Pentru ca tot mi-a zis „anonimul”
Cezar, ca e cam varza pe blogul meu va mai dau niste...
VARZA ROSIE
Este,
practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia.
Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte
diferente, extrem de importante. De
pilda, varza alba are un continut
de vitamina C mai mare decat portocalele. Ei bine, varza rosie contine
pana la 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind
un adevarat concentrat din aceasta vitamina.
Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume sunt un adevarat medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele pentru cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:
Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume sunt un adevarat medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele pentru cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:
Antocianii, adica pigmentii
rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si
in combaterea degenerarii celulelor din sistemul nervos central.
Faceti o cura cu salata proaspata de varza rosie, cate 300 de grame pe zi, 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.
Faceti o cura cu salata proaspata de varza rosie, cate 300 de grame pe zi, 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.
Folositi-o mai ales cruda.
Face cat un depozit intreg de medicamente
Face cat un depozit intreg de medicamente
Hepatita, bolile de ficat in
general
O substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al ficatului.
De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distrugere celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici.
Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, macar de 3 ori pe saptamana.
O substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea unor enzime care joaca rolul de detoxifiant al ficatului.
De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distrugere celulara la nivelul ficatului, sub actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici.
Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, macar de 3 ori pe saptamana.
CANCER
In ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu mai
putin de 94 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau
gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene.
Substantele active din frunzele de varza stimuleaza apoptoza celulelor maligne (apoptoza=un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, stimuleaza cresterea productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne.
Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de posibile forme de cancer despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:
Substantele active din frunzele de varza stimuleaza apoptoza celulelor maligne (apoptoza=un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite regleaza actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara, stimuleaza cresterea productiei enzimelor responsabile de inactivarea si de eliminarea celulelor maligne.
Trei-cinci zile pe saptamana, in care consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata, punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de posibile forme de cancer despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:
Cancerul
vezicii urinare
In medie, 336.000 de noi cazuri pe
an la nivel mondial sunt diagnosticate
cu aceasta boala, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei.
Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli.
La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie, conopida si broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.
Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta acestei boli.
La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie, conopida si broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.
Cancerul
la prostata
O cercetare facuta in Statele
Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arata ca persoanele care
consuma, la macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai
mari sanse sa nu faca aceasta boala.
Interesant este ca la cei care consuma, macar la o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, conopida, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.
Interesant este ca la cei care consuma, macar la o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, conopida, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.
Cancerul
la san
Studiile facute despre efectele
preventive ale consumului de varza in neoplasmul mamar (in Singapore,
China, Statele Unite, Polonia, Olanda), arata ca femeile care consuma
varza cruda sau murata au intr-o proportie foarte ridicata imunitate fata
de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a
imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de 12-13
ani, macar o data la 2-3 zile.
In multe regiuni din Polonia de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta in medie, 25- 30 kg de varza pe an, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.
In multe regiuni din Polonia de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta in medie, 25- 30 kg de varza pe an, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.
Cancerul
de colon si de rect
Intr-un studiu facut in Olanda, au fost colectate datele
privind vulnerabilitatea la cancerul intestinal, in raport cu
obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de
timp de sase ani.
Persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer intestinal.
La vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai mica, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.
Persoanele care consuma zilnic vegetale crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer intestinal.
La vegetarienii care consuma cu predilectie legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai mica, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.
Adjuvant
contra cancerului uterin
Un
miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin
in stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varza, care
contine o substanta denumita I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa
12 saptamani de administrare, analizele au aratat ca la 47,5%
dintre femeile care au beneficiat de experiment, celulele maligne au
disparut, neoplasmul inregistrand remisie completa.
Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi. (recunosc ca e mai greu sa obtii 800 ml de suc de varza. Cred ca trebuie sa storci vreo 5 verze mari)
Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de 3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 de ml pe zi. (recunosc ca e mai greu sa obtii 800 ml de suc de varza. Cred ca trebuie sa storci vreo 5 verze mari)
Adjuvant
contra cancerului la san
Mai
multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii
pe baza sulf prezenti in varza determina remisia tumorilor maligne mamare,
intr-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni,
se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa.
Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate un
pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.
Cancer
de piele
Se
pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona afectata, o cataplasma din frunze de varza,
identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte
multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale
acestui tratament simplu, dar care da rezultate acolo unde cele mai
savante si invazive metode de tratament dau rezultate modeste.
Dureri
reumatice
Pe
zona afectata, se pun dimineata si, eventual si seara, frunze de varza
bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare
de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile
de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect
antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza
procesele degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.
Obezitate
Consumul
zilnic, macar la pranz si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza
cruda, poate face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung.
Varza este foarte bogata in fibre (celuloza), are putine calorii, multe
vitamine si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural.
Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale.
Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ajuta in regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii greutatii corporale.
Cataracta
Salata de
varza cu ulei de masline este o excelenta sursa de vitamina C si de
vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre
altele, stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru
profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori pe
saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub forma de
salata.
Valori
ridicate ale colesterolului
Unii compusi din varza impiedica
transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a
acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi.
De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.
De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.
Surmenaj
fizic si intelectual
Consumul
de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar
pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si
in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul
nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din
organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala.
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
Surmenaj
fizic si intelectual
Consumul
de varza cruda sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar
pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata in vitamine si
in minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul
nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din
organism, varza are efect adaptogen si anti-oboseala.
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
Se tin cure de trei saptamani, timp in care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de grame) de salata de varza. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
Menopauza
Studii
preliminare arata ca un consum saptamanal de varza cruda (200 de grame pe
zi, vreme de macar 4 saptamani) imbunatateste secretia hormonului estrogen
si, important, regleaza raspunsul receptorilor acestor hormoni din
organism. Rezultatul este instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea
simptomelor de inceput ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate
etc.), prevenirea si combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum
ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.
Infectii
respiratorii
Varza
are putine calorii si multe
substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu, calciu. Toate
aceste caracteristici o recomanda in mod special ca remediu pentru
intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub forma de salata,
cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a
sustine si pentru a grabi procesul vindecarii.
Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.
Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.
Tratamente
externe
1. Arsuri de gravitate mica si medie
Se
fac spalaturi si se pun comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu
suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios (antiseptic), ajuta la o
vindecare mai rapida si estetica, previne formarea cicatricelor cheloide.
2. Rani care se
vindeca greu
Se
pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin vreme de o ora, dupa care
se lasa zona tratata sa se usuce la aer inca o ora. Studiile arata ca prin
mecanisme inca prea putin cunoscute (se presupune ca varza contine
substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi), procesul de
vindecare al ranilor este mult accelerat, scade riscul de infectie,
semnele care raman dupa vindecare sunt mult mai putin vizibile.
3. Eczeme
infectioase, infectii fungice
Frunzele de varza proaspat zdrobite
cu ciocanul pentru snitele se pun pe zona afectata, apoi se aplica
deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa
sa actioneze vreme de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se
zvante la aer, macar 45 de minute.
Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
4. Entorse, luxatii
Se
pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (vezi mai sus) si se
leaga cu o fasa. Aplicatia se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua
zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu
cuburi de gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de
refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe cazuri,
iar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult mai mici.
FRUMUSETE
1. Ten incarcat
Se
sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea
de pe obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in
suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de curatare a
pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului
astfel tratat.
2. Piele imbatranita
Bogata
in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care
imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda
a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica
care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat
de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si
se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute. In final se aplica o crema
hidratanta.
3. Febra
Se administreaza salata de varza (150 de
grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.
Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes la temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.
Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes la temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.
4. Alergia
Este
prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe
timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp
de 3 luni urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua.
Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la
reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii
externi.
Varza
ACRA si constipatia
Cel
mai simplu tratament este consumul de varza murata, macar 200 de grame pe
zi. In varza murata se gasesc asa-numitele "bacterii prietenoase", care combat
constipatia prin reglarea florei intestinale.
Apoi, varza murata este bogata in fibre (celuloza) de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage, prin absorbtie, toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.
Apoi, varza murata este bogata in fibre (celuloza) de unde si efectul ei de "matura" a colonului, din care extrage, prin absorbtie, toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.
Zeama de varza este
cel mai rapid si util remediu impotriva mahmurelii. Daca va treziti in dimineata
de dupa, cu stari confuze, cautati –o!
SANATATE!
SANATATE!
Ambele merg bine si au efecte benefice ,numai daca sunt insotite de un gratar mare cat farfuria!! Naturistul
RăspundețiȘtergereMmmm! Mamă, mamă ce bună-i varza! Mai ales cea roşie pusă cu morcovi la oţet! Mai pune Ică, mai pune documentare pe subiecte de-astea!
RăspundețiȘtergereNaturistule Cezar@ Numai la mancare ti-e mintea!
RăspundețiȘtergereNu te lasi, nici mort! Le-ai spus fratilor si nepotului, ca umbli creanga pe bloguri. Vezi ca te cautau sa te bage-n camasa de forta!
Lepus@ Mai pun. Sa vedem ce-mi mai livreaza "furnizorii". M-am gandit ca tot e sezonul de pus varza la murat.
RăspundețiȘtergereS-auzim numai de bine!