Pagini

luni, 27 iulie 2015

PRIETENII NOSTRI DE PE RETELELE DE SOCIALIZARE

Greu cu traducerea, dar si mai greu cu "traducerea" traducerii. Sper sa fi reusit sa-i dau o oarecare coerenta acestui text tradus din engleza.
 Top 5 tipuri de "prieteni" de care nu ai nevoie in viata, ori pe retelele de socializare.

prieteni - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Pe masura ce inaintam in varsta invatam si ne dezvoltam, la fel ca  prietenii nostri. Este important ca in timp ce evoluam, devenind mai înțelepți, sa ne inconjuram cu prieteni pe care ne putem baza. Insa nu este acelasi ajutor de care aveai nevoie in trecut, ci de un altul, potrivit noii tale personalități. Datorita schimbarilor pe care le experimentezi poate ca este timpul sa-ți evaluezi prietenii si sa stabilesti care sunt cei adevarati (pot sa ramana in continuare alaturi de tine).
1.Cel care se plange
Este obositor sa traiesti in lumea unuia care se plange tot timpul. Ceva merge intotdeauna prost, ori nu se ridica la standardele lui inalte. Cand petreci prea mult timp alaturi de o astfel de persoana vei adopta si tu cu usurinta comportamentul in cauza.
Lucru dovedit de un studiu recent la care au participat colegii de camera din caminele studentesti. In urma cercetarii s-a descoperit ca in timpul anului universitar, studentii cu o stare de spirit pozitiva au inceput sa aiba mai multe ganduri negative daca au avut un coleg de camera care vedea viata in negru.
Problema cu pastrarea unei persoane nemultumite mereu in viata ta este ca nu poti face nimic pentru a o ajuta sa vada care este problema. Cei care fac parte din acest tip de comportament au tendinta de a nu se vedea pe ei insisi drept persoane care se plang si nici nu vor sa primeasca sfaturi ori ajutor pentru a-si schimba atitudinea. O astfel de persoana este fericita doar daca paharul este gol.
2.Cei care spun „nu” mereu
Astfel de persoane sunt mereu in jurul nostru. Indiferent ca este vorba despre o simpla cunostinta, un prieten sau chiar un membru al familiei acesti oameni sunt tot timpul cu „nu” in gura. Indiferent de ce sugestie ori ce propunere faci, raspunsul sau va fi in mod invariabil „nu” insotit de o lista lunga de motive.
Acestor persoane pur si simplu le este teama. Nu inteleg cum faci ceea ce faci pentru ca lor le este frica sa-si asume riscuri. Iar daca petreci prea mult timp in compania lor, te vei trezi ca reactionezi exact la fel.
3.Cel care se indoieste
Acest tip de persoana este mult mai periculos decat precedentul intrucat pare ca iti ofera sprijinul insa iti submineaza eforturile prin punerea sub semnul intrebarii a abilitatii tale  de a rezolva orice fel de problema. Principala cauza a pasului inapoi, a esecului ori a renuntarii este indoiala de sine. Incepem un proiect cu credinta ca il putem duce pana la capat, ca vom avea succes, iar daca vom avea probleme vom gasi o solutie.
Cei care iti picura in urechi otrava indoielii sunt in cautarea pasilor gresiti pe care ii scot in evidenta pentru a te face sa renunti. Ceea ce este cu adevarat periculos este ca o fac astfel incat par ca te sprijina cand de fapt iti ataca ambitia, caracterul si dorinta
4.Cel care se lauda
Nu ne place laudatul in exces insa atunci cand suntem mandri de un succes abia asteptam sa il impartasim si prietenilor.  Acest lucru este normal, insa atunci cand laudarosenia devine o a doua natura relatia are de suferit.
Nevoia constanta de a te ridica singur in slavi indica o imagine de sine catastrofala, o frustrare cauzata de discrepanta dintre ceea ce faci in realitate, si ceea ce crezi ca faci.(Lumea asta nu intelege genialitatea mea! Trebuie sa mi-o revendic.)  Daca ai constientizat faptul ca acorzi prea multa atentie unei astfel de persoane, atunci este timpul sa renunti la  relatia cu acea persoana.
5.Cel care da dovada de superficialitate
O persoana superficiala nu pune pret pe  parerea ta si nu se sinchiseste daca este criticata sau nu pentru atitudinea sa, de cele mai  multe ori  nepoliticoasa.
Cand ai un asemenea prieten te simti, adesea, lipsit de importanta ca si cum tu n-ai conta, tocmai din cauza comportamentului lui/ei. Este datoria noastra sa avem prieteni care isi tin promisiunea si ne arata ca suntem valorosi pentru ei.
Toti oamenii pot fi superficiali uneori, insa problema apare atunci cand au un astfel de comportament absolut tot timpul.
 sursa: powerofpositivity.com






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: