Pagini

joi, 3 noiembrie 2011

LA MULTI ANI, IUBIT CONDUCATOR! 60 DE ANI IN SLUJBA POPORULUI!

Stenograma
CUVANTAREA TOVARASULUI EMIL BOC CU OCAZIA SARBATORIRII  IMPLINIRII A 60 DE ANI DE VIATA, SI 50 DE ANI DE ACTIVITATE REVOLUTIONARA, DE CATRE MARELE NOSTRU CONDUCATOR, TOVARASUL TRAIAN BASESCU.

Cel mai iubit dintre pamanteni


Bucuresti - 4 noiembrie 2011
Stimati tovarasi,
 Este greu sa redai, in citeva cuvinte, uriasa dimensiune a stralucitei personalitati a marelui conducator, a titanicei activitati revolutionare, pe care tovarasul Traian Basescu o desfasoara, in fruntea partidului si a tarii, pentru inaltarea si propasirea Romaniei capitaliste, spre binele si fericirea intregii natiuni, care se impleteste organic si indestructibil cu insasi viata si lupta eroicului nostru partid conducator.
 Intregul popor cunoaste si da o inalta apreciere si pretuire rolului decisiv pe care tovarasul Traian Basescu    l-a avut si il are, in elaborarea si infaptuirea maretelor obiective ale edificarii societatii capitaliste pe pamintul Romaniei, indeosebi dupa cel de-al doilea mandat pe care, in unanimitate , poporul i l-a incredintat, in rezolvarea problemelor complexe pe care le ridica, in fiecare etapa constructia noii oranduiri capitaliste, asigurind mersul ferm inainte al tarii, pe calea democratiei si capitalismului Avem convingerea ferma ca, totdeauna in frunte cu tovarasul Traian Basescu, eminent conducator clarvizionar, tara noastra nu se va abate niciodata, de la calea revolutionara a constructiei capitalismului, ca partidul nostru va aplica neabatut, principiile generale ale capitalismului stiintific, la conditiile concrete ale Romaniei, va asigura infaptuirea exemplara a minunatelor planuri si programe, de dezvoltare economica si sociala, inaintarea ferma a patriei pe drumul luminos al capitalismului multilateral dezvoltat (Aplauze si urale puternice, indelungate).

 Actul politic, de insemnatate fundamentala, al realegerii tovarasului Traian Basescu, in functia de presedinte al Romaniei, reprezinta garantia sigura a continuitatii procesului de faurire a societatii capitaliste multilateral dezvoltate - cu poporul si pentru popor! (Aplauze puternice, indelungate). Sinteti, mult stimate tovarase Traian Basescu, mandria, demnitatea si faclia revolutionara a partidului si poporului, care va urmeaza cu credinta si devotament nemarginit, in mareata opera constructiva, ce confera Romaniei un loc demn intre natiunile lumii, iar Dumneavoastra, iubite conducator, recunoasterea larga de Erou al Pacii, proeminenta personalitate a vietii politice mondiale, a miscarii capitaliste, inflacarat militant revolutionar pentru o lume mai buna si mai dreapta pe planeta noastra.
 Sa ne traiti intru multi ani, tovarase Traian Basescu! (Aplauze si urale indelungate).
Să nu uităm, stimate tovarase si stimati tovarasi, ca alături de marele, înțeleptul, inegalabilul cârmaci se află inepuizabila tovarasa Elena, care, in ciuda clevetelilor ce se fac auzite in unele cercuri rauvoitoare din opozitie, dintotdeauna ostile romanilor, sprijina cu toate fortele financiare si umane  actuala modernizare a comunelor si satelor din Romania, modernizare care contribuie, evident, la ridicarea nivelului de trai al taranimii muncitoare catre un grad de civilizatie, care  va reduce tot mai mult, deosebirea dintre oras si sat. Numai asa, Romania a ajuns pe primul loc in Europa, si face eforturi consistente, dar pline de speranta, sa fie si in lume, pe primul loc, la capitolul SARACIE!. (Aplauze si urale indelungate). (Se scandeaza: Romania Tricolorul, Basescu e cu poporu'; Base' te iubim daca nu furam, murim !; BA, SE SCULA MULTI ANI!)
Adulat de popor






COMUNICAT DE PRESĂ
Cu privire la declaraţiile publice ale domnului Traian Băsescu, preşedintele României,
din 3 noiembrie 2011

Într-un stat poliţienesc, în care se clădesc tot mai multe pârghii prin care justiţia să fie controlată, îngenunchiată, în care legile se fac de pe azi pe mâine şi se modifică chiar înainte de a intra în vigoare, în care serviciile secrete îşi măresc bugetul, iar pentru justiţie nu se găseşte nici măcar mărunţiş, în care reformele există doar în vorbe şi prestaţii televizate, un preşedinte, într-un ton dictatorial, îşi poate permite să cheme la ordine magistraţii, să-i înfrunte ostil, ameninţător, să-i blameze şi să-i terfelească în piaţa publică din postura părintelui naţiunii căruia i se recunoaşte dreptul de a-şi stigmatiza, la stâlpul infamiei, oamenii legii. Aceasta este România. Statul de drept, preceptele democraţiei, independenţa justiţiei sunt persiflate în mod autoritar.
Ce nu aminteşte preşedintele este că statul, la rândul lui, este supus legilor, normelor constituţionale. Că statul, prin reprezentanţii lui, nu poate încălca legea fără să fie sancţionat, că hotărârile judecătoreşti sunt pronunţate în baza legilor pe care se află şi semnătura preşedintelui, că nerespectarea actului de justiţie şi instigarea la nerespectarea actului de justiţie atrag repercusiuni tot prin lege stabilite şi ele se pot repercuta inclusiv asupra celor care le-au zămislit.
Statul este unicul debitor care îşi permite, prin vădit abuz de putere, să stabilească el, deasupra legii fundamentale, condiţiile în care să-şi satisfacă creditorii, care nu sunt alţii decât cetăţenii ţării.
Judecătorii şi procurorii României nu acceptă nici tonul, nici mesajul dictatorial al preşedintelui ţării, a cărui numire, printre altele, trece prin filtrul Curţii Constituţionale.
Garanţiile exercitării drepturilor procesuale, a drepturilor omului recunoscute constituţional, consfinţite prin Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, din optica prezidenţială apar ca piedici pe care magistraţii (de parcă numai ei ar fi singurii care participă la realizarea actului de justiţie) le valorifică, întârziind judecăţile pentru că, într-o interpretare excesivă, îşi doresc să aibă zilnic pe rol sute de dosare a mii, sute de mii, milioane de cetăţeni, beneficiari de drept ai unei legislaţii care îi târăşte prin tribunale, iar atunci când au câştig de cauză, hotărârile lor nu se pot pune în practică pentru că România, astfel, s-ar afla într-o situaţie extrem de dificilă.
Este nefiresc să ni se amintească nouă, magistraţilor, de echilibrul puterilor în stat, în condiţiile în care, prin voinţa politicului, justiţia este scoasă la mezat pe taraba gâlcevilor politice sterile, i se neagă statutul de putere în stat, este obligată să funcţioneze în parametrii bugetari la limita subzistenţei, iar denigrarea ei a devenit politică de stat.
Da, sunt legi pentru judecători şi procurori.
Dar sunt legi şi pentru preşedintele României, legi pe care acesta trebuie să le respecte şi care i se aplică aşa cum se aplică fiecărui cetăţean al acestei ţări.
Preşedinte interimar al Asociaţiei Magistraţilor din România
Conf.univ.dr.jud. Dan SPÂNU  
Preşedinte al Asociaţiei Procurorilor din România
Procuror dr.Constantin SIMA






12 comentarii:

  1. Nu imi vine sa cred ca este adevarat. Credeam ca aceste vremuri sunt de mult apuse. O dimineata frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Este plauzibil si poate asa se intimpla in spatele usilor inchise si nu stim noi !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Odorica@ Sarut mana!Am exagerat putin. Dar tare mi-e teama ca unora dintre romani le e dor de dictatura. De aceea, cred ca doua mandate, si inca de cate 5 ani, pentru presedinte, inseamna prea mult.Si asta se vede. Puterea perverteste constiinta celui ce-o detine. Daca vrei sa cunosti cu adevarat caracterul unui om, da-i puterea. Se simte, nu?
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai condei,domnulke ! Se vede......antrenamentul!hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim@ Daca aveam "condeiul" asta mi s-ar fi uscat mana cu care scriam. Nicio urare pentru comandantul suprem? Du-te si pupa-l unde-i place cel mai mult, ca se face coada la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bey Ică, cu chestia asta... Este greu sa redai, in citeva cuvinte, uriasa dimensiune a stralucitei personalitati a marelui conducator, a titanicei activitati revolutionare, pe care tovarasul Traian Basescu o desfasoara, in fruntea partidului si a tarii, pentru inaltarea si propasirea Romaniei capitaliste, spre binele si fericirea intregii natiuni, care se impleteste organic si indestructibil cu insasi viata si lupta eroicului nostru partid conducator. m-ai pierdut pe drum. Nu poci pentru ca să citesc mai departe!
    Aşa-s io, Cârcotaş! Na!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut, Carco'! N-ai pierdut mare lucru! Poate ca, daca ai fi trecut mai jos putin, vedeai si "cadoul" pe care i l-au trimis juristii cu aceasta ocazie. Nu stiu daca i-o fi placut.
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarut mana, Gina! Se pare ca autorul celebrei expresii este Karl Marx. Varianta care i se atribuie suna cam asa:
    "Istoria se repeta. Prima data, ca tragedie, a doua oara, ca farsa" Acum, sincer sa fiu, nu stiu la care dintre perioade am ajuns: la cea de tragedie, sau la cea de farsa?

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarut mana, Teodora! Multumesc! Sper ca la anul sa nu mai am aceasta "placere"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sper acelasi lucru :)

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: