Pagini

luni, 3 octombrie 2011

Un blog pe care trebuie sa-l vedeti: Hari Bucur-Marcu



Zilele trecute citeam un comentariu la o postare a lui  biliuta, aceea cu “pusul umarului…” .Mi-a atras atentia  semnatara acelui comentariu, RENATA, pentru ca era prima oara cand posta pe acel blog. Pentru ca-mi placuse ce, si cum scrisese, m-am dus sa-i vad  “originea” (era sa zic sanatoasa!). Apoi, din curiozitate,  la blogurile pe care le urmareste . Dintre ele imi iese in evidenta  unul cu un nume cunoscut: Hari Bucur- Marcu.  Nu-mi venea sa cred. Sa fie fostul meu coleg dintr-o Mare Unitate de aviatie, de pe vremea burlaciei ofiteresti? Acel Hari, cu care m-am intersectat apoi (in “directii” diferite), din  Statul Major General, prin anii 2000? Acel Hari, colonel, doctor in stiinte militare trimis de Armata Romana sa-i reprezinte interesele in unele structuri NATO, tot prin acea vreme? Acel Hari, care, la fel ca si mine, a parasit “sistemul” (militar, nu va ganditi la prostii!) cu cativa ani mai devreme, din motive numai de el stiute? Cu aceste intrebari nelamurite inca, din “casa” Renatei fug virtual catre blogul lui Hari. Poza cu care se afisa mi-a spulberat orice indoiala. El era! “Scormonesc” prin postari, citesc, si ma mir. Articole serioase, bine structurate si argumentate, isi asteptau cuminti cititorii. Unul, doua comentarii, razlete, dadeau impresia unei comori cunoscute doar de “Ali Baba”.
Mi-am amintit, fara sa vreau, de prima vizita la biliuta. Mai stiti? Ca si atunci, cand vi-l recomandam pe biliuta, pe buna dreptate, ca pe un mare poet, vi-l recomand acum si pe Hari, ca pe un bun analist militar, si nu numai.
Il gasiti in lista mea.Convingeti-va!
S-auzim numai de bine!

8 comentarii:

  1. Ică, dacă ai puţin timp, ia intră tu pe blogul meu şi vezi cine e în capul listei la "Persoane interesate"! Asta aşa, ca să îţi fac în ciudă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare Iliuta! L-am vazut dimineata, inainte de a posta despre el. Eu cred ca se "lipea" si la mine dar e derutat de nickname-ul meu. Lasa-l sa sape! Hi-hi-hi-hi-hi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Victore,
    Vezi ca hari scrie si pe Ziua Veche

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru semnal si vorbele bune! Cand m-am apucat de blogger-it, mi-am zis ca daca am doar un singur cititor caruia ii fac viata cu o picatura mai interesanta sau mai clara si tot merita sa public online. Altfel, eu "postez" ca la gazeta de perete: poate trece cineva pe acolo si se opreste pentru zece secunde sa citeasca... Asta nu inseamna ca nu iubesc amintirile si oamenii din ele, mai ales daca acestia din urma devin si cintitori distinsi :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare Marine! Am luat act ca scrie si la ziarul "Ziua Veche", unde esti membru in colegiul editorial. Din cei nominalizati in colegiul acesta, va "stiu" pe tine, pe Ion Petrescu, Cristi Vecerdea si pe fiul lui biliuta, Marius. Apropo, vad ca ai trecut de la reportaj la editoriale. Am vazut destule, in ultimul timp.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te salut, Hari si bun venit pe la mine! Sper sa ai cat mai multi cititori la "gazeta de perete", dar si mai multi, prieteni virtuali!
    Sunt cu ochii pe tine!
    S-auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ică, bag seamă că săpăturile lui Hari au fost finalizate. Acum, după ce te-a descoperit, sper într-o colaborare fructuoasă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut Iliuta! Nu cred ca m-a "ghicit" Hari, dar e pe aproape. Ai vazut ce umor are? "Recenzatul" lui e tare haios, dar si serios.
    Cat despre colaborare sunt recomandabile pentru el, "Ziua Veche" si alte "surse", de mare audienta.

    RăspundețiȘtergere

Daca aveti ceva de spus, exprimati-va aici: