Pagini

marți, 16 februarie 2016

Stati prost cu memoria? Nu vă impacientați! Există o explicație.


Un prieten din Craiova mi-a trimis două e-mailuri în legătură cu memoria. Le-am asociat, și vorba lui, m-am mai liniștit pentru că începusem să mă sperii de câte ori mi se întâmpla să caut ceva, și să nu-mi mai aduc aminte ce anume. J
iată ce a ieșit:
Creierul vâstnicilor este mai lent deoarece a acumulat o mare cantitate de cunostinte.
Savantii considera ca oamenii nu se degradeaza mental odatacu varsta, ci, pur si simplu dureaza mai mult pana ce-si amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informatii in creier. La fel cum, unui  calculator al carui hard-disk e supraincarcat, ii ia mai  mult timp pentru accesarea unei informatii.
  Cercetatorii afirma ca incetinirea procesului  nu reprezinta un declin al fenomenului cunoasterii. Creierul uman lucreaza mai lent la cei in varsta, spune Dr. Michael Ramscar, numai din cauza faptului ca a acumulat mai multe informatii in decursul timpului. Creierul batranilor nu devine mai putin eficient. Din contra a adunat mai multe cunostinte.
   De asemenea, cei in varsta, adesea se duc in alta camera sa ia ceva, iar cand ajung acolo, se intreaba  pentru ce au venit. Aceasta nu este o problema de memorie ci o metoda naturala pentru a-i determina pe batrani sa faca mai multa miscare!

Cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria

Memorarea este una dintre funcţiile de bază ale creierului. Odată cu înaintarea în vârstă ori în urma unor traume, ea îţi joacă feste. Vestea bună e că există alimente care imbunatatesc memoria si o pot face ca nouă.
Ginseng

 Este una dintre cele mai populare plante medicinale din lume, iar unul dintre marile ei beneficii este că ajută funcţia cerebrală prin Creşterea fluxului sangvin la nivelul creierului, asigurând o mai bună oxigenare şi un aport crescut de nutrienţi la acest nivel. Nu numai că ajută memoria, ci sporeste capacitatea de concentrare, întărind totodată sistemul imunitar.
 Atenţie: este contraindicat în caz de hipertensiune arterială!

 Salvie

 Este o plantă frumos mirositoare, adesea folosită pe post de condiment în anumite preparate culinare, precum şi în aromaterapie. Când vine vorba despre creier, salvia are efect calmant, ajutându-te să te concentrezi mai bine chiar şi când traversezi o perioadă extrem de stresantă. Vrei să acumulezi rapid informaţii pentru un examen, de exemplu? Consumă cu toată increderea produse pe bază de salvie!

Mentă

 Este cea mai utilă când te afli într-o stare de oboseală cauzată de stres sau de epuizare mentală. Cercetătorii italieni au descoperit că frunzele de mentă conţin o multitudine de compuşi chimici care inhibă centrele de agresivitate din creier. Deşi efectul calmant este imediat, eficienţa maximă este atinsă numai după o cură cu mentă de cel puţin 12 zile, prin consumul de ceai sau prin folosirea uleiurilor esenţiale de mentă.

 Vanilie

Ei bine, aroma de vanilie este foarte eficientă pentru stimularea cortexului cerebral, îmbunătăţind astfel puterea de concentrare şi capacitatea de memorare. Printre efecte, se numără revitalizarea sistemelor cardiac, respirator şi digestiv.

Germeni de grâu

Sunt o sursă ideală de vitamina E, care ajută la tratarea pierderilor de memorie, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Anghinare

 Un remediu cunoscut mai ales pentru efectele benefice asupra ficatului, anghinarea măreşte acuitatea mentală. Iată o reţetă care-ţi va spori puterea de memorare: Pune într-un borcan frunzele de la o anghinare, umple vasul cu apă şi acoperă-l cu un capac. Fierbe-l la bain-marie două ore, la foc mic. Completează cu apă oală în care fierbi licoarea ori de câte ori este necesar. Lasă la răcit, strecoară si obţii un medicament natural care-ţi ajută memoria. Bea câte 3-4 linguri în fiecare zi.
 Morcovi

 Morcovii conţin caroten, un remediu grozav pentru problemele de memorie si unul din cele mai bune alimente care imbunatatesc memoria.

 Afine

 Aceste fructe, dar şi altele închise la culoare precum coacăzele, murele sau strugurii negri, conţin o cantitate însemnată de antioxidanţi și ajută la imbunătăţirea memoriei pe termen scurt.

Tărâţe de ovăz

Ateroscleroza este asociată cu apariţia plăcilor de aterom care afectează inclusiv creierul, favorizand maladia Alzheimer. Menţine-ţi colesterolul în limite normale consumând constant  tărâţe de ovăz, care absorb grăsimile şi zaharurile alimentare.

Ouă
 Au în compoziţia lor lecitină, care păstrează celulele nervoase sănătoase și memoria intactă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: