Pagini

luni, 29 iunie 2015

29 iunie, praznicul Sfinților Apostoli PETRU și PAVEL



Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în aceeași zi pentru că amândoi au fost uciși la Roma, din porunca împăratului Nero.  Petru a fost  răstignit cu capul în jos, iar lui Pavel i s-a tăiat capul. Moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse împreună.  Deși s-a  stabilit cu o anume precizie că Petru a fost răstignit în anul 64, iar Pavel a fost decapitat cu trei ani mai târziu, în anul 67, tradiția a consemnat ziua de 29 iunie ca dată a martirajului Sfinților Apostoli.
"Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gndește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr." (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 13:4-6)“ Tu eşti Petru, şi pe acestă piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui,  şi îţi voi da ţie cheile împărăţiei cerurilor” ( Iisus catre Petru , Mt. XVI, 18-9)


 Voi, cei care sunteți binecuvântați  să purtați aceste nume  sfinte, PETRU, PAVEL,  ori unul din derivatele acestora:  Petre,  Petrică, Petrache, Petra,  Petruț, Petruța, Truța, Paul, Paula, Paulin, Paulina, Pavăl, Pavlu, Pavle, Pavelică, Pavelica, Păvălaș, Pavu, Pavelina, Paulina, Polina, Paulică, Paulica, Paulița, Paveliță, Pavelița, Păvăluță, Paveluță ș.a. vă urez

LA MULȚI ANI! SĂ TRĂIȚI, CU NUMELE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: