Pagini

luni, 14 ianuarie 2013

Eminescu şi TVR 3


Să nu uitaţi că mâine  se împlinesc 163 de ani de la naşterea „poetului nepereche”. Şi pentru a-l comemora într-un anume fel, includ aici alte trei dintre cugetările eminesciene reproduse "ad litteram".

" Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere... Inteligenţe se găsesc adese - caractere foarte rare."
" Limba, alegerea şi cursivitatea expresiunii în expunerea vorbită sau scrisă e un element esenţial, ba chiar un criteriu al culturii. Din vorbirea ( sau fiindcă aceasta atârnă adesea de predare întâmplătoare), din scrierea unui om se poate cunoaşte gradul său de cultură" 
" A iubi? a avea vreme de pierdut. Cine n-are vreme, nu iubeşte."






Cu aproape un an în urmă, furnizorul meu de cablu a schimbat grila de programe, astfel că acestea au fost “împachetate” pe domenii de interes. Între posturile de ştiri şi cele de sport a intercalat postul TVR 3, aşa că, atunci când treceam prin zonele respective, zăboveam puţin să văd “cu ce se mănâncă” acest post la care nu puteam să mă uit din cauza “fraţilor” săi mai mari dominaţi o vreme de Culcer şi gaşca sa de obedienţi băsişti. Prima dată  am uitat să mai butonez telecomanda.   Emisiuni interesante mă captivau rând pe rând. Am crezut că s-a nimerit, aşa că am mai “tras” o dată şi iar mi s-a blocat telecomanda!
De atunci, chiar dacă între timp postul a fost “rătăcit” în locul său apărând TVR News, un post care titrează ştiri preluate de la Euro News, îl caut de fiecare dată când mă plictisesc de talk show-uri sau de programele de ştiri. În ciuda faptului că “de gustibus non est disputandum”,  vă sugerez să încercaţi. Nu aveţi ce pierde. Postul preia şi emisiuni ale posturilor teritoriale din Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Iaşi. Sunt sigur că astăzi şi mâine, cel puţin prin studioul de la Iaşi, TVR 3 va avea emisiuni comemorative extrem de interesante dedicate unicului Eminescu. 
P.S.  A început şcoala! Şi cum „omul, cât trăieşte, învaţă”, intru şi eu în sesiuni.
Aşa că, voi avea o perioadă de absenţă de prin blogosferă. Cred că v-am obişnuit cu dispariţia mea în anumite intervale.  În  acest timp voi fi prezent frecvent la Biblioteca Naţională. Fără ghilimele! Vă aştept la o cafea acolo, într-o  pauza de lectură.

 Să fiţi iubiţi, şi să auzim numai de bine!

6 comentarii:

  1. La Multi Ani Ica, tie si musafirilor tai de pe blog! Succes intru lectura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, LA MULTI ANI si tie, Kalikule!
      Ptiu, bata-te norocul, ca tare aratos mai esti!

      Ștergere
    2. Da draga Ica, nu-i asa ca-s aratos? Mi-am "tras" si io un pseudo, de la Mosh Alicu la Mos Kaliku...

      Ștergere
    3. Frumos pseudo n-am ce zice. Vezi sa nu-ti ceara Mosh Alicu drepturi de autor. Sesisez totusi, diferenta intre mos, si mosh, dar si intre c si k.
      Gata, inchid pravalia pana diseara.

      Ștergere
    4. Salve Ica!!! Ete ca mi-a crescut iar par pe fata ca la aia atavisti! Ma rog la Cel de Sus sa nu-mi creasca si-n alte locuri mai umbroase...

      Ștergere
    5. Salve Cezare! Scuze pentru "reactia" tarzie! Abia acum am luat o pauza si am intrat pe blog.
      Roaga-te, roaga-te, ca poate nu ti-o mai creste...

      Ștergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: