Pagini

luni, 22 octombrie 2018

„CAFEAUA de PĂTRUNJEL”?!






„CAFEAUA de PĂTRUNJEL”, o licoare miraculoasă - reţeta de succes a doctorului nutriţionist Virgiliu Stroescu Doctorul nutriționist Virgiliu Stroescu a fost veterinar, cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă și are doctoratul în modificări endocrinologice și metabolice. Supranumit și "apostolul alimentației sănătoase", doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutriționist al multor componenți ai Lotului Olimpic Român. Reputația sa de nutriționist a fost confirmată de colaborarea sa cu sportivi români de performanță. Dr. Virgiliu Stroescu ȋmpărtăşeşte întreaga sa experientă prin ședințe de consiliere în nutriție și stil de viață. "Cafeaua" de pătrunjel a doctorului Virgiliu Stroescu, sau "Cafeaua lui Virgil", este o rețetă de succes a medicului nutriționist.
Ingrediente:
¨  2 legături de pătrunjel proaspăt
¨  1 lingură miere de albine
¨  1 lămâie bio
¨  1 lingură ulei de măsline
¨  jumătate de litru de apă
Cum se procedează: Se spală pătrunjelul verde, se taie și se adaugă în vasul unui blender, împreună cu mierea, lămâia tocată mărunt, cu tot cu coajă, fără sâmburi (dacă este naturală), sau sucul de lămâie, uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.
Se bea 1 ceașcă de cafea de pătrunjel (1 pahar), zilnic.
"Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești și amărât,  simți  întâi un fel de zguduitură  în  corp,  se  ridică  părul  și,  după un  sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn", spune Virgiliu Stroescu,  -  Frunzele  de  pătrunjel  conţin  8  vitamine  şi  numeroase  alte  substanţe  care  previn degenerarea ADN-ului şi îmbătrânirea celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele etc.)  -  Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila dar şi luteolina din frunzele de pătrun-jel  stimulează  producţia  de  celule  ale  sistemului  imunitar  şi  le  activează  pe  cele existente. -  Pătrunjelul echilibrează şi stimulează energia organelor, imbunătăţindu-le capacita-tea de asimilare şi utilizare a nutrienţilor. -  Ajută la neutralizarea efectelor nocive ale alcoolului şi tutunului, este un bun stimulent al sistemului nervos. -  Pătrunjelul verde protejează plămânii şi căile respiratorii, ficatul, intestinul şi rinichii de radicalii liberi, de apariţia mutaţiilor şi a cancerului. -  Pătrunjelul verde amestecat cu suc de lămâie şi ulei de măsline activează puternic sistemul imunitar şi, în plus, combate direct foarte multe specii de bacterii şi ciuperci parazite.  Studii  făcute  la  Universitatea  din  Ankara  (Turcia)  recomandă  această combinaţie, mai ales în cazurile de infecţii recidivante și imunitate slăbită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: