Pagini

luni, 26 iunie 2017

26 iunie, ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI


    Drapelul național al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu. Are o proporție de 2:3 între lățime și lungime.
Constituția României prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994.


In anul 1848 tricolorul a devenit in Tara Romaneasca insemnul national, principalul element constitutiv al drapelului de stat. Guvernul revolutionar, prin decretul nr.1, din 26 iunie 1848, a hotarat ca drapelul tarii sa aiba „trei culori: albastru, galben si rosu”, iar pe panza sa fie inscrise cuvintele „Dreptate, Fratie”. In vederea marcarii acestui moment, ziua de 26 iunie a fost proclamata prin legea nr. 96/1998, „Ziua Drapelului National” al Romaniei. In aceasta zi, autoritatile pregatesc evenimente avand caracter cultural-educativ, iar unitatile Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Apararii organizeaza ceremonii militare specifice.



2 comentarii:

  1. https://stops-caleidoscop.blogspot.ro/2017/07/hidalgo-oltean-propus-pentru-concursul.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Un amic zice că nici rusii, nici americanii, nici nimeni nu mai vrea razboi. De ce, e o alta chestiune. Stabilita de altii. Mai iluminati ca noi. Daca teoriile malthusianiste propovaduiau stabilizarea populatiilor omenirii la un nivel sustenabil cu resursele Terrei prin diverse metode (perfide, cinice, violente)gandirile secolului se orienteaza spre o alta optiune, mai rafinata si mult mai perfida:lasa-i. nene, sa se inmulteasca cat vor, dar redu-le speranta de viata. Cum? Cum adica cum? Simplu. Da-le haleala cu otravuri, da-le medicamente cu otravuri, da-le frun virus vechi din permafrost, da-le stress oriunde, da-le droguri la liber etc etc. Pana crapa astia mai devreme sunt o piata de haleala, de boli, de cate si mai cate. Si daca vor crapa mai devreme, nexam pensie, si asa atat de indefinita si insuficienta la cat au fost furati toata viata. Ce Capitalul, ce exploatarea omului de catre om? Ce sunt vrajelile astea? Omul nu mai e un capital, e o marfa in sine care creaza marfa prin nevoi.Drepturile omului sunt o propadanda de sustinere a acestor nevoi pana la exacerbare.
    2. Ce mai sunt armatele? Auzi vorba, nationale? Ce nationale, nene, care nationale? Ce mai inseamna cuvantul national? Prin cele mari scoli ale armatei, inca se vehiculeaza ideea aceea de aparare a patriei, suveranitatii, a interesului national. Corect in teorie. O utopie. Ce e in practica? Apararea patriei fata de cine? Suveranitate, care, cand guvernul nu face de capul lui nimic? Care interes national? Ce-o mai fi insemnand asta? Si atunci, care e rolul armatei, marimea ei, inzestrarea ei in raport cu un presupus inamic, logistica ei din resurse interne? Cine stabileste asta? Pe vremuri era o doctrina suculent propagandistica si reala, de aparare a patriei de catre intregul popor. Ca pe vremea lui Stefan cel Mare. Ca israelienii, ca elvetienii, ca io stiu mai cine. Dar acum? Care intregul popor? Ala inapt militar, fara nicio motivatie, fara nicio pregatire militara sumara sau paralel cu o istorie a carei consecinta suntem noi inca? Poporul ala presupus apt militar dar revarsat cu milioanele prin tari straine? Cine ne stabileste doctrina noastra militara si care o mai fi ea? Ca de aici sigur ne putem explica de ce toata tehnica second hand a Vestului isi gaseste casarea in armata noastra, pe bani grei de la buget? Pentru interoperabilitate? Tehnic, da, dar ce are asta cu national, cu patriotism, cu suveranitate? Toate-s vorbe. Soarta Romaniei nu mai are sustinere pe alternativa armata ci a zarului, ca la barbut, a intereselor de deasupra a ce se vede cu ochiul tugurlanului pitit in interese marunte in curtea casei delimitata de un gard.
    D-AIA MĂ-NTREB ... VIS ... CE VIS ... ADICĂ CE TE LEGENI ȘI TE TOT POSTEZI PATRIOT ... VREI O RACHETĂ D-AIA !!!

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: