Pagini

miercuri, 11 septembrie 2013

Valea Oltului

Manastirea Turnu

Ca sa mergi de doua ori, intr-un interval de o luna de zile, in aceeasi zona turistica, trebuie ca ceva anume sa te fi fermecat cumva. Pe mine,  initial m-a cucerit centrul SPA din complexul turistic definit de hotelurile Oltul, Caciulata si Cozia, in special pentru posibilitatea de a inota in voie, in cele trei bazine dotate cu instalatii de hidromasaj , intr-o apa curata si calda (poate prea calda cca 37 de grade) iar acum, dupa a doua vacanta petrecuta  in aceasta minunata zona, nici nu  stiu daca, in eventualitatea ca as avea vreo varianta financiara accesibila, nu mi-as cumpara o casa in apropierea manastirii Cozia.   Combinatia inot, plaja, drumetii a fost una excelenta si cred ca as mai fi ramas inca sapte zile daca sotia n-ar fi trebuit sa se intoarca la lucru. 
Va aduceti aminte de postarea mea despre familia Narcis, de la Bran, despre vila Narcis si implicarea proprietarilor in managementul propriilor afaceri? Iata, mi s-a intamplat ca la Caciulata sa gasesc tot o familie, care-si manageriaza activitatea pensiunii Ewelin pe care o detin aici, muncind "pe branci" din zori pana noaptea pentru prosperitatea lor, iar  pentru asta nu se abtin de la orice fel de munca necesara, chiar mi s-a parut ca le facea placere sa-i serveasca pe clientii care alegeau terasa pensiunii pentru a savura "cei mai buni mici din Romania" (asa scria in prezentare), ori pentru a se racori cu un suc sau cu  o bere...doua, pe un fond muzical de exceptie.   M-a impresionat faptul ca acesti tineri, daca prindeau ceva timp liber si clienti dispusi sa stea de vorba, se asezau chiar la masa acestora, povestindu-le despre afacerea lor, despre economiile stranse prin Italia dupa o munca obositoare dar cu satisfactii financiare motivatoare. Daca treceti prin Caciulata nu ezitati sa le calcati pragul. Sunt niste gazde delicioase! Ii puteti gasi pe facebook cautand Valy Dany.

Daca in Romania, in domeniul turismului, au inceput sa apara astfel de manageri propietari,  viitorul acestuia "suna bine", cu siguranta.
Sa nu va inchipuiti ca ne-am dus sa vedem aceste minunatii, alfel decat "per pedes". Cam 100 de km. O nimica toata!
Va las acum, sa vedeti doar cateva dintre cele peste o mie de poze realizate in aceasta vacanta de VIS.

Castrul roman Arutela - in fundal, manastirea Cozia



Barajul Oltului la Cozia











Manastirea Turnu, alta perspectiva
Oltul, rau sau lac?
     
Manastirea Ostrov

               
Manastirea Stanisoara



 







Plaja, hidromasaj sau inot, la alegere..


Stanisoara











Masina mea VIS...ata


Cam atat. Mi-a fost greu sa aleg dintre atatea. Sper sa va placa si sa va deschida calea spre Valea Oltului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: