Pagini

joi, 29 mai 2014

ÎNĂLȚAREA LUI ISUS ȘI ZIUA EROILOR NEAMULUI


Inălțarea Domnului
HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!
Sărbătoarea Înălţării este unul dintre cele mai vechi praznice creştine.
Când au trecut 40 de zile de la Sfânta Înviere, Mântuitorul a venit în mijlocul ucenicilor, deschizându-le mintea, să priceapă Scripturile iar în prezenţa lor, de pe Muntele Măslinilor, S-a înălţat la Ceruri. "(...) Domnul Iisus, după ce a grăit cu ei, S-a înălţat la cer şi a şezut de-a dreapta lui Dumnezeu”(Marcu 16, 19).
Sf. Roman Melodul a elaborat, în secolul al VI-lea, Condacul şi Icosul sărbătorii. Ulterior, imnografii Sf. Ioan Damaschin şi Sf. Iosif Imnograful au alcătuit canoanele din Slujba Înălţării.
Praznicul Înălţării  a căpătat o solemnitate deosebită în timpul Sfintei Împărătese Elena care, după ce a găsit Sfânta Cruce pe care a fost răstingnit Mântuitorul, a ridicat mai multe biserici, între care un sfânt aşezământ chiar pe Muntele Măslinilor.
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată drept Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. În această zi, în toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din ţară şi din străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului!



Asemenea monumente există în fiecare localitate din
ROMÂNIA, și dovedesc imensul spirit de sacrificiu al
NEAMULUI ROMÂNESC. 



GLORIE ETERNĂ EROILOR ROMÂNI CARE S-AU JERTFIT PENTRU APĂRAREA NEAMULUI, CREDINȚEI STRĂMOȘEȘTI, FĂURIREA ȘI PĂSTRAREA  ROMÂNIEI IN GRANIȚELE SALE FIRESTI, DE LA 1918, PENTRU INTERESELE ȚĂRII, ORIUNDE ÎN LUME!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: