„CAFEAUA de PĂTRUNJEL”, o licoare miraculoasă - reţeta de
succes a doctorului nutriţionist Virgiliu Stroescu Doctorul nutriționist
Virgiliu Stroescu a fost veterinar, cercetător științific la Centrul de
Medicină Sportivă și are doctoratul în modificări endocrinologice și
metabolice. Supranumit și "apostolul alimentației sănătoase",
doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutriționist al multor componenți ai
Lotului Olimpic Român. Reputația sa de nutriționist a fost confirmată de
colaborarea sa cu sportivi români de performanță. Dr. Virgiliu Stroescu
ȋmpărtăşeşte întreaga sa experientă prin ședințe de consiliere în nutriție și
stil de viață. "Cafeaua" de pătrunjel a doctorului Virgiliu Stroescu,
sau "Cafeaua lui Virgil", este o rețetă de succes a medicului
nutriționist.
Ingrediente:
¨ 2 legături de
pătrunjel proaspăt
¨ 1 lingură
miere de albine
¨ 1 lămâie bio
¨ 1 lingură ulei
de măsline
¨ jumătate de
litru de apă
Cum se procedează: Se spală pătrunjelul verde, se taie și se
adaugă în vasul unui blender, împreună cu mierea, lămâia tocată mărunt, cu tot
cu coajă, fără sâmburi (dacă este naturală), sau sucul de lămâie, uleiul de
măsline și apa. Se amestecă bine.
Se bea 1 ceașcă de cafea de pătrunjel (1 pahar), zilnic.
"Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cât de
obosit ești și cât de trist ești și amărât,
simți întâi un fel de
zguduitură în corp,
se ridică părul
și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum
te-ai fi sculat din somn", spune Virgiliu Stroescu, -
Frunzele de pătrunjel
conţin 8 vitamine
şi numeroase alte
substanţe care previn degenerarea ADN-ului şi îmbătrânirea
celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele etc.) -
Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila dar şi luteolina din
frunzele de pătrun-jel stimulează producţia
de celule ale
sistemului imunitar şi
le activează pe
cele existente. - Pătrunjelul
echilibrează şi stimulează energia organelor, imbunătăţindu-le capacita-tea de
asimilare şi utilizare a nutrienţilor. -
Ajută la neutralizarea efectelor nocive ale alcoolului şi tutunului,
este un bun stimulent al sistemului nervos. -
Pătrunjelul verde protejează plămânii şi căile respiratorii, ficatul,
intestinul şi rinichii de radicalii liberi, de apariţia mutaţiilor şi a
cancerului. - Pătrunjelul verde
amestecat cu suc de lămâie şi ulei de măsline activează puternic sistemul
imunitar şi, în plus, combate direct foarte multe specii de bacterii şi
ciuperci parazite. Studii făcute
la Universitatea din
Ankara (Turcia) recomandă
această combinaţie, mai ales în cazurile de infecţii recidivante și imunitate slăbită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: