Pagini

duminică, 8 noiembrie 2020

“Soborul Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri”

 



LA MULȚI ANI! SĂ TRĂIȚI CU NUMELE, MIHAIL,  MIHAI, MIHAELA, GAVRIL,  GAVRIIL, GABRIEL, GABRIELA, ȘI TOTI CEI CARE PURTAȚI NUME DERIVATE DIN ACESTEA!

 

SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL (GAVRIIL GABRIEL)  Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducătorii cetelor de îngeri, având aripi și purtând săbii ca simbol al biruinței, și sunt călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.
Gavril a fost trimisul lui Dumnezeu la Fecioara Maria, pentru a-i vesti taina cea mare a întrupării Domnului anunțându-i totodată  pe părinții Sfintei, Ioachim și Ana,  că din ei va să se nască “ Doamna, Stăpâna noastră, Maria, Născătoarea de Dumnezeu”. Arhanghelul Mihail poartă, uneori, cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului și veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este sortit să moară, sau la picioarele lor, dacă le este hărăzit să mai traiască.
Sfântul Mihail este protectorul direct al călugărilor, al armatelor creştine, al voievozilor, care purtau cu ei pe câmpul de luptă icoana Marelui Arhanghel. Sfântul Arhanghel Mihail, Apărătorul Credinţei, este cel mai invocat în slujbele bisericeşti pentru a păzi de război, precum şi a obţine biruinţa în cazul unei lupte. Este înfăţişat în iconografie purtând în mână o sabie de foc şi are misiunea să păzească Legea Lui Dumnezeu şi să-i biruiască pe duşmani. " Că, văzând cum a căzut vicleanul Lucifer, a lăudat cu glas pe Domnul tuturor și a zis: "Să luăm aminte, noi, care suntem făpturi, ce a pătimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumină, acum întuneric s-a făcut. Că cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Că numele de Mihail asta înseamnă: " Cine este ca Dumnezeu".         

Mihail, Arhanghelul, a fost rănduit de Atotputernicul Dumnezeu căpetenie a îngerilor buni și mare folositor și de bine făcător al mântuirii noastre și, luând chip văzut, s-a arătat multora, atât în Legea veche, cât și în Legea nouă. 
Sfântul Gavriil este, mai ales, protectorul fecioarelor creştine, al familiei creştine, protectorul gravidelor, ca şi protectorul copiilor şi al călugăriţelor iubitoare de feciorie şi iubitoare de Hristos.

 Sfinţii Arhangheli sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Române.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: