Pagini

vineri, 8 noiembrie 2019

SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL (GAVRIL)


SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIIL. Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor
in drumul acestora spre rai.
Gavriil a fost trimisul lui Dumnezeu la Fecioara Maria, pentru a-i vesti taina cea mare a intruparii Domnului anuntandu-i totodata  pe parintii Sfintei, Ioachim si Ana,  vestea  ca din ei va sa se nasca “ Doamna, Stapana nostra, Maria, Nascatoarea de Dumnezeu”.Arhanghelul Mihail poarta, uneori, cheile raiului, este un infocat luptator impotriva diavolului si vegheaza la capul bolnavilor, daca acestora le este sortit sa moara, sau la picioarele lor, daca le este harazit sa mai traiasca.Acesta  pazeste, ca o sluga credincioasa, "credinta catre Stapanul sau, s-a aratat adevarata capetenie peste cetele celor fara de trupuri". Ca, vazand cum a cazut vicleanul Lucifer, a laudat cu glas pe Domnul tuturor si a zis: "Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel ce era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Ca cine este ca Dumnezeu? Mi-ca-El? Ca numele de Mihail asta inseamna: " Cine este ca Dumnezeu". 
Mihail, Arhanghelul, a fost randuit de Atotputernicul Dumnezeu capetenie a ingerilor buni si mare folositor si de bine facator al mantuirii noastre si, luand chip vazut, s-a aratat multora, atat in Legea veche cat si in Legea noua. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: