si suportul familiei!!!!!Daca mai profesati ,in mijlocul copiilor, veti gasi acea infuzie de tinerete,de care mai avem nevoie din cand in cand!!!!!Sper ,sa va fie de ajutor!!!!!
TOATE CELE BUNE TUTUROR SI S-AUZIM DE BINE!!!!!
Gina, sarut mana! Nu stiu ce vremuri ne mai asteapta, ca acestea de acum par cele mai grele.
RăspundețiȘtergereInteleg ca respectai dietea pentru grupa AII, chiar daca nu ai citit recomandarile din carte.
Din pacate, pentru starea psihica nu pot recomanda decat o vizita la medicul specialist. Dar, pana atunci, ar fi indicate fructe si legume cu un continut bogat in vitamina A. Aceasta vitamina ajuta la cresterea imunitatii, si a rezistentei la stres (rosii, morcovi, dovleac, papaya, etc.
Gina, trimiterea era cu sens general,si nu se referea la tine. Recomand in plus, multa miscare, indiferent de modul in care o practici.
RăspundețiȘtergereIcă,
RăspundețiȘtergereRecunosc, n-am avut răbdare să citesc până la capăt. Ca să-mi formez, totuşi, o părere şi, eventual, să iau măsurile ce se impun, am fost foarte atent la rubrica "De evitat" din tabelul corespunzător grupei mele de sânge - 0. Ei bine, în afară de caracatiţă, ulei şi unt de arahide, de la celelalte alimente nu m-am dat în lături, aşa că îţi poţi da seama cam cum stau cu greutatea. Cred că, până la urmă, o să le încerc şi pe astea. Ce mai contează...
Pentru revigorarea starii psihice, va recomand cu caldura vizionarea online a filmelor cu Stan si Bran, Charlot, Louis de Funes, Birlic si multi, multi altii! Merita! Va veti simti din nou copii!
RăspundețiȘtergereSalut, Iliuta! Si mie-mi place sa mananc, exact ceea ce nu se recomanda. Dar ma simt bine asa. Vegetarian n-ai sa ma vezi vreodata!
RăspundețiȘtergereSa traiesti, Big! Am niste DVD-uri cu filme in care joaca actorii pomeniti. Problema e insa cu timpul. Sper sa-mi fac rost. Despre dieta si grupa de sange nimic, nimic?
RăspundețiȘtergereRecomand dieta cu "sînge de taur"-în unele zone "de iepure". La prînz un pahar aşa cam la 300 cmc şi scăpaţi şi de tensiune şi de pericolul infarctului. Uitaţi-vă la franţujii di Bordeax! Ei n-au probleme medicale de-astea...
RăspundețiȘtergereBig@ Decat sa beau 300 cmc de vin, mai bine 1500 de bere. Sincer, francezi am vazut, dar nu stiu daca erau din Bordeaux. Oricum, speranta lor de viata, bate media europeana. Sa incercam si vinul rosu, asa, cam de-un tap pe zi!?
RăspundețiȘtergereTe rog, esti invitatul meu. Berea bauta in cantitati mari este cancerigena! Cura de struguri de masa rosii toamna, precum si consumul de vin rosu sunt adevarate minuni pt. organismul uman. Uite, ti-am dat deja un subiect...asta privind cura cu struguri rosii si respectiv vinul...
RăspundețiȘtergereSalutare, Big! M-ai cam pus pe ganduri. Dar, pe la tine pe acolo, vinul pare ca izvoraste. O sa incerc niste combinatii.
RăspundețiȘtergereO postare pe tema strugurilor si vinului nu mai tine pentru ca a abordat-o fratele tau, cel mic.
Cred ca cea mai comoda abordare a "curei" cu vin rosu, o reprezinta consumul acelui pahar seara, cind majoritatea problemelor cotidiene si-au gasit cit de cit rezolvarea si nu mai esti stresat de faptul ca "mai trebuie sa faci un drum cu masina" undeva...In rest, multa sanatate tuturor!
RăspundețiȘtergerePS. Cel mai bun medic este propriul nostru organism. Acesta are calitatea deosebita "de a ne atrage atentia" atunci cind consumam in exces anumite alimente sau bauturi. De cite ori dupa mese cu fripturi, sarmale, maioneze si shpritzuri grele, nu am simtit nevoia de "ceva mai usor", gen brinzeturi, salate etc.?
PS. Ica, eu am resedinta undeva sus, sus-de tot pe harta. Nu izvoraste vinul, insa, batrinul-fie-i tarina usoara si-a facut de-a lungul anilor o frumoasa bolta de vita de vie, bolta din care scot anual intre 150 si 200 litri de vin (numai mina intii si fara zahar). Unul dintre soiuri, negru, cred ca este "capshunica", un soi foarte aromat si dulce...Mai am un soi de struguri alb a carui denumire n-o cunosc. Ei bine, desi atunci cind ii culeg, strugurii sunt f.dulci, dupa fermentatie si limpezire, vinul iese acru ca borshul (amestec mustul celor 2 soiuri); are insa o calitate: o culoare extraordinara, un rubiniu intens de zici ca-i vin de colectie. Ca sa-l consum fara mari probleme de „umblatoare”-sa ma scuze doamnele, pun intr-o cana de vin, un virf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar, bicarbonat care-i taie acreala si-l face efervescent ca sampania (aceasta reteta cu bicarbonatul o folosesc doamnele noastre la prajituri)...
RăspundețiȘtergereDin cauza acrelii, personal nu cred ca beau intr-un an mai mult de 50-60 litri de vin, restul il dau muncitorilor ocazionali cu care imi mai rezolv din problemele curente si care nu sunt deloc pretentiosi la „acreala”.
Mai iau din cind in cind de la socri (de linga Rm. Sarac) vin de-al lor care este negru ca smoala, dar care nu este limpede, are tanin la greu si de care te doare capul 2 zile daca bei in exces.
Big@ Consum "in exces" n-am mai avut, incat mi-e si dor de-o betie. Dar, vorba ta, organismul, de la o varsta, iti comanda inaintea creierului. Esti o adevarata enciclopedie in materie de vinificatie. Eu habar nu am! Dar nici nu ma omor cu bautul. Berea e de baza, de parca-as fi neamt.
RăspundețiȘtergereAm fost prin Germania si i-am vazut in actiune. Eu nu ma pot imbata de bere. Ei, oho-ho! Dar sunt simpatici si atunci, nemtii astia.
S-auzim numai de bine!
Ica te rog sa ma crezi ca nu sunt deloc specialist. In 2009 cind a murit batrinul a venit la mine un vecin care mi-a propus ca se ocupa el de via mea daca-i dau jumatate din productie. Am acceptat, mai ales ca eram prins si cu alte treburi; rezultatul: dupa ce a cules via (a mea), aproape de Craciun a venit cu o sticla de 2 litri de vin si cu una de o jumatate de tescovina. Asta-i omul nostru "romanesc". De atunci am hotarit sa-mi culeg singur via si sa-mi fac eu singur vinul.
RăspundețiȘtergereNu am experienta in oleologie, dar am invatat si eu din auzite de la altii. Hai ca deja am acaparat blogul tau cu subiectul asta...Te-am pupat...si nu uita: un pahar de vin rosu seara, dupa masa!
PS. (stii cum se zice-iar sa ma scuze doamnele) "Vinul rosu este bun pentru doamne, daca-l beau babatii"!
Big@ Vinul acela, primit de pe proprietatea ta, nu erau mai dulce decat cel pe care-l produci tu acum? Daca a scos 200 l si ti-a dat 2, profitul e maxim! Ma mir ca nu ti-a cerut si bani pentru culesul viei. E amuzanta povestea asta. Scriu, si nu ma pot abtine din ras. Poate ca, daca as fi mai tanar, mi-ar placea sa incerc meseria de somelier.
RăspundețiȘtergereDom' Victor, aia cu aciditatea scăzută la grupa AB las-o jos, că io am un pic de gastrit acidă. În rest văz că mă sfătuieşti să mănânc cu predilecţie mărar şi pătrunjel, peşte, caracatiţi, alea-alea. Grâu şi porumb nema, da cereale da!! :shock: Băi, să fie!
RăspundețiȘtergereIo văz că-s unii, dracu' ştie ce grupă sanguină au, care mănâncă orice, da' mai ales căcat şi uite, o duc excelent.
De ăştia ce mai zici?
Bagă!
Salut, Carco'! Eu iti sugerez sa te lasi de fumat, ca sa-ti treaca gastrita. Daca nu fumezi, apuca-te acum! Raman la parerea ca, cea mai sanatoasa mancare este aceea care-ti place. Cat despre mancatorii de cacao, ce sa zic, au mancat din scaldatoare, le-a placut, si nu-i mai poti dezvata. Durerea e, ca vor sa ne dea si noua sa mancam, in loc de paine, ca circ avem destul. Si cum recolta e bogata, pe gura de trambitator, nu scapa nimeni fara o portie consistenta indesata cu de-a sila prin toate orificiile ganditorului.
RăspundețiȘtergereSa chemam serviciul de vidanjare, pana nu e prea tarziu.
Cum mai ziceam şi cu altă ocazie, citez imnul căcănarilor!
RăspundețiȘtergereTrageţi la pompe
Să pută împrejur,
Cui nu i-o place
Ne pupe drept în cur!
Carco@
RăspundețiȘtergereIti raspund cu o strofa din imnul vidanjorilor (niste cacanari mai de soi):
La pompe tovarasi
veniti de-ajutati
Sa scapam iarasi
tara de cacati!
TOP GUN
RăspundețiȘtergereDragii mei,
Aveti grija de sarbatori cu mancarea si sa nu faceti excese,mai ales cei care au tinut post!!!!!
Cat despre,imnurile de mai sus,eu am o vorba:
SA PUTA,DAR SA FIE CALD!!!!!!!
O ZI EXCEPTIONALA SI,
SA FITI IUBITI!!!!!
P.S. BUSUIOACA DE BOHOTIN,CE BUNA E!!!!!!!!
TOP GUN@ Da, busuioaca de Bohotin e tare buna. Mi-o aducea un coleg de academie, (dumnezeu sa-l ierte, ca a murit cand nu implinise 40 de ani) de la mama ei.
RăspundețiȘtergereFaceam furori cu ea printre parasutisti.
Profit de ocazie, pentru a-mi cere scuze fata de cei care s-au simtit deranjati de cuvintele licentioase folosite in ultimele doua comentarii.
Top Gun, primii mei ani de cariera militara au fost la Rm.Sarac, acolo unde de altfel "m-am nenorocit" si nu-mi pare rau pt. asta! Treceam permanet cu trenul prin gara aceea, dar n-am crezut in ruptul capului ca-mi voi lua repartitia acolo! De fapt, pina si prezentarea mea la marea unitate s-a facut ca intr-un film cu scenariu scris de Marin Preda; era intr-o dumineca, iar din gara spre unitate am plecat cu valiza aia gigant de promotie, naimind un carutzash, desi exista un taxi hipo numit Carabelea, care insa nu era disponibil in momentul ala. Dar revenind la subiectul vinului, tin sa-ti spun ca pe vremea lui Ceausescu aceasta bautura era 100% naturala! Ce o deosebea calitativ, era tocmai calitatea-iertati-mi pleonasmul, strugurilor. Deci acel "vin din surcele" se facea din struguri si nu din apa, zahar si alcool. Linga Rm.Sarac erau 2 mari ferme viticole: Grebanu si Podgoria. Acolo am vazut si eu rezervoarele "cit casa di inox”-cred ca in diametru de vreo 15 m si lungi cam de 50 m), cu vin la fermentat....De fapt, in acele ferme am baut si vin cu adevarat, vin care mergea la export.
RăspundețiȘtergereVinurile Busuioaca sau Zghihare care sunt pe piata in acest moment, sunt vinuri de mina a 2-a, vinuri care nu exceleaza prin nimic!
Big@ Cand am spus "de la mama ei", m-am referit la busuioaca. Adica de acolo, din Moldova, de la Bohotin. Facuta de catre socrul lui.
RăspundețiȘtergereImi place ca-i spui Ramnicu Sarac orasului in care te-ai "nenorocit". Dar daca zici ca nu-ti pare rau, inseamna ca a meritat! Sa-ti traiasca!
Inteleg ca ai parasit Rm. Sarac, de ceva timp.
Ia sa socotim putin, cam cati litri de vin incapeau intr-un rezervor.
V = 3,14x56,25x50=8831,25 mc.x 1000= 8.831.250 l. Aproape 9 milioane de litri! Enorm!
Da Ica erau imense! Se urcau pe ele cu o scara ca aceea a pompierilor! Cei care au mai vazut astfel de crame, pot sa confirme.
RăspundețiȘtergereBig@ Nu te contaziceam. Era doar o constatare.
RăspundețiȘtergereChiar nu pot sa extrapolez la cate rezervoare din acestea erau in toata tara. Cam cati bani se faceau din vanzarea unei cantitati uriase de vin?
E retorica. Dumnezeu stie!
Ica pe vremea aia se exporta mult. Gindeste-te numai la fostul URSS, Germania si aia democrata si aia federala si multe, foarte multe tari atit din CAER cit si de-aiurea. Doar stim cu totii ca datoriile Romaniei in perioada lui Ceausescu au fost platite in proportie de peste 80% cu produse alimentare. Atunci romanii rabdau de foame ca n-aveau ce sa cumpere de mincare, acum rabda ca nu au cu ce sa cumpere!
RăspundețiȘtergereIa uite in link-ul asta! Cam asa ceva...
RăspundețiȘtergerehttp://photoblog.zdeto.com/2011/locuri-din-redescopera-romania-4-dobrogea-si-delta-dunarii-in-46-de-imagini/
PS. oricum toate fotografiile sunt "super"!
Salut, big! Multumesc pentru link. Pe la Murfatlar am fost si eu, cu ocazia unei aplicatii in zona . Cred ca era prin toamna lui 1988. Intr-o saptamana, am baut vin, cat pentru o viata.
RăspundețiȘtergereAtunci, prin magazine nu gaseai asa ceva.
TOP GUN
RăspundețiȘtergereMR.D....,
Si ce ne facem cu fanii inraiti ai Busuioacei de Bohotin???? Unde o gasim nefalsificata??????? Eu mi-o cumpar de pe la Cora,Metro,,,,,si Muscat Otonel ne place,le cumparam ,chiar daca stim ca-s falsificate,banii raman in tara si incurajam si consumul!!!!!!
Cat despre 'nenorocire',sa va traiasca!!!!!Ce ma bucur ca sunteti bine,imi lipseste 'dulsele grai moldovinesc'!!!!!!!S-auzim de bine!weekend exceptionalsi,sa fiti iubiti!!!!!
Dragii mei prieteni, luati-va de la tara vin de asta rosu (dar numai de la cunoscuti) si-l aghesmuiti cu un pic de busoioc si gata-i "busuioaca"!
RăspundețiȘtergereHai vorba lui TOP GUN, sa aveti un sfirsit de saptamina cit mai frumos! Nu mincati gras si beti rece, ca sa nu vi se aplece!
Cezar"s big brother.
Scuze ca ma grabesc si nu mai am timp sa ma loghez!
informatii interesante. eu niciodata nu am tinut vreo dieta
RăspundețiȘtergereSalutare, Big! Cu scuze pentru raspunsurile intarziate. De vina e sotia, care si-a luat vacanta in aceasta perioada, si m-a "sechestrat" la cumparaturi, tot week-endul.Intr-o oarecare masura ti-am ascultat sfaturile.
RăspundețiȘtergereSalut, Marius! Nici eu n-am putut sa tin vreo dieta, chiar si atunci cand medicul mi-a recomandat asa ceva. Raman la principiul " mananci ce-ti place".
RăspundețiȘtergereS-auzim numai de bine!
Ică vezi cu ce "măsură" duci paharul cu vin la gură!
RăspundețiȘtergereBig@ In masura 3/4
RăspundețiȘtergeresa pot merge si la teatru.
TOP GUN
RăspundețiȘtergereVIC,
Iti multumimptr tot ceea ce postezi pe site-ul tau,sfaturile ptr.sanatatea noastra mi-au fost de un real folos,mi-am facut un folder special ca uite asa sic,vreau sa apuc suta fara reparatii capitale spre disperarea stim noi cui....Visulica,eu personal iti multumesc ptr.faptul ca pot bate campii original fara ca tu sa te superi ,si chiar daca nu sunt la subiect ,tu nu-mi deletezi commentul!!!!!SARBATORI FERICITE,CU MULTE SARMALE ,CARNATI,CALTABOSI,TOBA,COZONACI SI VIN!!!!DOAMNE AJUTA, SA FIM SANATOSI SI SA TRECEM CU BINE SI IN ANUL CARE VINE!!!!!!! LA MULTI ANI !!!!!1
La Multi Ani Victore, tie si intregii familii! Un An Nou Fericit, sanatate, bucurii si numai satisfactii!
RăspundețiȘtergereSalut, TOP GUN! Iti multumesc pentru urari si aprecieri. Iti intorc urarile, cu tot dragul. SARBATORI FERICITE! LA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereSa traiesti Big!Pentru tine, si pentru toti cei care-mi vor vizita blogul am sa postez trei colinde crestin ortodoxe in interpretarea coralei "Trinitas".
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru urari. La fel iti doresc si tie, dar si celor care-ti sunt dragi tie. LA MULTI ANI!
articol excelent, pe propria piele pot spune ca da rezultate 100%, spre exemplu intr-o luna si jumatate am slabit 15 kg, doar in prima saptamana fara sport si efort sustinut ci doar plimbari zilnice de cca. 2-3 ore,am dat jos cca. 5 kg., dar spre dezamagirea mea imprejurarile mi-au impus sa revin la vechile obiceiuri alimentare si excesul de grasime s-a acumulat in scurt timp, cu alte cuvinte daca iti permiti si faci din ea un mod de viata poti ajunge la greutatea ideala, stiu persoane care care in 6 luni au slabit 30 kg.recomand cu incredere
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri, ano'! Oricum, este cea mai citita postare din cele peste 100 ale mele. M-as bucura sa stiu ca a fost de folos acelora care au experimentat dietele prescrise aici.
ȘtergereGrupa zero daca apartine primilor oameni normal ca vinau tot ce gaseau ce credeti cind vedeau un porc il ocoleau !
RăspundețiȘtergere